Kāpēc māmiņa Cēsīs gribēja nogalināt sevi un mazuli?

Viņa bija tik laimīga, ka gaida bērniņu.
Publicēts: 31.03.2016, Komentāri: 17
Traģēdija Cēsīs – jauna māmiņa nakts laikā, tuviniekiem nemanot, izlavījusies no mājām un paņēmusi līdzi savu septiņas dienas veco mazuli. Sieviete ar bērnu uz rokām ielēkusi dolomīta karjerā no vairākus metrus augstas klints, vēstīja raidījums «Degpunktā».

Sieviete pati izķepurojusies un ir dzīva, bet mazulis – miris.

Kad vietējie likumsargi saņēma ziņu par pazudušu sievieti, kura nakts laikā izgājusi no mājām ar septiņas dienas vecu bērnu uz rokām, viņi nekavējoties sāka meklēšanu un cerēja, ka nekas traks nav noticis, taču jau pēc brīža saņemts skarbs trieciens.

«Cēsu iecirknī vērsās radinieki ar iesniegumu, ka sieviete ar nedēļu vecu bērnu devusies nezināmā virzienā. [..] Tika noskaidrota sievietes atrašanās vieta un nedaudz vēlāk – atrasts arī bērniņš,» raidījumam «Degpunktā» pastāstīja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Atsaucoties uz raidījuma rīcībā esošu neoficiālu informāciju, «Degpunktā» vēsta, ka cietusī sieviete jau vairākas reizes mēģinājusi izdarīt pašnāvību, taču tas viņai nav izdevies. Iespējams, viņas garīgās veselības stāvoklis pasliktinājies tieši pēc dzemdībām.

Policijā sākts kriminālprocess pēc nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Tālāk jau likumsargiem būs jāskaidro, vai tā bijusi tīša slepkavība un vai vispār nozieguma izdarīšanas brīdī sieviete bijusi pieskaitāma. Tiks veiktas vairākas ekspertīzes, tostarp būs nepieciešama psihiatrijas ekspertīze par viņas garīgās veselības stāvokli.

Jaunā sieviete šobrīd atrodas ārstniecības iestādē, viņai nozīmēta psihiatriskā ekspertīze.

Savukārt Cēsniece Ilze (vārds mainīts), kura labi pazina jauno māmiņu portālam Kasjauns.lv sacījusi: „Meitene ir no labas ģimenes, un bērniņš bija gaidīts. Kā bijis pirms tam, es, protams, nezinu, bet liels pārsteigums bija arī par pašnāvības mēģinājumiem, kas tika pieminēti. Sieviete ir izglītota, ļoti pozitīva un vienmēr bija izpalīdzīga. Viņa bija tik laimīga, ka gaida bērniņu.

Eksperti uzskata, ka pēcdzemdību depresijas un to izraisītās psihozes Latvijā ir ļoti, ļoti aktuāls jautājums, ar ko saskaras daudzas māmiņas. Tām būtu jāpievērš daudz lielāka uzmanība nekā pašlaik.


Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Edgars 31.03.2016 19:59
Vajadzeja kungiem izbraukt no pilsetas uz laukiem un paskatities realo cilveku dzivi!
22 0 atbildēt
Edgars 31.03.2016 19:58
Latvija maz ir palicis normālu cilvēku!
1 0 atbildēt
Skaidra 31.03.2016 17:45
Laikam tagadējās jaunās māmiņas ir psihologiski vājākas kā tās , kas dzemdēja 50 gadus atpakaļ . Man tas nav saprotams ! Pati esmu dzemdējusi un uzaudzinājusi 3 bērnus , vienmēr strādājusi un bija vīrs , kas nnepalīdzēja , tik pudeli meklēja .Tad jau man sen vajadzēja lekt ūdenī , iemeslu pietiekami , lai būtu kaut kāda tur depresija .....Trūcīgā ģimenē esmu augusi , agri esmu sākusi strādāt un domāju , ka grūtības norūda raksturu , vismaz agrāk un tas palīdz izturēt tagadējās dzīves negācijas .
13 2 atbildēt
signe > Skaidra 31.03.2016 20:57
loti pareizi ta tas ari ir
1 0 atbildēt
aiga 31.03.2016 16:44
ja gribēja taisīt pašnāvību kopā ar nevainīgu mazuli,tad kāpēc pati palika dzīva un bērniņš aizgāja viens,tad darījusi līdz galam to savu pašnāvību.
6 0 atbildēt
mira > aiga 31.03.2016 17:35
Es Jums pilnībā piekrītu.
1 0 atbildēt
laine 31.03.2016 16:24
nav ,ko zelot ,to stulbo sievieti ,vareja lekt viena pati ,nevis ar berninju rokas ,bernins jau nebij vainigs,nesaprotu ,ka vina vares talak dzivot,sitada veida berninu nogalinajusi,tadu sievieti ,tikai spidzinat rihtigi,un atdot musulmaniem................
2 7 atbildēt
Jūs > laine 31.03.2016 16:40
nevarat un nekad nevarēsiet saprast to, ko neesat piedzīvojusi-DEPRESIJU...
5 0 atbildēt
Latvijā 31.03.2016 16:14
pēcdzemdību depresija, diemžēl, ir ļoti izplatīta un ar to nevar tikt galā vienkārši " saņemoties"...
Skumji, ka ne ģimene, ne ārsti neprata palīdzēt savlaicīgi
30 0 atbildēt
SUSURS 31.03.2016 15:39
Šādas TRAĢĒDIJAS ir ne mazums Latvijā , kad cilvēks LABPRĀTĪGI mēgina vai aiziet no dzīves . Jā , daļēji to var saistīt ar cilvēka PSIHI , - bet LIELĀKAIS nopelns - tomer ir un paliek SABIEDRĪBA un tā saucamā Latvijas " VALDĪBA " .
19 3 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV