Un mēs vācām viņai ziedojumus... Pēc meitiņas mirkšanas urīnā arestēta nežēlīgā žurnāliste Laila Brice

Un mēs viņai vācām ziedojumus... Atstāts novārtā bērniņš, bet māte, žurnāliste Laila Brice tika vākusi ziedojumus. Žurnālistes Brices meitiņa mirkusi urīnā, tāpēc arī sieviete arestēta. Vai tas nav drausmīgi? Jau rakstījām, ka tika lūgts palīdzēt latviešu žurnālistei, kurai it kā atņemta meita.
Publicēts: 29.02.2016, Komentāri: 15
Piektdienas vakarā, 26.februārī, Londonā nezināmu iemeslu dēļ tika arestēta un paturēta apcietinājumā Latvijas pilsone Laila Brice, kura plašāk sabiedrībai zināma ar tiesvedību par viņas meitas Katrīnas Brices piespiedu adopciju britu ģimenē, aģentūru LETA informēja partijas «Saskaņa» Saeimas frakcijas konsultante Katrīna Iļjinska.


Saeimas deputātam Igoram Pimenovam izdevās telefonsarunā ar Brici noskaidrot, ka policists aresta laikā viņu informēja, ka izdots tiesas rīkojums par arestu. Iepazīstināt Brici ar šā lēmuma tekstu policists atteicās, paziņojot, ka viņa saņems to tiesā šodien. Tiesas rīkojums viņai tika izklāstīts mutiski, piekodinot, ka par to nedrīkst informēt sabiedrību. Tādējādi .

Latvijas pilsone atradās apcietinājumā no 26.februāra nakts līdz 29.februāra rītam bez tiesas lēmuma un apsūdzību uzrādīšanas, norāda «Saskaņa».

Par minēto, kā arī citiem viņam zināmiem lietas apstākļiem deputāts Pimenovs savā vēstulē informēja Latvijas vēstniecību. Viņš iesniedzis lūgumu nodrošināt visu iespējamo palīdzību Bricei, lai nepieļautu viņas tiesību aizskaršanu.

«Neskaidri pamatots, mīklains arests ar acīmredzamu tiesību pārkāpšanu dramatiski pasliktina jau tā smago Lailas Brices stāvokli, kurā viņa atrodas visu laiku pēc britu tiesu lēmumiem saistībā ar viņas meitu, un draud viņas veselībai. Lailas Brices draugi un paziņas Rīgā un Londonā turpina kampaņu Lailas atbalstam. Bijušais Kopienu palātas deputāts, ģimenes tiesību aktīvists Džons Hemings novērtējis britu varas rīcību pret Lailu Brici kā cietsirdīgu,» pauž Pimenovs.

Savukārt, kā apliecināja Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons, ministrija pašlaik mēģina skaidrot notikušā detaļas, taču pagaidām esot skaidrs, ka Brice līdz šim nav lūgusi Latvijas konsulāro palīdzību.

Kā ziņots, arī turpmāk Latvijas ārlietu dienests strādās pie tā, lai ārvalstīs dzīvojošajiem Latvijas valstspiederīgajiem būtu pieejama plašāka informācija par bērnu tiesību aizsardzības jautājumiem rezidences valstī, tikšanās laikā ar Lielbritānijas Eiropas lietu valsts ministru Deividu Lidingtonu apliecināja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Jau vēstīts, ka, Brice piecus gadus tiesā cīnās pret Lielbritānijas sociālo dienestu spriedumu, ka māte nav pienācīgi rūpējusies par bērnu.

Pēc Brices pārstāvju sacītā, divus gadus vecā meitenīte no ģimenes Lielbritānijā esot izņemta pēc kaimiņa sūdzības.

Meitene esot bijusi atstāta bez pieaugušo uzraudzības, kad viņas māte devusies uz darbu, bet sarunātā aukle kavējusies.

Gadījums izpelnījies plašu publicitāti Lielbritānijas medijos, publicējot arī detaļas no tiesas sprieduma, kurā aprakstīti arī bērna izņemšanas apstākļi, tostarp minēts, ka policija meitenīti nogādājusi slimnīcā, kur viņai konstatēts kontaktdermatīts, ko izraisījusi mirkšana urīnā.


2010.gada augustā bērnam veikta vispārējā stāvokļa novērtēšana, konstatējot, ka meitenei ir attīstības atpalicība, ko izraisījusi audzināšana bērna attīstību neveicinošos apstākļos un nepienācīga aprūpe..

Un mēs, uzticoties kādai Brices kolēģei, kura medijiem lūdza palīdzību Brices aizstāvībā, lūdzām ziedot naudu. Kauns, mēs atvainojamies, jo neko tādu nezinājām...   Lūdz palīdzēt latviešu žurnālistei, kurai atņemta meita
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Ināra 02.03.2016 12:14
Pirms publicēt šo, vajadzēja painteresēties vairāk... Arestēta par to, ka it kā palīdzēja māmiņai ar mazuli slēpties no vardarbīga vīra.
Pirms rakstīt jebko jums kā kārtīgiem žurnālistiem vajadzētu sazināties ar Lailu vai vismaz palasīt viņas FB, kur tad pajautāt arī viņas viedokli par "mirkšanu urīnā" un "tiesas pierādījumiem šajos jautājumos"... LB ir vēl viena lieliska pieaugusi meita. Viena mirkusi urīnā, bet otra izaugusi par izglītotu sievieti? Māte 5 gadus visus līzekļus atdod tiesvedībai. Tāda māte pelnījusi visu cieņu un godu par šādu pašaizliedzīgu cīņu, bet jūs... pakaļskrējēji ne žurnālisti.
0 0 atbildēt
Ina Fominova no UK 01.03.2016 05:30
Ei, nu, ei. Nu, tak, ne jau par apchuraajushos beernu aresteeja. Tur ir kaut kas cits. Jaa, nevar seit, Lielbritaanijaa, atstaat beernus vienus pashus. Jaa, iznjem par to beernus no gjimeneem, bet, diemzheel, ir jaasaka, ka ar to iznjemshanu no gjimeneem sheit ljoti biezhi paarspiilee. Iznjem jau ne tikai latvieshu vai citu imigrantu beernus. Iznjem arii pashu britu beernus. Un maates ir bijushas spiestas beegt ar beerniem no valsts. Nesen dzirdeeju radio anglietes staastu. Vinjai vairaaki beerni atnjemti tuuliit peec dzemdiibaam. Par to, ka vinjas partneri, beernu teevs, vareetu naakotnee buut agresiivs pret beerniem. Un vinja staavoklii buudama paarceelaas uz Franciju, kur ir dzimushi beerni un nav nekaadu probleemu. Pashlaik vinja ir iesastiijusies organizaacijaa, kas paliidz britu maateem ar beerniem beegt no valsts, kad nepamatoti grib iznjemt beernus no gjimenes un nodot adopcijai. Taa kaa - neaizstaavu L.Brici, jo viena puse saka vienu otra pavisam citu, bet arii taa ir patiesiiba, ka sheit var ne par ko iznjemt beernu no gjimenes un tad gadiem vari tiesaaties ar valsti, un nezini, vai dabuusi beernu atpakalj.
Mums mazdeelinjsh iespieda pirkstus durviis, pirmais, ko hospitaalii dariija, lika izgjeerbt beernu, lai apskatiitu vai nav uz kjermenja zilumu. Puika saaka nelabi bljaut, tad lika mieru, bet, ja njem veeraa, ka vinjsh mums taads mazs tizleniitis (hug) , kursh visur kriit un kluup, tad tas jau liek iespringt,
Tajaa pasha laikaa te regulaari nosit vai kaa citaadi nogalina kaadu beerninju, bet shos beernus un vinju vardarbiigos vecaakus sociaalie darbinieki neredz
5 0 atbildēt
Lilita Oļukalna 01.03.2016 05:29
Tak portālā arī vesela kamapaņa tika aizsākta, kurā bezmaz Anglijai karu pieteica, jo redz tur labām latvju mātēm vnk ņemot nost bērnus, tāpat, lai gejiem atdotu... Nu, labai mātei atņēma?
1 2 atbildēt
skatītāja 01.03.2016 03:30
Drausmas , kā var tā izturēties pret bērnu un vēl taisīt piketu un vākt ziedojumus, lai atvasi atgūtu???
1 1 atbildēt
aģ to hmm un citiem 29.02.2016 23:28
"..cik zinu-UK nekad tā uzreiz nevienu neatņem,ir aizrādījumi,pārrunas u.t.t,tikai galējais variants-izņemšana no ģimenes.."
Jā, tā jau nu runā arī par Latviju, bet tas tikai priekš naivajiem un tiem, kas vispār stāv tālu no šādām problēmām. Pati esmu lieciniece par bērna izņemšanas no ģimenes gadījumu Latvijā, kad bērniņš tika izņemts no omītes rokām uz baumu pamata, ka vecāki ir piedzērušies un bērns atstāts viens pats novārtā, bez aprūpes, kaut gan brīdī, kad ar policijas klātbūtni bērniņš tika izņemts no ģimenes, bērnu pieskatīja un aprūpēja omīte, bet abi vecāki nemaz nebija alkohola reibumā un uz vietas veiktā pārbaude neuzrādīja nekādas promiles. Tagad vecāki cenšas bērnu atgūt, gada laikā alkoholu nav lietojuši vispār, abi strādā algotu darbu, par bērnu interesējas telefoniski gandrīz katru dienu, brauc arī ciemos, gādā bērnam visu nepieciešamo -apģērbu, apavus, produktus, taču bērnu viņiem negrib atdot. Pēdējais atteikuma iemesls -bērna māmiņas jaunā grūtniecība - sociālā darbiniece nevar pārdzīvot, ka šī nav uzzinājusi šo faktu pati pirmā. Piedodiet par cinismu, bet vai turpmāk visām jaunajām ģimenēm būs jāprasa atļauja sociālajam dienestam - radīt vai neradīt bērnus, nodarboties ar seksu vai nē, un kad to darīt? Kāpēc izņem bērnu no normālas ģimenes, bet neviens nelien patiesi šausmīgajos bomžatņikos? Varbūt tāpēc, ka baidās tur dabūt pa galvu ar sūdainu slotu?
12 0 atbildēt
haralds 29.02.2016 22:16
Žurnālistes Brices meitiņa mirkusi urīnā, tāpēc arī arestēta.
Englandē arestē mazgadīgos par mirkšanu urīnā?
6 3 atbildēt
hmm 29.02.2016 21:50
cik zinu-UK nekad tā uzreiz nevienu neatņem,ir aizrādījumi,pārrunas u.t.t,tikai galējais variants-izņemšana no ģimenes.
9 4 atbildēt
JaNĪNA 29.02.2016 20:43
Un komentāri ar kļūdām un tik izteikti latviski Neko nezinot žults gāžās ārā no neapmierinātiem un kašķīgiem cilvēkiem.Sāciet taču domāt loģiskāk un izteikties pareizāk un patīkamāk...
6 3 atbildēt
nu gan 29.02.2016 20:43
Brices meitiņa mirkusi urīnā, tāpēc arī arestēta
3 6 atbildēt
... > nu gan 29.02.2016 20:47
kur tu tādu izlasīji>>>>???

Tak skaidri pateikts no LETA: Gadījums izpelnījies plašu publicitāti Lielbritānijas medijos, publicējot arī detaļas no tiesas sprieduma, kurā aprakstīti arī bērna izņemšanas apstākļi, tostarp minēts, ka policija meitenīti nogādājusi slimnīcā, kur viņai konstatēts kontaktdermatīts, ko izraisījusi mirkšana urīnā.
7 4 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV