MTB velomaratonā mistiski miris Latvijas junioru izlases līderis

Čakss bijis labākais izlases sportists, viņam notikušas regulāras veselības pārbaudes
Publicēts: 25.04.2016, Komentāri: 7
Šīs sezonas pirmajā SEB MTB velomaratona posmā svētdien traģiski bojā gājis Latvijas junioru šosejas riteņbraukšanas izlases līderis Niklāvs Aleksandrs Čakšs, aģentūru LETA informēja sacensību rīkotāji.

17 gadus vecais Čakšam slikti palika neilgi pēc sacensību finiša. Vairāk nekā stundu neatliekamās palīdzības mediķu brigāde cīnījās par jaunā sportista dzīvību, taču viņu glābt neizdevās.

Riteņbraukšanas federācijas prezidents, sacensību organizators Igo Japiņš sacīja, ka jaunais sportists paspējis pēc sacensībām nomazgāties, atpūsties, taču tad puisim kļuvis slikti. Turpat sacensību teritorijā esošie mediķi pusotru stundu veikuši reanimēšanas pasākumus, taču sportistam dzīvību izglābt nav izdevies.

Notikuma vietā mediķi pauduši, ka veselības problēmas varētu nebūt saistītas ar sirdsdarbības traucējumiem.

Japiņš sacīja, ka Čakss bijis labākais izlases sportists, viņam notikušas regulāras veselības pārbaudes. Japiņš runājis arī ar jaunieša treneriem, kuri sacīja, ka sportistam iepriekš nav konstatētas nekādas veselības problēmas.

Mediķu klātbūtne sacensībās esot nodrošināta kā ierasts. Uzlabojumu nepieciešamību šajā saistībā turpmākajās sacensībās Japiņš pašreiz nesaskata, jo traģiskais notikums nav saistāms ar kavētu medicīniskās palīdzības sniegšanu. "Pašreiz nav skaidrs, kas noticis. Savā ziņā kaut kas mistisks. Čakšs nebija nesagatavots sportists no ielas, bet labākais izlases dalībnieks, kurš trenējās," pauda Japiņš.

Kopumā svētdien sacensībās piedalījās vairāk nekā 2000 riteņbraucēji.

Komentāri: 7
Autors: Kaspars Ūdris
Avots: Leta.lv
Foto: Facebook.com/NiklavsCakss
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Sportists 25.04.2016 18:35
Līdzjūtība tuviniekiem...
Latvijas sportā diemžēl pastāv tāda shēma, ka sporta ārsts pārbaudē redz sirds riskus, pasaka to trenerim, bet treneris tālāk noklusē un liek trenēties ar pilnu slodzi. Labi rezultāti vajadzīgi!:(
1 0 atbildēt
gundega 25.04.2016 17:34
esiet stipri un sameklejiet patieso iemesslu,mus medicina nearste.....
1 0 atbildēt
nu 25.04.2016 15:27
dīvaini, ļoti dīvaini. Noticis kaut kas mistisks, nav skaidrs kas noticis, saka Japiņš... no nekā nekas nerodas, par visu iepriekš ir brīdinājumi, par kuriem droši vien nelikās ne zinis... tāpat vienkārši veseli cilvēki nemirst... iespējams pārslodze vai iedzimtas veselības problēmas, briesmīgi, līdzjūtība tuviniekiem, bet te nu neatbildētu jautājumu ir vairāk kā atbildētu. Ārstu apskates sportistiem ir formālas laikam gan pie mums..
1 0 atbildēt
ome 25.04.2016 11:43
Patiesa līdzjūtība.Velosports kā tāds, ir sirdij kaitīgs.
2 1 atbildēt
Raimonds 25.04.2016 11:42
dopings visticamāk, maksimāli izspieda potenciālu līdz letālajam iznākumam.
0 3 atbildēt
Jana 25.04.2016 11:00
Izsaku visdzilako lidzjutibu tuviniekiem ! Te darbs ekstrasensiem ja TAS ir mistiski !
8 0 atbildēt
paksa 25.04.2016 09:14
Līdzjūtība tuviniekiem
27 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV