Latviešu neiroķirurgam par kukulņemšanu aizliedz ārstēt un piespriež milzu sodu

Publicēts: 29.05.2016, Komentāri: 31

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pērn piesprieda 15 mēnešalgu jeb 5400 eiro naudas sodu par materiālu vērtību prettiesisku pieprasīšanu un pieņemšanu apsūdzētajam neiroķirurgam.

Kā informēja tiesas preses pārstāve Oksana Hvostova, tāpat tiesa atņēma apsūdzētajam Uģim Spingam tiesības nodarboties ar ārstniecību uz vienu gadu.

Spriedumu gan apelācijas kārtībā pārsūdzēja apsūdzētā vīrieša aizstāvis, un tagad lieta atrodas Rīgas apgabaltiesā, kas to skatīs 5.jūlijā.

Kā ziņots, Spinga savu vainu viņam inkriminētajos noziegumos neatzina.


Apsūdzētajam neiroķirurgam apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 326.2 panta 2.daļas - par materiālu vērtību prettiesisku pieņemšanu, ko pats vai ar starpnieku izdarījis valsts vai pašvaldības iestādes darbinieks. Tāpat viņam inkriminēts noziedzīgs nodarījums, kas paredzēts pēc KL 180.panta 1.daļas - par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā.

Prokurore savā debašu runā iepriekš uzsvēra, ka uzskata, ka apsūdzētā vaina ir pilnībā pierādīta. Valsts apsūdzības uzturētāja debašu runā atreferēja ārsta pacientes liecības, kura stāstīja, ka 2013.gada janvārī ambulatorā apmeklējuma laikā, kad viņš pacientei veicis manuālo terapiju, ārsts sācis izprasīt papildu samaksu, pamatojot, ka viņas veiktā samaksa kasē "netiekot ārstiem".

Jaunā sieviete stāstījusi, ka mājieni par personīgu samaksu ārstam bijuši jau iepriekš, bet 2013.gada janvāra sākumā šie mājieni kļuvuši nepārprotami. Meitenei nebija daudz naudas, līdz ar to viņa ārstam iedeva piecus latus (7,11 eiro), kurus ārsts "esot sācis uzstājīgi prasīt". Neiroķirurgs pacientei norādījis, ka arī citi pacienti maksājuši, līdz ar to pienācis viņas laiks. Tāpat viņš bija pacientei parādījis citus "labumus" - konjaku un daudzās konfektes.

Jau ziņots, ka lietu, kurā korupcijā apsūdzēts kādas Rīgas pilsētas slimnīcas neiroķirurgs, Ģenerālprokuratūra tiesai nodeva 2014.gada janvāra beigās, prettiesiski pieņemtās naudas summas neatklājot.

Prokuratūra toreiz norādīja, ka apsūdzētais, būdams kādas Rīgas pilsētas slimnīcas neiroķirurgs, pacienta ambulatorā apmeklējuma laikā prettiesiski papildus poliklīnikas kasē veiktajai pacienta iemaksai par ārsta apmeklējumu pieprasīja un pieņēma no pacienta papildu samaksu par veiktajām procedūrām. Tāpat viņš, mantkārīgu nolūku vadīts, izdarīja krāpšanu nelielā apmērā, vairākkārt veicot nepatiesus ierakstus ambulatorajos pacienta talonos par it kā pacientam veiktām medicīniskajām manipulācijām, kuras tiek apmaksātas no valsts budžeta līdzekļiem un kuras viņš faktiski pacientam nebija veicis.

Komentāri: 31
Avots: LSM.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Re: 06.06.2016 16:28
Nu var jau ņemt, var, bet nu kaut kādai mēra sajūtai arī jābūt! Ja pacients pat dod, ok, paņem, bet nu nevajadzēja būt tik nekaunīgam un uzstājīgam.
3 0 atbildēt
Es... 31.05.2016 20:30
Nu tad beidzot šis iekrita...
9 0 atbildēt
latvietis 31.05.2016 18:24
Un visu neiroķirurģiju vajag pārbaudīt, kā apčakarē cilvēkus!!!!!!!!
2 0 atbildēt
latvietis 31.05.2016 18:21
Beidzot paņēma pie d...as ! Lai pieņem arī pārbaudes eksāmenus, jo ķirurga diplomu viņš esot nopircis!Kā gan var kļūt nesekmīgs ķirurgs par neiroķirurgu?????????
4 1 atbildēt
mamma 31.05.2016 17:49
visu godu dakterim vins nevienam neliek kukulus dot pasi esat vainigi.Es vinam esu loti pateiciga jo vins bija dakters ar lielo burtu kurs palidzeja manam bernam pec smaga negadijuma atlabt un sakt staigat.piedodiet un par kukuliem nebija ne runas pie vina arstejamies vairak ka gadu taka nemuldiet pasi esat vainigi ka dodat un pec tam skrienat un stucijat
4 10 atbildēt
shack > mamma 01.06.2016 00:50
nevajag tikai dirst!!! pateicoties viņam es gandrīz tikos ar senčiem!... labi ka sieva izvilka no viņa nagiem Liepājā un aizveda uz Rīgu pie Dr. Valeiņa!!!
6 0 atbildēt
Elviana > shack 01.06.2016 09:36
ar mani bija tāda pati situācija. Šim cilvēkam ir svešas ētikas normas!
7 0 atbildēt
£ 30.05.2016 11:05
Briiviibu docentam !
3 0 atbildēt
ciente 29.05.2016 23:29
Idioote, kas iesūdzēja...varēja meklēt citu ārstu...
4 4 atbildēt
bez jokiem 29.05.2016 16:47
gaidīju, kad kāds dedziigi bļaus. Kur tad ir tie gudrinieki, kuri teica, ka tie kas pamet valsti ir nodevēji?! Tagad rodas jautājums kuri tad ir? :) Es to ārstu pilnīgi saprotu. Ja vinjam ir laba privātmāja, kā tas arī pieklātos profesionālim pienāktos /jebkurā jomā/ Ne velti viņš mācījās par to, par ko kļuvis./Un domāju, ka ne 3 menešu kursos/ Ja valsts nespēj pienācīgi atalgot, ir jāmeklē iespējas, kā savādāk to atalgojumu saņemt.Varbūt to varēja kā neuzkrītošāk darīt. citi ārsti, taču prot un neuzķeras. :) Ir arī tādi ārsti, kuri pat neprasa. Vnk cilvēki redzot tā daktera pūles un centienus, kā pateicību uzdāvina ko uzskata par vajadzīgu.
7 2 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV