Pasaules čempione boksā maina dzimumu un cīnīsies ar vīriešiem

Kādreizējā pasaules čempione boksā japāniete Šindo Go (16-3, 11KO) jūnijā aizvadīs savu pēdējo cīņu kā sieviete, jo pēc tam plāno veikt dzimuma maiņas operāciju.
Publicēts: 23.04.2016, Komentāri: 1

Kādreizējā pasaules čempione boksā japāniete Šindo Go (16-3, 11KO) jūnijā aizvadīs savu pēdējo cīņu kā sieviete, jo pēc tam plāno veikt dzimuma maiņas operāciju.

2013.gadā Go (īstajā vārdā Megumi Hašimoto) kļuva par pasaules čempioni WBC versijā svarā līdz 50.8 kilogramiem un divreiz titulu nosargāja, tomēr 2014.gada beigās to zaudēja. Šī gada 13.jūnijā japānietei paredzēta cīņa pret vadošo bokseri svarā līdz 53.5 kilogramiem Naoko Fudžioku (14-1, 6KO), kura ir pašreizējā WBO čempione šajā svarā.

Go paziņojusi, ka pēc šīs titulcīņas mainīs dzimumu, lai kļūtu par vīrieti. Dzimuma maiņas operācija ieplānota 2017.gada sākumā Taizemē. Pēc tam 28 gadus vecā Go plāno turpināt nodarboties ar boksu, bet jau vīriešu konkurencē.

Go norāda, ka sievietes ķermenī nejūtas komfortabli, un savulaik viņai bijušas domas par pašnāvību. Tieši pievēršanās boksam atgrieza viņai dzīvesprieku, taču japāniete uzskata, ka pilnvērtīgi spēs dzīvot, vienīgi būdama vīrietis.

Ja Šindo Go veiksmīgi turpinās startēt arī pēc dzimuma maiņas operācijas, viņai teorētiski ir iespējas kļūt par pirmo bokseri, kas pasaules čempiona statusā bijusi gan kā sieviete, gan kā vīrietis.

Komentāri: 1
Autors: Kaspars Ūdris
Avots: Sportacentrs.com
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Dupelis 23.04.2016 20:29
Varētu ar Briedi cīnīties, ja būtu vienā svara kategorijā :)
3 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV