Traģiski un nepelnīti. Intu Fogeli pirms nāves uzskatījuši par traku

Tikai mēnesi pirms Latvijas skaistāko jauniešu 'māmiņa' Inta Fogele uzticēja savas problēmas
Publicēts: 31.07.2016, Komentāri: 19

2016.gada 19. jūlijā Latvijas skaistumkonkursu radītāja un patronese Inta Fogele (59) atgriezās mājās no slimnīcas, bet naktī uz 20. jūliju viņa aizmiga mūžīgā miegā.

Par Fogeles pēdējo mēnešu dzīves notikumiem plašāku apskatu izveidojis slavenību žurnāls Vakara Ziņas.

Beidzamajā laikā viņa biežāk atradās slimnīcā nekā mājās un veselības problēmas ļoti skaudri par sevi atgādināja ik uz soļa. Turklāt, kad pirms mēneša »Vakara Ziņas« satikās ar Intu Fogeli, viņa bija visam atmetusi ar roku un savā sirdī atvadījusies arī no daudzus gadus lolotā skaistumkonkursa un tā bijušajiem dalībniekiem, kuri, pateicoties šiem konkursiem, izveidojušies par spilgtām personībām. Inta pieminēja arī sāpes, kas tika remdētas ar zālēm, kā arī rādīja rokas, kas bija vienos zilumos no injekcijām.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Jānis Mārtiņš Skuja, kas ir viens no tiem jauniešiem, kuri pārņēmuši skaistumkonkursa «Mis un Misters Latvija» organizēšanu, apstiprināja faktu, ka pārstājusi pukstēt Intas Fogeles sirds. «Veselība pati izvēlas laiku, un Dievs dod, un Dievs ņem. Lai arī cik publika un tauta ir ziņkārīga, tās tomēr ir personīgas un intīmas lietas pat aizgājušam cilvēkam. Inta Fogele ilgus gadus slimojusi. Viņa daudzus gadus savu dzīvi un veselību ir atdevusi konkursam. Viņa tam veltījusi dienu un nakti - 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā. Tādēļ veselība izspēlēja savu kārti,» - tā Skuja komentē notikušo.

Vissmagāk samierināties ar meitas zaudējumu ir Intas mātei, kurai ir nepilni 90 gadi. Turklāt skaistumkonkursu patronesei nebija kuplas radu saimes un bērnu, kas varētu parūpēties par Intas māti. Vaicājot, kas šajā grūtajā brīdī palīdzēs un atbalstīs Intas māmuļu, Skuja atklāj: «Jā, tie nav radinieki, bet tuvinieki, kuri rūpējās par viņu līdz šim, gan arī šajā brīdī. Mamma viena nepaliks.»

Arī citi Intas paziņas un laikabiedri atminas, ka skaistumkonkursu organizatore beidzamos 20 gadus ļoti mocījusies ar veselības problēmām.

Nesen Rīgā finišēja Intas Fogeles mīlētais un lolotais skaistumkonkurss «Mis un Misters Latvija 2016», ko Inta nodeva jauniešu rokās. Bija paredzēts, ka sestdien uz konkursu ieradīsies arī pati patronese.

***

Tikai mēnesi pirms nāves Fogele uzticēja savas problēmas

Beidzamajā laikā ilggadējā skaistumkonkursu patronese Inta Fogele (59) ļoti reti manāma saviesīgos pasākumos, jo piedzīvojusi neizskaidrojamas gluži vai mistiskas lietas, kā rezultātā pasliktinājusies arī veselība. »Vakara Ziņām« Inta pastāstīja, ka, par spīti visām likstām un problēmām, viņa turpina svinēt dzīvi un smaida.

Tiesa gan, tā vairs nebija draiskā un žiperīgā Inta Fogele. Veselība ir tik tālu sabeigta, ka Inta ar grūtībām spēja pārvietoties. Viņa rādīja savas kājas, kuras pēc pārciestajām operācijām, vairs neklausīja tā, kā gribētos.

2012. gadā savā Pārdaugavas dzīvoklī, krītot pa vītņveida trepēm, Inta pamatīgi sadragāja potīti. Tika veiktas vairākas operācijas, lai kāju saliktu kopā ar metāla skrūvju palīdzību. Diemžēl kājas trauma par sevi lika manīt ik dienu, sāpēs sperot katru soli.

Skaistas atmiņas par bijušo spozmi

Lai arī skaidri redzams, ka Inta Fogele, kas bija Latvijas skaistumkonkursu impērijas vadītāja, ir emocionāli un fiziski sagrauta, viņa turpināja jokot. Smējās, ka varētu vēl apprecēties piekto reizi, tikai nav kandidātu. Uz »VZ« vaicājumu, kā šobrīd klājas, Inta atbildēja: «Ļoti bieži apmeklēju medicīnas iestādes. Pēc manas vētrainās dzīves un pēc visa tā, ko no manis ir prasījis «miseņu» periods, kā arī nemitīgie pārlidojumi no vienas valsts uz otru, ir sabeigta veselība. Es taču skaistumkonkursu dalībniekus vadāju no vienas valsts uz otru. No Turcijas līdz Taizemei un no Tunisijas līdz Ēģiptei. 28 gadus esmu nodarbojusies ar skaistumkonkursu rīkošanu un vadījusi aģentūru «Mis Latvija».»

Intai vēl spilgti atmiņā saglabājies pirmais rīkotais skaistumkonkurss «Mis Rīga», kas norisinājās 1988. gadā, kā arī visi pārējie skaistumkonkursi un to dalībnieki. Tagad tās ir tikai skaistas atmiņas. «Es lepojos, ka visu šo laiku man izdevās šo pasākumu noturēt nekomerciālu, jo jauniešiem viss sagatavošanās posms un dalība konkursos bija bez maksas, pat arī tad, kad «Mis un Misters Latvija» norisinājās ārzemēs, konkursantiem viss bija apmaksāts. Savukārt dāvanas uzvarētājiem daudzu gadu garumā bija iespaidīgas - automašīna, sudraba rotaslietas, vakartērpi, ceļojumi un augstskolas studijas,» noteica Fogele.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Lapas: 12
Komentāri: 19
Autors: Kaspars Ūdris
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Sventa 31.07.2016 21:41
Lai vispirms jau lai nedrukā un ļauj tai aizgājējai iet.Ja negribas lasīt par alkoholiķes nodzerto veselību.Un nebūs jākasās nevienam komentāros.
0 0 atbildēt
Lapsa 31.07.2016 17:35
Tik tizlus komentārus vēl nebiju lasījusi par aizstājējiem.
1 1 atbildēt
Vilks > Lapsa 31.07.2016 21:24
Tik tizlu kļūdu par aizgājējiem nevienā komentārā nebiju vēl lasījis
1 0 atbildēt
ome 31.07.2016 17:27
Tā kas Intu gribēja pataisīt par traku ir Mara kas pārvalda ar pilnvaru divas mājas.
4 0 atbildēt
absurds 31.07.2016 16:19
Lieciet mieru tai dzērājai- blozgai- lai dus mierā- bet tikai ne Dieva mierā!
4 6 atbildēt
janis 31.07.2016 15:36
nejiesu minet pilsetu un gadu kad tas notika bet no vinas puses bija cuciska uzvediba,bet nolika pie vietas tada pat veida vinu......,protams lai gus mierigi,bet neka laba par vinu neteiktu......
4 3 atbildēt
fuze 31.07.2016 15:23
lai Dieva miers viņai.Dzīves laikā netika pieminējusi gan viņu un lūgusi palīdzību.Strādājusi 24 stundas -7 dienas,bet 7. ir svētdiena,ko Dievs iedibināja atpūtai.Par strauju skrējiens bija,slava un lepnība pārņēma .,TĀPĒC DIEVS APSTĀDINĀJA.Piedodiet par atklātību un komentārus nelasīšu.
6 1 atbildēt
Roberta 31.07.2016 15:14
Par mums visiem,kas reiz mirsim - kurš rīt,kurš parīt vai stipri vēlāk,tāpat kāds zākāsies,jo tāda reiz latvieša daba.Un kārtīgs cilvēks vispār sādā situācijā labāk paklusēs.
15 0 atbildēt
sarma 31.07.2016 14:47
tev ,,latviete,, pat palama ir piemérota ko tu pati cúka búdama par citiem vari dirst lai piedod man visas Latvijas cúkas.
1 7 atbildēt
eva 31.07.2016 14:46
Lai cilvēks mierīgi dus,pietiek samazgu.
13 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV