Krāpšana. E-talona lietotāji par vienu braucienu maksā dubultā. Vai Rīgas Satiksmes gods?

Paši to neapzinoties, daudzi Rīgas Satiksmes pasažieri par vienu braucienu maksājuši dubultā
Publicēts: 15.03.2016, Komentāri: 17
Laikam izdevīgāk braukt ar taksi, jo makā liekot gan Rīdzinieka karti, gan Citadele maksājumu karti, kura pilda arī e-talona funkcijas, kāds pasažieris, neko nenojaušot, reģistrējis vienu braucienu divas reizes. E-talona lasītājs zaļo gaismu uzrādījis tikai vienu reizi, taču nauda noņemta gan no Citadeles kartes, gan paša e-talona, vēsta TV3 raidījums Bez Tabu.

Paši to neapzinoties, daudzi «Rīgas satiksme» pasažieri par vienu braucienu maksājuši dubultā    

Turklāt, tas nav vienīgais šāds gadījums. Arī kāds cits rīdzinieks Dairis šādi desmit dienās Rīgas satiksmē, braucot uz darbu un no tā, iztērējis 60 eiro.

Situācija diez gan ierasta - gluži kā vairums pasažieru, abi vīrieši makā glabājuši gan e-talonu, gan Citadeles maksājuma karti, kura pilda to pašu funkciju. Liekot pie e-talonu lasītāja klāt maciņu, vienlaikus tiek reģistrētas abas kartes, kas tajā atrodas.

«Ja es būtu tik ļoti bagāts un man būtu vairāki simti mēnesī, to nemaz nebūtu piefiksējis – ka nauda tiek ņemta nost dubultā! Pats jocīgākais ir tas, ka, pieliekot klāt maciņu e-talonu lasītājam, tas nopīkst tikai vienu reizi, nevis divas, taču nauda «paklusām» tiek ņemta nost no abām kartēm,» stāsta cietušais.

Rīgas satiksmē atzīst – jā, šāda problēma pastāv. «Tas, ko mēs varam – aicināt cilvēkus, lai izvairītos no šādām situācijām, turēt karti un e-talonu atsevišķi,» saka Rīgas satiksmes pārstāve. Viņa arī atzīst – e-talonu lasītāji šīs problēmas dēļ netiks ne mainīti, ne pārprogrammēti. Vienīgais, ko pasažieri saskaņā ar Rīgas satiksmes pārstāvju pausto var darīt – pie reģistratora pietuvināt nevis visu maku, bet tika e-talonu.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Es 15.03.2016 21:07
Priekš kam tev e-talonu, ja ir bankas karte?
Un vispār izdevīgāk nepīkstināt neko. Gadā 500€ esmu ietaupījis. Tai RS ne centu nedošu
3 0 atbildēt
pamuļķis 15.03.2016 20:39
Neviens jau neliek ar abām kartēm norēķināties. Pats vainīgs un tad vaino gan RS, gan visu sistēmu. A varbūt tos 60 eiro notrieca ar draudzenēm?
4 14 atbildēt
Anna 15.03.2016 20:20
Vispār, ieviešot e-talonu, tika uzsvērta īpašība, ka talonu nolasīs pat tad, ja tas atradīsies somā vai makā, pasniedza šo īpašību kā lielu ērtību. Cilvēki vienkārši neaizdomājās! Lietderīgi būtu cilvēkus informēt!
Ja domājat, kas tāda informēšana ir stulba, tad padomājiet par to, kādus punktus mēdz iekļaut lietošanas instrukcijās - nemazgāt kaķi velas mašīnā, neapturēt zāģi ar ģenitālijām un citi padomi, kas mums liekas patiešām stulbi. Ārzemēs padomā arī par tik nesaprotošiem cilvēkiem.
8 1 atbildēt
Līva > Anna 15.03.2016 21:37
Par etaloniem somās un makos.
Ir gadījies redzēt kā trolejbusa kontrole izraksta sodus cilvēkiem, kas ir savu maku pie ta aparāta pielicis un zaļā gaismiņa iedegusies. Proti aparātiņš ir reaģējis nevis uz etalonu, bet uz kādas mankas kartes magnetizēto joslu. Pasažieram liekas ka viss kārtībā, bet kontroles brīdī uzrādās ka etalons nav nopīkstināts. Kontrolieri saka ka jā tā bieži gadoties un ka patiesībā jau nevajadzētu visu maku klāt likt, bet cilvēkus par to neinformē un turpina sodus izrakstīt
13 0 atbildēt
milda 15.03.2016 20:08
Tad kad es braukaju uk pa metro tad ,tada bardaka nebij,bet lv.tik apzog cilvekus!Tiesa ir japadot to straujumu un visuu blezus,kuri apzog latvijas cilvekus! Un kas tagat cilvekiem atdos to naudu?
5 0 atbildēt
ha > milda 15.03.2016 21:22
toties UK Metro arī maksā dauudz lielāku naudiņu!
2 0 atbildēt
juha 15.03.2016 19:52
paši sevi apmuļķõjat,un tad žēlojaties...dumji gan esat!vai kaut kur tiekat aicinati likt abus klāt?nē!tad negaudojiet!
5 2 atbildēt
Vitja 15.03.2016 19:43
Nu,īstenībā jau paredzēts ir likt vienu talonu pie nolasītāja. Kurš vainīgs ka visu mugursomu bāžat klāt? Priecājaties,ka no kredītkartēm naudu nenoskaitīja !
11 4 atbildēt
Ha ha 15.03.2016 19:39
Un kurā vietā šeit ir krāpšana??? Ja kāds pats labprātīgi bāž pie talonu lasītāja visu, no kā vien var noskaitīt par braucienu, tad nav ko vaimanāt. Man tādu problēmu nekad nav bijis, jo pie lasītāja lieku tikai e-talonu, nevis visu maku vai vēl labāki gājieni redzēti - visu somu...
8 16 atbildēt
Astrida Zeltina 15.03.2016 19:15
Ja nav vardiem vietas Krap mus ka vien var Domaju ka ieprieks jau bija viss izplanots lai tik netelo mulkus Un ta visu laiku mus mulko lai tik piebaztu savas kabatas kauna nav nemaz Banditi
16 4 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV