Lembergs, izrādās, kultivējot bailes un melus ventspilnieku vidū

Parunājoties ar nedaudzajiem Ventspils taksometru vadītājiem, visi kā viens saka: Ventspilī vairs darba nav, nopelnīt grūti, jo pilsētā reāli dzīvo ap 15 tūkstoši cilvēku... Deputāts Aivis Landmanis: Ventspils meli un iebiedēšana Krievijas propagandas manierē.
Publicēts: 05.06.2016, Komentāri: 26

Politiķis Aivis Landmanis velk paralēles ar Aivara Lemberga vadīto Ventspili un Putina pārvaldīto Krieviju, minot cinismu, ar kādu pilsētas mediji izplata propagandu, kultivējot bailes un melus, vēsta ziņu portāls Ir.lv

Piebildīsim, ka Landmanis pozicionē sevi šādi: "Esmu Ventspils pilsētas domes deputāts un Lemberga aktīvs oponents kopš 2005.gada."

Landmanis piedāvā iepazīties ar kādu citātu no tā sauktā Lemberga propagandas realizētāja, laikraksta “Ventas Balss” galvenās redaktores Gundegas Mertenas raksta:

“Par telefona nozagšanu liek cietumā, par kūlas dedzināšanu uzliek sodus, bet par valsts izpostīšanu neviens un nekad nav saukts pie atbildības. …. Nav taisnība, nav pareizi, ka vienīgais sods vai vienīgā politiķa balva ir vēlētāju uzticība. Patiesībā vēlētāji tik vien zin, kā politiķi izskatās, turklāt arī tikai tos, kuri biežāk gozējas televīzijas ekrānos. Vēlētāji zina to, ko viņiem parāda un pastāsta. Viņiem nav ne mazākās nojautas, kā ir patiesībā, ....”.
“Viens trāpīgs citāts, ja vien, autore to būtu attiecinājusi uz pašas maizestēvu, valstiskuma, demokrātijas un sabiedrības finansiālās labklājības grāvēju, smagos amatnoziegumos apsūdzēto, biedru Lembergu,” izsakās Landmanis.

“Kā ierasts propagandas mašīnai, skaistās frāzes tiek attiecinātas uz ikvienu (šoreiz uz Valdi Dombrovski, Arvilu Ašeradenu), tikai ne uz pašu galveno “krusttēvu”, tādējādi sabiedrībai liekot noprast, ka vainīgi ir visi citi, tikai ne bandas barvedis. Jāsaka, “autore pārzin drēbi”, to apliecina viņas rakstā izskanējusī frāze: “viņiem nav ne mazākās nojautas, kā ir patiesībā”. Tieši tā, biedrene Mertena! Īsts propagandists zina, lai varētu sekmīgi melot, manipulēt ar sabiedrību nereti ir jāapsauc, jāmāca citi, tos jāapsūdz barvežu grēkos, jo kā gan savādāk sabiedrībai likt saprast – “krusttēvs” Aivars ir neaizskarama, pielūdzama mesija,” raksta Landmanis.

Landmanis min faktu, ka tiek sludināts par Ventspilī dzīvojošajiem 40 000 ventspilniekiem, kad patiesībā pastāvīgi  Ventspilī dzīvo vairs tikai 17 - 18 000 pilsētnieku, par ko liecina arī p/i “Izglītības pārvalde” 7.martā sniegtā informācija.

“Nu ko, ”superīgie” pilsētas vadītāji mūsu pilsētu ir atbrīvojuši arī no iedzīvotājiem, pakļaujot to lielās pilsētas statusa zaudēšanas riskam (Šāds statuss pienākas pilsētām, kurās ir ne mazāk kā 25 000 iedzīvotāju). Sekas var būt dramatiskas, jo kopā ar statusu zaudēsim lielo pilsētu privilēģijas gan dažādu fondu, gan valsts finansējuma piesaistē,” raksta Landmanis.

Žurnālists retoriski jautā: “Ar ko gan mūsdienu Krievijas varas propaganda, meli, iebiedēšana atšķiras no Ventspils  komunistu un KGBešņiku praktizētā?”

Parunājoties ar nedaudzajiem Ventspils taksometru vadītājiem, visi kā viens saka: Ventspilī vairs darba nav, nopelnīt grūti, jo pilsētā reāli dzīvo ap 15 tūkstoši cilvēku...

LASIET ARĪ: Sagājis sviestā! Priekš Lemberga žurnālisti ir smerdeļi un cūkas
Komentāri: 26
Avots: IR.LV, BB.VESTI.LV, VIPI.LV
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

taa 30.08.2016 08:49
Ventspils rudenī un ziemā kā izslaucīta,sajūta ka visi izvesti...,to var redzēt pasākumu fotogrāfijās-pensionāri,pa retam kāds jaunāks..Vasarā sabrauc ārvalstnieki-īpaši leiši,izpirkuši te dzīvokļus,izīrē citiem tautiešiem,tusē kādus pāris mēnešus,pazūd pēc pilsētas svētkiem,atkal tukšs un klusss....Darbu atrast ļoti lielas problēmas...
1 0 atbildēt
Pārdomas 06.06.2016 11:44
Pilnīgi piekrītu - Lembis nav nekāda medus maize, bet apgalvot, ka viņš ir iemesls, kāpēc Ventspilī (un citur valstī) samazinās iedzīvotāju skaits, ir vienkārši absurdi.
Es pat varētu mazliet iebilst - Ventspils vēl ir tīri laba pilsēta, kur dzīvot un strādāt.

Manis teiktais gan nenozīmē, ka esmu sajūsma par Lemberga politiku visās jomās. Piemēram, pilsētā nav īstenots neviens daudz maz vērienīgs nekustamo īpašumu projekts. Neviens! Interesanti, kāpēc...? ;)
4 0 atbildēt
ieva 06.06.2016 11:25
Zaglim jāsēž cietumā!!!
5 1 atbildēt
Ventspilnieks > ieva 28.08.2016 20:40
Ko viņš Jums ir nozadzis??? Klausiet tik vēl to ididotu Landmani- pati par tādu paliksiet.
0 4 atbildēt
rekss 06.06.2016 00:23
Takšu šoferiem pilnīga taisnība
8 3 atbildēt
AIVARS ZABLACKIS 05.06.2016 22:38
https://plus.google.com/+AIVARSZABLAC...
Ko lai dara? Kamēr izskatīja :Lemberga lietu ,mira 13 liecinieki- arī jauni cilvēki.Tas gan bija vēl pagājušo gadu vasarā ,tagad varbūt vēl kāds aizgājis...
10 3 atbildēt
juju 05.06.2016 20:33
K'ads kaut ko citu gaid'ija? Lembis tak ir profesion'als kompartijas funkcion'ars. Un dara visu ko saimnieki liek , lai nolaistu uz grunti ne tikai Ventspili, bet ar'i visu Latviju.
10 3 atbildēt
Elga Upeniece-Švarca/Simsone/ 05.06.2016 19:27
: ))
4 0 atbildēt
Ints Dischler Immer weiter!!! 05.06.2016 19:26
Puzes kjeneris bida savas netiras spelites sava labuma gushanai!
8 2 atbildēt
miks 05.06.2016 14:44
Vadim padalies, ko tu pīpē?
1 3 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV