Tūristi pametuši Ēģipti

Sīvas oāze Ēģiptē savulaik bija viena no tūristu iecienītākajām vietām, kas slavena olīvkoku un dateļpalmu plantāciju, kā arī senā Sīvas cietokšņa dēļ.
Publicēts: 01.01.2016, Komentāri: 0

Sīvas oāze Ēģiptē savulaik bija viena no tūristu iecienītākajām vietām, kas slavena olīvkoku un dateļpalmu plantāciju, kā arī senā Sīvas cietokšņa dēļ. Taču tagad tūristus no Sīvas atbaida karadarbībā ierautu reģionu tuvums, raksta «Reuters».

Pēc 2011. gada revolūcijas un prezidenta Hosni Mubaraka gāšanas valsts cīnās ar politisko un ekonomisko krīzi. 2013.gadā Ēģipti apmeklēja 9,5 miljoni tūristu, kas ir pamatīgs kritums no 14,7 miljoniem tūristu, kas tur viesojās 2010. gadā.

Un, lai gan valstī kopumā situācija pamazām uzlabojas un valdība cer, ka tūrisma sektors varētu atdzīvoties, Sīvā lielus uzlabojumus pagaidām nejūt.

Sīva ir slavena senā cietokšņa dēļ, kas būvēts no sāls un dabīgajiem dubļu ķieģeļiem - dabiska materiāla, kas laika gaitā veidojies sālsūdens tilpnēs.

Kaut arī to skāris laika zobs, tas joprojām virs mūsdienīgās pilsētas slejas piecu stāvu augstumā. Tūristi uz šejieni bieži devās arī karsto avotu, sālsūdens ezeru, neparastā sporta veida - dēļošanas pa smilšu kāpām, kā arī safari izbraucienu dēļ.

Taču tagad Sīvas tuvumā ik pēc īsa ceļa posma redzami kontrolpunkti. Kara plosītā Lībija no šejienes atrodas tikai 50 kilometru attālumā, kas no Sīvas atbaida teju visus rietumniekus. Paši iedzīvotāji saka, ka pilsētā jūtas droši, taču iztikšana neesot viegla. Ekonomiskās krīzes apstākļos no tūrisma pārorientēties uz citiem ienākumu gūšanas veidiem nav viegls uzdevums.

Komentāri: 0
Avots: Tvnet.lv
Foto: Reuters/Scanpix
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV