Superīgākā ziņa šorīt! Pazudušais mazulis Hugo ir atrasts dzīvs un vesels

Vienu gadu un 10 mēnešus vecais Hugo ir atradies! Plkst. 6:40 to Rīta Panorāmai apstiprināja Engures Pašvaldības policijas šefs Jānis Vancāns.
Publicēts: 04.07.2016, Komentāri: 7
PAPILDINĀTA PLKST. 6:40 AR POLICIJAS SNIEGTO JAUNĀKO INFORMĀCIJU:

Vienu gadu un 10 mēnešus vecais Hugo ir atradies! Plkst. 6:40 to Rīta Panorāmai apstiprināja Engures Pašvaldības policijas šefs Jānis Vancāns. Mazais puisēns bijis odu sakosts un atradies aptuveni 5 kilometrus no pazušanas vietas Abragciema kempinga. Pēc atrašanas zēnu apskatījuši ātrās palīdzības brigādes darbinieki, kuri nav konstatējuši neko dzīvībai un veselībai bīstamu.

Paldies visiem, kas palīdzēja policijai: zemessardzei, armijas vienībām, kinologiem un daudzajiem brīvprātīgajiem!

Valsts Policija plkst. 7:00 2016.gada 4. jūlijā:
Šis ir oficiāls paziņojums: Abragciema kempingā pazudušais puisītis ir atrasts!

Bērniņu atrada viens no brīvprātīgajiem ap plkst. 6:20 Bērzciemā mežā guļam sūnās aptuveni 40m no ceļa. Puisītis ir nodots vecāku rokās.

Bērniņu vēl apskatīs mediķi, taču pirmajā mirklī šķiet, ka puisītim nekas nekait, redzami vien kukaiņu kodumi.

Policija pateicas ikvienam, kurš iesaistījās meklēšanas operācijā. Meklēšanā bija iesaistīti 30 Valsts policisti, 40 zemessargi, 5 pašvaldības policisti un daudzi brīvprātīgie. Meklēšana norisa gan no gaisa ar NBS helikopteru, gan uz zemes, piesaistot arī kinologu.


* * *
Notikumu gaita dilstošā secībā:

Jaunākā informācija par Abragciemā pazudušā bērna meklēšanu plkst. 6:00

Pirms brīža saņēmām informāciju, ka aptuveni 2 km attālumā no "Abragciema Baložu" kempinga kāds mednieks mežā dzirdējis skaļas bērna raudas. Visi meklēšanā iesaistītie spēki - policija, NBS helikopters, zemessargi un brīvprātīgie novirzīti tajā virzienā. Meklēšana turpinās.

Video: Inga Jākobsone, Facebook

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Engures pagastā kempinga Abragciema Baloži teritorijā pazudis divgadīgs puisītis. Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kuram ir kāda informācija par bērna atrašanās vietu.

Palīdzības lūgumu izplatījusi Valsts policija savos Twitter un Facebook kontos. Tikmēr soctīklos sabiedrība ir gatava  mobilizēties un doties palīgā policijai, lai mazuli ātrāk atrastu.

Ļaudis, brīvprātīgie jau vairākas stundas palīgā izbrauc no Rīgas, Jūrmalas, Liepājas, Tukuma un citām pilsētām un novadiem, bet joprojām vajadzīgi papildspēki, vēsta policija un jau meklēšanu uzsākušie brīvprātīgie.

2016.gada 3. jūlijā ap pulksten 19.30 Engures pagastā kempingā "Abragciema Baloži" puisītis uz brīdi atstāts rotaļājamies ar citiem bērniem smilškastē, kamēr bērna mamma devās nomazgāt traukus. Kad māte atgriezās pēc bērna, viņš vairs nebija atrodams un nav atrasts vēl līdz šim brīdim plkst. 2:50 4.jūlijā.

Policija aicina atsaukties ik vienu, kuram varētu būt kāda informācija par bērna atrašanās vietu vai kāda cita noderīga informācija, zvanot 110, 63004200 vai 63104102.

Bērns bija ģērbts pelēkā džemperī, kājās oranžas bikses un galvā strīpaina cepure ar nadziņu.

Svarīga ziņa visiem brīvprātīgajiem, kas dodas palīgā meklēt Abragciemā pazudušo puisēnu:

Līdz šim pārmeklēts aptuveni 1,5 - 2 km ap kempinga apkārtni. Policija un brīvprātīgie meklē gan gar jūras piekrasti, gan kempinga tuvumā. Iesaistīti arī kinologi.

Uz vietas brīvprātīgos koordinē Engures novada pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Vancāns. Ikviens, kurš vēlas iesaistīties un palīdzēt, aicināts sazināties ar viņu, zvanot 29193503.

Pirms uzsākt meklēšanu, aicinām brīvprātīgos sagatavoties. Noteikti parūpējieties par to, lai katram būtu lukturītis un kājās silti zābaki. Ārā līst lietus, tādēļ būtiski, lai esat saģērbušies atbilstoši laika apstākļiem.

Facebook lietotāja Katrīne Heisele šobrīd, naktī pēc plkst. 3:00 ziņo: "Ap pus 12 naktī mednieki ir dzirdējuši ļoti stipras bērnu raudas... bet ļoti tālu. Tā kā ir dzīvs un atrodas mežā."

Šobrīd plkst. 3:40 rītausmā: lūdzam palīdzēt ikvienu, kam ir iespēja PIEDALĪTIES MEKLĒŠANĀ! Operācijā ir iesaistīts NBS helikopters un kinologi ar suņiem, bet vajadzīgi papildus brīvprātīgie lielās teritorijas dēļ.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Daiga 04.07.2016 16:28
Nevajag noniecinat vecakus,ka vini ir bezatbildigi.Katram ta dzive var notikt.Un berns ari var pazust blakus esot vecakiem,nemaz neatstajot vinu vienu.SARGAJIET SAVUS BERNUS KA ACU RAUGU.PRIEKS PAR PUISISA VECAKIEM UN PUISITI,KA VISS BEIDZAS LABI!
0 3 atbildēt
Prieks asara 04.07.2016 10:46
Komentāri lieki... bez asarām neiztikt... Paldies Dievam
3 0 atbildēt
. 04.07.2016 10:34
Māte! Māte? Kāda bezatbildība!
3 3 atbildēt
Genovefa 04.07.2016 10:30
Cik jauki ka atrasts.
5 0 atbildēt
zuze 04.07.2016 10:04
tasir kas nedzirdets ja divgadigs berns var aiziet 5km talu ja jau bernu saka meklet uzreiz ta jau vecaki pat nezina cikos berns pazuda bet labi ka atradas
7 0 atbildēt
Inese 04.07.2016 09:17
Mūsdienu vecāku bezatbildība ir vnk fascinējoša!
7 1 atbildēt
Forši 04.07.2016 08:07
cik tā ir jauka ziņa!
11 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV