Roberto skatītājiem piedāvā 'zemestrīces' ēdienu

Publicēts: 31.08.2016, Komentāri: 3

RīgaTV 24 pavāršovs La Dolce Vita.Ar Roberto šo nedēļu sāka ar īpašas maltītes gatavošanu – raidījumā tapa pasaulē iecienītais itāļu ēdiens Pasta Amatričiana, kas radies Itālijas pilsētiņā Amatričē, ko nesen gandrīz pilnībā iznīcināja zemestrīce. Šobrīd pavāri visā pasaulē vienojušies kopīgā akcijā, lai, gatavojot Pasta Amatričiana, palīdzētu vākt līdzekļus zemestrīcē cietušajai pilsētiņai.

Lai pagatavotu īstu Pasta Amatričiana, Roberto viesos uz raidījumu bija aicinājis savu novadnieku - itāļu restorāna Trattoria da Niko saimnieku Niko Siciliano. Viņš, tāpat kā Roberto, ir pārcēlies uz dzīvi Latvijā, dzīvo šeit jau 15 gadus un runā latviski.

Abi itāļi, vienojoties emocionālā atbalstā savai dzimtenei, raidījuma skatītājiem mācīja gatavot Pasta Amatričiana un atklāja arī tā izcelsmi. Izrādās, sākotnēji Pasta Amatričiana bijis aitu ganu ēdiens, ko viņi gatavojuši, kad devušies kalnos ganīt aitas. Ganu izvēle, kā raidījumā sprieda itāļi, bijusi labi saprotama, jo Pasta Amatričiana vienlaikus esot garšīgs, vienkārši pagatavojams un sātīgs ēdiens – tā pagatavošanai nepieciešami vien pasta, vītināta cūkas krūtiņa, aitas siers Pekorīno, tomāti, olīveļļa, sāls un pipari.

Kā izrādās, sākotnēji, pirms Eiropā tika ievesti tomāti, Pasta Amatričiana bijusi balta – tikai ar sieru un gaļu, bet tagad tā vairs nav iedomājam bez tomātiem. Turklāt kopš laika, kad tas kļuvis par restorānos iecienītu ēdienu, Pasta Amatričiana dažkārt tiek papildināta arī ar baltvīnu, sīpolu un čili piparu.

Pagājušajā nedēļā, kad pasauli satrieca ziņas par smago zemestrīci, kas skāra Itāliju, sociālajos tīklos tika sludināts, ka itāļu restorānu pavāri visā pasaulē ir gatavi apvienoties akcijā, lai palīdzētu zemestrīcē cietušajai Amatričes pilsētiņai – no katras Pasta Amatričiana pārdotās porcijas daļa naudas tiks ziedota zemestrīces seku novēršanai.

Skaties La Dolce Vita.Ar Roberto, lai noskaidrotu, kā gatavot slaveno Pasta Amatričiana:


Tiekamies pie RīgaTV 24 ekrāniem katru darba dienu pulksten 12 un 18 vakarā, kā arī skatieties raidījumu interneta platformā Play24.lv.

Komentāri: 3
Foto: Karīna Ziemele
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Desa. 04.09.2016 17:26
Ssitais kazas atrauga tak galiigs muulaaps.
0 0 atbildēt
laila 03.09.2016 16:13
viņš ir visnoprofseionālākais raidījumu vadītājs visā valsts vēsturē
1 0 atbildēt
asais 03.09.2016 06:26
Debilais italu merglis vacies majas aitas ganit
2 11 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV