Neticami. Smagā nolaidībā pieķertais ārsts Ģirts Aleksejevs joprojām ārstē bērnus

Publicēts: 10.03.2016, Komentāri: 44
Bērnu ķirurgs, dakteris Ģirts Aleksejevs, kurš nesniedza palīdzību puisēnam ar plīsušu aklo zarnu joprojām turpina darbu Bērnu slimnīcā, LTV raidījumā Tieša runa, trešdienas, 2016.gada 9.marta raidījumā apstiprināja
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Anda Čakša.

Cietušā zēna māte Līga Gedroviča pastāstīja, ka bērns joprojām ir ļoti psihiski traucēts un viņam ļoti palīdz psihiatrs. Puisēns iziet smilšu terapijas kursu un apmeklē daudzas citas procedūras.


Tāpat Līga Gedroviča tiešraidē pastāstīja, ka pie viņas ar sociālo tīklu palīdzību vērsušās daudzas māmiņas, kuras apstiprinājušas Bērnu slimnīcas ārsta Ģirta Aleksejeva nekvalitatīvo un paviršo darbu arī citos gadījumos. Māmiņa pastāstīja, ka dakteris Ģirts Aleksejevs daudzos līdzīgos gadījumos ar apendicītu rīkojies neprofesionāli. Turklāt reiz kādai meitenei konstatējis tikai it kā sastieptas saites, bet pēc piecām dienām izrādījies, ka bērns patiesībā mocās ar lauztu kāju...

Žurnālista Gunta Bojāra veidoto raidījumu Tieša runa varat noskatīties šeit

Jau vēstījām:

Rupja nolaidība – tā secinājusi Veselības inspekcija, kas pārbaudīja Bērnu slimnīcas ķirurgu rīcību – tūlītējas palīdzības nesniegšanu puisēnam no Bauskas. Vēlāk zēnam konstatēja plīsušu aklo zarnu un steigšus operēja. Pēc pārbaudes veikšanas Veselības inspekcija savu atzinumu gatavo nosūtīšanai uz policiju, lai divu iesaistīto ķirurgu atbildību vērtētu jau kriminālprocesā. Tematam seko Aija Kinca.




„Labi, kas tas ir beidzies tā, kā ir beidzies,” tā, iepazīstoties ar aprūpes epizodēm mazā Bauskas puisēna lietā, secina Veselības inspekcijas vadītāja Aija Mežsarga.

Mammas izmisums, kad pēc ceļa naktī ar ātro palīdzību ar aizdomām par apendicītu dežūrējošais ķirurgs viņus raidīja mājās, jo tā esot tikai vēdera pūšanās, tagad ieguvis juridisku apstiprinājumu ārstu nolaidībai. „Rupji veselības aprūpes pārkāpumi vairākās epizodēs.

Jau pirmajā epizodē ķirurgs neveic nekādu izmeklēšanu, nenozīmē ultrasonogrāfiju, lai apstiprinātu diagnozi, bērnu ievieto Vecāku mājā, nevis observācijas nodaļā. Pat nākamajā dienā, kad viņš beidzot tiek pie ārsta, analīzes ir dramatiskas. Taču arī otrais ķirurgs nepieaicina speciālistu, lai precizētu diagnozi,” saka Mežsarga.

Veselības inspekcija neatklāj ķirurgu vārdus, bet LTV „Panorāma” rīcībā esošā informācija liecina, ka pirmajā vakarā zēnu apskatīja ķirurgs Ģirts Aleksejevs. Otrā dienā aprūpi veica viņa kolēģe. Tagad abu mediķu darbību vērtēs policija. „Šodien tiek gatavota vēstule, lai viņus sauktu pie kriminālatbildības. Jāņem vērā, ka cietušais bija mazs bērns, bezpalīdzīgs bērns! Un tas ir nepieļaujami,” saka Mežsarga.

Bērnu slimnīca iesaistītos ķirurgus intervēt neļauj, inspekcijas atzinumu komentē valdes priekšsēdētāja.

Viņa tagad prasīs paskaidrojumu Ķirurģijas klīnikas vadībai – kāpēc, pašiem izvērtējot ārstu darbu, kļūdas neatklāja.

„Tas nav stāsts par sodīšanu. Mēs gribam saprast, kāpēc šie atzinumi tā atšķiras,” norāda Mežsarga.

Tikmēr mazā puikas mamma Veselības inspekcijas atzinumu vērtē kā taisnīgu. Ģimenei nekas nav beidzies. Puisītis joprojām neļauj nevienam pieskarties savam puncim, bet slimnīcā iegūto trauksmes sajūtu mazina, apmeklējot psihologu. „Cerams, ka tas nebūs tik traki, ka tam nebūs tālejošas sekas, ka man nebūs jāprasa kompensācija. Tas vispār nav mans mērķis. Mans mērķis bija parādīt, ka tā nedrīkst darīt un ka tādam ārstam nav vietas bērnu slimnīcā,” saka zēna mamma Līga Gedroviča.

Pērn visa gada laikā Veselības inspekcija saņēma deviņas sūdzības par Bērnu slimnīcu, nevienā gadījumā ārsta vainu neatklāja. Šogad bez šī – Bauskas puisēna gadījuma - saņemtas jau četras sūdzības, visās notiek pārbaudes.

Dakteris Ģirts Aleksejevs, vairāk foto galerijā


Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

ssss 12.03.2016 20:21
Vai kadreiz esiet padomajusi, cik šis dakters ir darījis arī labu. Vai visu šo nosodītaju darbos nekad nav bijušas kļūdas??
2 1 atbildēt
ai 12.03.2016 08:55
man bernam paredzeta operacija pie vina, ko nu???
2 1 atbildēt
spiidola 11.03.2016 21:39
Es ceru,ka peec shii raksta un Tv raidiijumiem shitais slakteris un miesnieks tiks atlaists.Es vinjam savu beernu pat tuvumaa nelaistu.
2 2 atbildēt
Ģirt Aleksejev! 11.03.2016 20:24
Kā var būt tik pretīgs dakteris, ka pats nesaprot uzrakstīt atlūgumuu?
4 1 atbildēt
Cirkulis > Ģirt Aleksejev! 11.03.2016 21:10
nav variantu, citur jau Aleksejevu Ģirts vairs mūžā darbu nedabūs. Pēc Paldies Dievam atmaskošanas televīzijā
2 0 atbildēt
vecais 11.03.2016 11:10
Nu, pēc tādiem sūdiem jau nu varēja, vismaz atvaļinājumā aiziet vai..., bet, laikam jau mūsdienu bezkaunībai robežu nav..., reiz valdība var tādā stilā dragāt, tad - PAR KO MĒS BRĪNAMIES !!!
35 0 atbildēt
Alvīne Timma 11.03.2016 08:53
Tas ir ārprāts kas notiek slimnīcās.Kļūda pēc kļūdas... :(
1 1 atbildēt
Solveiga Apine 11.03.2016 08:52
jauki, kad nākamais bērns cietīs no šī viltus ārsta? Laikam mūsu valstī tiešām nav , kas aizstāv bērnus un parastos ļaudis
4 1 atbildēt
Ziedonis Lauberts 11.03.2016 08:51
:D Ists manjaks to vajadzeja saeima lai tos banditus izarste vismaz butu kads labums (valdis) :@ (eh)
11 1 atbildēt
maza 11.03.2016 08:26
Tas notiek ne tikai bērnu slimnīcā,ārsts pataisa cilvēku par kropli,nesoda,bet strādā tālāk....
4 1 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV