Putins ēd un slavē Latvijas dzērvenes. Ir jomas, kurās sankciju nav!

VIDEO: Putins mielojas ar Latvijas ogām. Vladimirs Putins Latvijas dzērvenes atzinis par gardām un aicinājis pašmāju zemniekus vairāk audzēt ogas uz vietas Krievzemē.
Publicēts: 30.07.2016, Komentāri: 18
Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 2016.gada 28.jūlijā, kādas vietējās saimniecības apmeklējuma laikā paudis satraukumu, ka Krievijā trūkst pašmāju dzērveņu un ka tās nākas importēt no Latvijas - vēsta Rus.lsm.lv.

Krievijas prezidents ceturtdien devies izbraukumā uz Krievijas agrofirmu "Dmitrova Gora" Tveras apgabalā, kur baudījis vietējos lauku labumus, tostarp dzērveņu jogurtu un morsu. "Garšīgi. Īstas dzērvenes," atzīmējis Putins, kurš vēlāk arī painteresējies, kur tiek audzētas šīs ogas.

Izrādījies, ka ogas netiek audzētas Krievijā, bet gan mazajā kaimiņvalstī – Latvijā. Pēc šī atklājuma pašmāju dzērveņu trūkuma problemātika kļuvis par Krievijas lauksaimniecības ministra Aleksandra Tkačeva dienaskārtības jautājumu.

Putina vadītajā sanāksmē turpat agrofirmas  "Dmitrova Gora" telpās Krievijas lauksaimniecības ministrs Tkačevs norādījis, ka Krievijas tirgū ir ne tikai Baltijas valstīs audzētās dzērvenes.

Ministrs atzinis, ka, par spīti tam, ka Krievija ir bagāta ar mežiem, tiek importētas arī sēnes. "Ar skumjām vēlos atzīt, ka sēņu imports vien Krievijā sasniedz divus miljardus rubļu. Un importējam tāpēc, ka nav attīstīta pārstrāde," atzina ministrs, arī ar šo atklāsmi pārsteidzot kaimiņvalsts prezidentu Putinu.

"Degvīnu no [vietējām ] dzērvenēm, kā es skatos, ražo, bet jogurtu no [vietējām] dzērvenēm nezin kāpēc nevar saražot.
Dikti vajag ievest tieši no citām valstīm," neapmierinātību ar importa izejvielas izmantošanu pārstrādē pauda Krievijas prezidents.

Lauksaimniecības ministrs esot piedāvājis risinājumu – vietējiem zemniekiem būtu jāparedz kāds grantu atbalsta mehānisms, lai audzētu vai vāktu ogas: dzērvenes, brūklenes, avenes, mellenes.

Kā novēroja portāls Slavenibas.lv, Maskavas lielveikalos šobrīd, 2016. gada vasarā, ekonomiskā situācija neliecina ne par kādām sankcijām. Lielākajā lielveikalu tīklā AŠAN mazumtirdzniecībā var nopirkt Rīgas Melno un Upeņu balzamu, saldējumu Pols, Laimas konfektes, Selgas cepumus un šprotes, kā arī citus gardumus. Šaurākā sortimentā šīs pašas preces ir atrodamas arī mazākos veikalos.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītu kā Putins ēd Latvijas dzērvenes

Lapas: 12
Komentāri: 18
Autors: Kaspars Ūdris
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Prieks 31.07.2016 23:34
Vlaģisk malacis, ka uzturā lieto mūsu valsts produkciju!!!
1 0 atbildēt
Jānis Podnieks DaD 31.07.2016 10:40
Pilnígi loģiski! Esu biju Krievijas ziewmeļos tur tundrā un sībīrija,tālajos austrumos tadas palatības ar purviem un dzērvenēm ,ka trīs Latvijas kopā! Kada velna pec viņi iepērk no Latvija audzētas ASV selekcionētas lielogu dzērvenes,ja dabīgās savvaļas ir daudzas reizes veselīgakas un piesātinātākas par mākslīgi audzētajam! Protams ,ka Putinam tas likās neloģiski,nav jau tropu augļi vai ogas!
1 0 atbildēt
Genovaite Kalniņa 30.07.2016 21:05
Lai tik ēd,lai Latvijai ir noiets,nevajag žēlot!!!
1 0 atbildēt
Viesturs Jekabsons 30.07.2016 19:39
Atkal karo pec Latvijas labumiem! :D
1 0 atbildēt
Inta 30.07.2016 13:13
Forši, ka Vlaģiks novērtē Latviju vismaz kaut kādš veidā "))
1 0 atbildēt
Vilhelmina Krasnobaja(Paura) 30.07.2016 12:39
kas tad tur slikts,lai ēd uz veselību,es neesmu skopa .
1 0 atbildēt
Lilita Oļukalna 30.07.2016 12:38
Brīnos, ka Putins ēd vsp - vai tad dievi tā dara, vai tad ir kā parasti cilvēki un ēd..., varbūt arī uz tualeti viņš iet? (shock)
Kremlini viņu pielūdz, ar nimbu ap galvu redz, bet še tev, vecis jogurtus kā kāda ''caca'' štopē un nemaz ar nav Mesija iz Visuma ārēm... :D
2 0 atbildēt
labais draugs Šimons 30.07.2016 12:27
Jā Vladimir Vladimirovič,mēs ar mieru audzēt vislabākās dzērvenes, zemenes, mellenes un pievienoties Tavai impērijai un saņemt adkvātu atalagojumu par to. Ir apnicis bučot seno rietumvalstu raibās pakaļas, jo pa tām ir izdi...rsti visas planētas labumu resursi, pied...irsti visi kontinenti, mūsu bērni tagad vergo par samērā labu atlīdzību viņu labklājībai, par to saņems par brīvu viendzimuma laulības, islā...mu. Kad bučojot pielieciesuz bučošanu pie rietumvalstu raibās pakaļastad var redzēt paslēptu tur aizmuguras cirvi un mačeti da viskautko.
1 1 atbildēt
ARTA 30.07.2016 10:14
KĀDAS MUĻĶĪBAS VAR RAKSTĪT !TIEŠĀM LATVIEŠI IR SLIMA TAUTA ! PAŠIEM PAR TO SMIEKLI NENĀK ? TĀ IR , KA SKATĀS VIENU ,,PANORĀMU ,!
1 2 atbildēt
vis ir ok! 30.07.2016 09:28
Krievijai nav nekādas vajadzības eksportēt Latvijā audzētās ASV selekcionētās lielogu dzērvenes,kuras blakus nestāv tām pašām savvaļas dzervenēm Latvijas un Krievijas purvos! Krievijaas tundrā un daļā Sibīrijas ir tādi dzērveņu purvi kuri aizņem lielāku platību kā visa Latvijas teritorija,tad tiešām Putinam taisnība,kāda velna pēc dzērvenes japērk no Latvijas ar kuru ir ES tirdzniecības embargo!?
26 10 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV