Cik Kirovs Lipmans maksās izlases spēlētājiem par PČ 1/4 finālu

Kirovs Lipmans ir apsolījis katram Latvijas izlases hokejistam prēmijas gan par vietas saglabāšanu Pasaules čempionāta augstākajā divīzijā gan par iekļūšanu PČ ceturtdaļfinālā.
Publicēts: 06.05.2016, Komentāri: 5
TV kanāla Sportacentrs.com raidījumā "Hokeja vakari" žurnālists Armands Puče pastāstīja, ka Kirovs Lipmans ir apsolījis katram Latvijas izlases hokejistam prēmijas gan par vietas saglabāšanu Pasaules čempionāta augstākajā divīzijā gan par iekļūšanu PČ ceturtdaļfinālā. Prēmijas paredzētas 10 000 eur apmērā par vietas saglabāšanu elitē, kā arī 20 000 euro par iekļūšanu labāko astoņu komandu skaitā.

Šopavasar pie Latvijas izlases stūres atgriezās Leonīds Beresņevs, kurš ir vienīgais treneris, kura vadībā Latvija elites divīzijā vienā pasaules čempionātā guvusi vismaz četras uzvaras. Beresņeva vadītā izlase to paveica 1997. gadā, pie reizes arī uzstādot Latvijas rezultativitātes rekordu. Toreiz Latvija guva 37 vārtus astoņās spēlēs (vidēji 4.7), kamēr nevienā citā PČ elites divīzijā nav izdevies samest vairāk par 24 ripām.

Šis būs piektais pasaules čempionāts, kurā tiek izmantots divu apakšgrupu formāts, kas garantē katrai izlasei vismaz septiņas spēles. Latvija spēlēs A grupā, Maskavā, kamēr B grupas izlases savus mačus aizvadīs Sanktpēterburgā. No katras grupas ceturtdaļfinālā iekļūs labākās četras izlases, bet pārējām PČ būs beidzies.

Lai saglabātu vietu elites divīzijā, parasti pietika ar nepalikšanu pēdējā vietā savā apakšgrupā, un A apakšgrupā arī šoreiz ar to būs pietiekami. Cita situācija B grupā, jo tajā spēlē gan Francija, gan Vācija, kas kopīgi rīkos 2017. gada čempionātu un attiecīgi jau garantējušas vietu tajā. Līdz ar to no elites divīzijas izkritīs vājākā izlase pārējo sešu valstu konkurencē, izņemot gadījumu, ja Vācija un Francija ieņem divas pēdējās vietas grupā. Tādā gadījumā no B grupas vietu elitē saglabās visas izlases, neļaujot uz augšu pacelties Itālijai, kas ieņēma otro vietu pirmajā divīzijā.

Latvija pasaules čempionātu uzsāks rīt 16:15 pret Zviedrijas izlasi, ar kuru pasaules čempionātos nācies tikties 14 reizes un tikai divreiz izdevies nezaudēt. Turnīra kalendārs šoreiz sastādīts Latvijai visai īpatnēji, jo sākumā tiks aizvadītas spēles pret visām nominālajām favorītēm (Zviedriju, Čehiju, Krieviju), kam savukārt sekos četri mači pēc kārtas, visticamāk, cīņā par ceturtdaļfinālu un/vai palikšanu elites divīzijā.

Pilna intervija ar Armandu Puči

Komentāri: 5
Avots: Sportacentrs.com
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

:):):) 06.05.2016 13:20
paldies puišiem,visiem kas atsaucās izlasei,kas netika tālāk un tiem kas cīnīsies,malacis Kirovs,ja var maksāt lai maksā un ja kāds te atļaujas pukstēt,tad pajautāšu vai kad svētkos dabū strādāt vai virsstundas,patīkamāk tomēr,kad tiek samaksāts,bet netiek strādāts par brīvu.Veiksmi vīriem:)
0 0 atbildēt
Limpans 06.05.2016 12:41
Kirovs Limpans nemaksās
1 0 atbildēt
es 06.05.2016 12:00
Interesanti. Uzdevums ir 10nieks, bet par tā neizpildīšanu un palikšanu elitē tāpat maksās. Būtu to naudu jauniešos ieguldījuši. Kas tas vispār par stulbumu - solīt naudu vēl pirms turnīra un izvirzīt uzdevumus?! Tā tak ir valsts izlase!
1 0 atbildēt
DOREMI 06.05.2016 11:45
ATKAL MAKSAAS ,VAI TAAPAT BEZ MAKSASANAS NEKO NEVARAM VAIRS IZDARIIT KO ??? STULBAA NAUDA
0 1 atbildēt
Diemžēl 06.05.2016 11:00
Izskatās nereāli iekļūt 1/4, galvenais lai saglabā vietu elitē
5 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV