Priecīgas Lieldienas! Olu krāsošanas receptes, Draugiem.lv Olu spēle un prezidenta apsveikums

Publicējam arī Latvijas valsts prezidenta Raimonda Vējoņa apsveikumu Lieldienās.
Publicēts: 27.03.2016, Komentāri: 3
Populārākais latviešu sociālais tīkls Draugiem.lv lietotājiem 2016. gada Lieldienās piedāvā olu kaujas. Sisties ar olām ir sena latviešu tradīcija un joprojām populāra un aizraujoša kā bērnu, tā pieaugušo vidū.

Enik benik sikel sā - ola lido groziņā! Palīdzi veiklajam garausim noķert olas - ar katru krāsaino olu, kas iekritīs groziņā, varēsi piedalīties olu kaujās un izaicināt draugus! - teikts Draugiem.lv spēlē. Uzspēlēsim! : )

Priecīgas Lieldienas Slavenibas.lv lasītājiem!

Publicējam arī Latvijas valsts prezidenta Raimonda Vējoņa apsveikumu 2016. GADA Lieldienās.

Par olu krāsošanu:

Visvienkāršākais un visbiežāk izmantotais olu krāsošanas veids ir sīpolu mizas. Taču Lieldienu olas var krāsot ar ļoti dažādiem dabas materiāliem, iegūstot neticami skaistus rezultātus.

Olas Latvijā krāsotas izsenis – vēl pirms kristietības ienākšanas. Tā cilvēki svinēja saules atgriešanos pēc garās ziemas. Rīta Panorāma noskaidrojusi, kā senlatvieši ar dabiskiem līdzekļiem dekorēja olas.




Lūk, kā olas krāso Krievijā, kaudze netradicionālu metožu:


 







KRĀSAINĀKO OLU FOTOGALERIJA

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Skolnieciņš no svētbirzs 22.03.2021 08:12

Nemanot tuvojas Lielā diena jeb Lieldienas. Šie pavasara saulgriežu svētki mūsu tautai ir loloti un svēti. Šogad Lieldienas būs svētdien, 4. aprīlī. Lai arī Lieldienas ir līksmi gadskārtu svētki, tomēr šogad Lieldienu svinēšanu apbēdina ārkārtējais stāvoklis, kas izsludināts visā Latvijas Republikas teritorijā līdz 6. aprīlim. Būsim piesardzīgi un ievērosim epidemioloģiskās drošības prasības. Nevazāsimies pa baznīcām, bet gan paliksim mājās. Pavadīsim šos svētkus ar ģimeni pie dzīru galda. Iedegsim krāsainas svecītes uz galda par godu Latvju Dieviem. Iedegsim gaiši zaļu svecīti skaistā, māla svečturī par godu Dabas Mātei – mūsu Dievietei. Iedegsim dzeltenu svecīti skaistā, māla svečturī par godu likteņa Dievietei Laimai. Iedegsim pelēku svecīti skaistā, māla svečturī par godu Veļu Mātei – Nāves Dievietei. Iedegsim tumši zilu svecīti skaistā, māla svečturī par godu Pērkonam – Debesu Tēvam. Sadosimies rokas pie dzīru galda. Un lūgsim Latvju Dievu svētību sev un savai dzimtai. Svinēsim Lieldienas apzinīgi, godinot Latvju Dievus. Lai pavasaris ir ne tikai dabā, bet arī mūsu sirdīs un domās! Lai izdodas viss, kas iecerēts! Lai Dabas Māte mūs svētī! Lai Dabas Māte pasargā mūs no ļauna!
Ar Dabas Mātes viedumu, Skolnieciņš no svētbirzs [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
#kovid-19 #covid-19 #pandēmija #Lieldienas #PavasaraSaulstāvji #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #auglība #bagātība #pārticība #veiksme #Skolnieciņš #svētbirzs
1 0 atbildēt
Egons 27.03.2016 18:25
skaistus pautinjsvètkus visiem . galerijà foršas bildes
0 0 atbildēt
Šovmene 27.03.2016 14:43
superīgas bildes galerijā! Visiem Priecīgas!!
1 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV