Beidzot zināms kāds sods draud izraidītajam žurnālistam Filipsam

Valsts policija (VP) nodevusi Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesai administratīvā pārkāpuma lietu pret žurnālistu Greiemu Filipsu par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka prasībām, teica VP preses pārstāvis Dairis Anučins.
Publicēts: 21.03.2016, Komentāri: 4


Administratīvo pārkāpumu kodekss par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka prasībām paredz naudas sodu līdz 280 eiro vai administratīvo arestu līdz 15 diennaktīm.

Kā iepriekš informēja Tieslietu ministrijā, patlaban ir iestrādāti piedziņas mehānismi kodeksā, lai varētu veikt piespiedu piedziņu ārvalstīs, bet šis likumprojekts pašreiz ir Saeimā. Tāds mehānisms būtu nepieciešams gadījumā, ja, piemēram, tiesas noteikto sodu Filipss nenomaksās vai neizpildīs Latvijā.

Valsts policijas darbinieki 16.martā leģionāru piemiņas pasākumu laikā Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, aizturēja Filipsu. Viņš tika nogādāts policijas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai un administratīvā pārkāpuma lietvedības sākšanai saistībā ar nepakļaušanos policijas prasībām. Filipss vairākkārt traucēja sabiedrisko kārtību gājiena laikā un ignorēja policijas aizrādījumus.

Ņemot vērā Filipsa rīcību leģionāru piemiņas dienā, iekšlietu ministrs viņu iekļāvis Latvijai nevēlamo personu sarakstā un viņš izraidīts no Latvijas uz Krieviju.

Filipss ir Eiropas Savienības valsts pilsonis, tāpēc aizliegums attiecas tikai uz iebraukšanu Latvijā turpmākos trīs gadus. Ņemot vērā, ka Filipss Latvijā bija ieradies ar savu automašīnu, viņu nebija iespējams izraidīt tieši uz Lielbritāniju, tāpēc nolemts, ka Filipss var atstāt Latviju, dodoties uz Krieviju, kura piekritusi viņu uzņemt.

Filipsam mēneša laikā ir tiesības iekšlietu ministra lēmumu pārsūdzēt Latvijas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā. Pieteikuma iesniegšana tiesā neaptur lēmuma izpildi.
Komentāri: 4
Avots: mixnews.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Ivars 21.03.2016 20:21
Nu es kā kreilis,un diezgan traks Kurzemes puika varu teikt-žēl ka Es tur netrāpijos.
Neviens policists no kreisā āķa,un lauzta žokļa viņu nebūtu paglābis.
Nebūtu žēl gadu pasēdēt cietumā,lai tikai tādam pauri ielauztu.Pauris jau viņam ir ielauzts,kā redzam,žokli izārdīt.
4 0 atbildēt
xxx > Ivars 21.03.2016 20:35
ivar kas tu bokseris baigais? atbrauktu citi un tev netik žokli salaustu :D
0 4 atbildēt
GUNDEGA 21.03.2016 18:54
ES AR VIŅU SAĶĒROS PIE JĀŅA BAZNICAS, RĀDĪJA CNN!!! PRETEKLIS AR NENORMĀLĀM ACIM!
7 0 atbildēt
15 21.03.2016 18:20
15 diennnaktis šim jādod!!!
7 1 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV