Daugavpilī veikta negaidīta provokācija pret NATO spēkiem

Daugavpilī šorīt pirms ASV 2.kavalērijas pulka mācību marša «Dragoon Ride II» pirmo tehnikas vienību ierašanās notikusi provokācija.
Publicēts: 06.06.2016, Komentāri: 56

Daugavpilī šorīt pirms ASV 2.kavalērijas pulka mācību marša «Dragoon Ride II» pirmo tehnikas vienību ierašanās, ceļmalā bija izvietots pret NATO vērsts plakāts.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā aģentūrai LETA apstiprināja, ka uz vides reklāmas stenda nesakcionēti izvietotais un ar Daugavpils pašvaldību nesaskaņotais plakāts tika novākts, vēl pirms Daugavpilī ieradās pirmās tehnikas vienības. Plakātu noņēma bruņoto spēku pārstāvji kopā ar Valsts policijas pārstāvjiem.

Sociālajos tīklos publiskotajās fotogrāfijās redzams, ka plakātā angļu valodā rakstīts «NATO you are killers. Yankee go home!».

No šodienas līdz 9.jūnijam Latgali un Vidzemi šķērsos ASV 2.kavalērijas pulka mācību marša «Dragoon Ride II» pirmās 200 tehnikas vienības.

Latviju šķērsos kājnieku kaujas mašīnas «Stryker», militārās apvidus automašīnas un smagās automašīnas, kas dosies uz Tapu Igaunijā, lai piedalītos starptautiskajās mācībās «Saber Strike 2016». Mācību marša laikā iedzīvotājiem būs iespēja apskatīt ASV un Latvijas militāro tehniku.

Šodien plkst.12 Daugavpilī, Vienības laukumā, norisināsies mācību marša «Dragoon Ride II» viesu un mediju diena.

Mācību maršs dosies uz Igauniju divos dažādos maršrutos, katrā pārvietojoties 200 tehnikas vienībām, tai skaitā kājnieku kaujas mašīnām «Stryker», kas veiks vairāk nekā 2400 kilometru, šķērsojot sešas valstis - Vāciju, Čehiju, Poliju, Lietuvu, Latviju un Igauniju. «Dragoon Ride II» mērķis ir pārbaudīt sabiedroto spējas ātri pārvietoties alianses teritorijā un uzlabot starptautisko sadarbību.

«Dragoon Ride II» laikā no 6. līdz 8.jūnijam norisināsies Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības darbības izvērtēšana. Latvija kā uzņemošā valsts sadarbībā ar NATO pārstāvjiem izvērtēs vienības līdzšinējo darbību un gatavību īstenot tai dotos uzdevumus. Vienības pamatuzdevums ir veicināt ātru un koordinētu alianses paaugstinātas gatavības spēku izvēršanu Latvijā.

Plānots, ka no šā gada 8.līdz 9.jūlijam Varšavā notiekošajā NATO samitā valstu vadītāji paziņos par visu sešu Eiropas austrumos izvietoto NATO spēku integrācijas vienību pilnu operacionālo spēju sasniegšanu.

Komentāri: 56
Avots: Leta.lv/apollo.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

valentina 07.06.2016 15:29
Kāpēc vieni var izteikties, tie kuri "PAR"NATO, un tie kuri "PRET"nē????? Es arī "PRET"!!!!!! Tad tāpēc kādam mērkaķim tiesības mani nosaukt par kolorādisti? Un kas tas vispār tāds ir-kolorādists??? Vēmiens nāk no tiem NATO atbalstītājiem!!!!
3 2 atbildēt
marta 07.06.2016 10:26
NAŠA RAŠA uzdarbojās
5 3 atbildēt
oma 07.06.2016 10:23
Kārtējā kremļa pakalpiņu darbība.... provokācijas rusijas stilā ar daugavpuliešu izpildījumu....
Mēs daram, ko mums liek! Malači pakaļlaižas!
3 3 atbildēt
magone 07.06.2016 09:34
CILVĒKI,domājat labas domas,nesējiet agresiju,šeit komentējot.Mīlēsim Latvijas zemi!!!!!
"VISS IR LABĀKS PAR KARU"
E.M.REMARKS
5 0 atbildēt
dits > magone 07.06.2016 21:57
latvju zemes sen vairs nau-vis ir pardots-zviedriem,vaciešiem,norveģiem daniem.neredzu iemeslu kapec man savi deli butu jasuta sargat svešu zemi-ka dzimteni vel varetu-bet jega-
3 1 atbildēt
JURIS Brolišs 06.06.2016 23:12
dvinskas krieveniskie maskavijas pakaļlaižas,,,izpilda PUĶINA un LAVROVA rīkojumu,,,bet pasaulē jau tas normāli,,,visiem jau viss nepatiks,, ar to jāsamierinās,,,varbūt,,,
6 10 atbildēt
Ignesisis 06.06.2016 23:05
Šo visu lasot saprotu ,ka lielai daļai komentētāju nav nekādas saprašanas nedz par vēsturi,nedz par ģeopolitiku.Mans viedoklis ir vinkāršs-pēc amerikāņu iejaukšanās paliek tikai posts.Paanalizējiet vēstures faktus , kurš veicināja un atbalstīja pirmo, otro pasaules karu, kuri to veicināja un sponsorēja.Nesenā pagātnē atskats-Dvīņu torņi,Irāka,Lībija,Sirija .
24 7 atbildēt
Ald > Ignesisis 07.06.2016 00:16
Krievijas propagandu vari nedzīt. Tev tiešām vēts būtu pastudēt vēsturi.
5 10 atbildēt
Ignesisis > Ald 07.06.2016 02:23
Esmu pret jebkādu propogandu.Atver acis un paskaties , kas apkārt notiek. Es nestudēju tās muļķības ko māca skolās. Akadēmiskās zinātnes domātas kārtējiem vergiem.
3 1 atbildēt
Daugavpiliete 06.06.2016 22:55
Plakātam bija jāpaliek. Tas parādītu, ka esam demokrātiska un garā brīvu pilsoņu valsts! NATO karavīri ne to vien jau ir redzējuši... NEKAS VIŅIEM NENOTIKTU NO VIENA DAUGAVPILS PLAKĀTA!!! Un olas uz viņiem šodien neviens nemeta, tieši otrādi, bērni fotografējās ar NATO karavīriem, vecāki (krievi, starp citu) to atļāva. Bet cilvēkiem jāļauj izteikties. Plakāta steidzīga novākšana liecina, ka vairs diemžēl demokrātija Latvijā nav iespējama un mūsu valsts vara pēc būtības ir tāda pati kā Krievijā !!! Iespējams, arī es turpmāk pēc šī gadījuma baidīšos izteikties un jutīšos kā PSRS laikos.
19 8 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV