Neglīto zobu ministram līgavaiņa skapja pārvešana izmaksā 13 reizes vairāk par 20 eiro

Dzintars Rasnačs sola tuvākajās dienās samaksāt uzlikto naudas sodu valsts budžetā - 250 eiro.
Publicēts: 14.09.2016, Komentāri: 10

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) ir gatavs samaksāt administratīvo naudas sodu saistībā ar Tieslietu ministrijas (TM) transporta izmantošanu privātām vajadzībām.

Ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs  apliecināja, ka ministrs saņēmis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu par saukšanu pie administratīvās atbildības un tuvākajās dienās tiks samaksāts uzliktais naudas sods - 250 eiro.

Portālā "pietiek.com" šodien publicēts KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka parakstīts atzinums, kurā teikts, ka Nacionālās apvienības pārstāvis Rasnačs šogad 30.martā, izmantojot TM lietošanā esošo automašīnu "Volkswagen (VW) Caravella" privātām vajadzībām, proti, pārvedot savu skapi no adreses Mārupes ielā uz adresi Lāčplēša ielā, nonāca interešu konflikta situācijā un neievēroja likumā noteikto, ka publiskas personas īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošais autotransports, tostarp operatīvais transports, izmantojams tikai dienesta, darba, amata pienākumu pildīšanai.

Ņemot vērā likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikto aizliegumu veikt darbības, kurās amatpersona ir personiski vai mantiski ieinteresēta, un amatpersonām noteikto ierobežojumu rīkoties ar publiskas personas institūcijas mantu, tieslietu ministrs ir saukts pie administratīvās atbildības.

Par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no 70 līdz 350 eiro, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus vai bez tā.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA nekomentēja, kāds lēmums pieņemts Rasnača lietā. Viņa vien norādīja, ka saskaņā ar likumu KNAB ir pienākums par valsts amatpersonas darbībā konstatētajiem pārkāpumiem informēt sabiedrību, tomēr institūcija informāciju ievieto savā mājaslapā internetā tikai pēc tam, kad stājies spēkā un likumā noteiktajā termiņā nav apstrīdēts vai pārsūdzēts attiecīgās institūcijas lēmums vai stājies spēkā attiecīgs tiesas nolēmums.

Likums paredz, ka amatpersona KNAB lēmumu var pārsūdzēt biroja priekšniekam. Ja amatpersonu neapmierina arī KNAB šefa lēmums, tad vēl ir iespējams vērsties tiesā.

Vitenburgs iepriekš apstiprināja, ka 30.marta pusdienas pārtraukumā nepilnu stundu ministrs izmantojis sava skapja pārvešanai, kas notikusi "steidzamības kārtībā" pusdienas pārtraukumā ar TM lietošanā esošo mikroautobusu "VW Caravelle" no Āgenskalna uz Rīgas centru. Par degvielu ministrs iedevis 20 eiro TM šoferim. Atskaiti par to, vai minētā naudas summa iztērēta tieši degvielai, ministrs gan neesot prasījis.

Rasnačs tikmēr publiski atvainojies visiem, kam ar savu rīcību - izmantojot ministrijas transportu privāta skapja pārvadāšanai - nodarījis kaitējumu, atzīstot, ka izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkāpumu.

LASIET ARĪ: Reiniks un sabiedrība šokā par Rasnača nekaunību un drausmīgajiem zobiem

Ej uz nākamo lapu, lai skatītu Rasnača jautrās dzīves ainiņas, kuras pats popularizēja soctīklos

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

anita lasmane 16.09.2016 18:23
ja ta tikai Latvija iespejams menesiem apriet cilvekus
0 1 atbildēt
Ilga Guoģe (Calmane) > anita lasmane 16.09.2016 18:23
Anita, taa nav aprieshana!!!JAAA, tas ir cilveeks!bet shis cilveeks ir DEPUTAATS, Latvijas valsts etalons!par kuru ir nobalsojushi cilveeki vai ne taa, t.sk. arii(iespeejams tu),....bet vinja darbiibas NEATBILST nekaadiem likumiem, un sods ir par mazu!!!!!!nu LV roka roku mazgaa, Skandinaavijaa sen buutu jaanoliek visi mandaati,ne tikai skapju vedeejiem, bet arii dzeerajdeputaatiem!
1 0 atbildēt
Ilga Guoģe (Calmane)14. sep 23:35 16.09.2016 18:23
tas tikai Latvijaa iespeejams!
1 0 atbildēt
Aldis! NA vēlētājs@!!!!! 16.09.2016 18:20
izšķērdējis tautas līdzekļus! Nekavējoties jāsmaksā sods, un nekad vairs tā nedarīt ja vēlas tikt ievēlēts nākamriez!
1 0 atbildēt
Zio 16.09.2016 01:26
preteklis
1 0 atbildēt
moris 14.09.2016 23:48
Gan rakstītājs gan komentētāji āksti.
1 1 atbildēt
Edite Sprenka /Klubure/ 14.09.2016 23:22
Nu cik var rakstit par to skapi.Zurnalistiem vairs nav citu notikumu aprakstišanai/Kā :@ pec nerakstiet par nozagtiem miljoniem..?Rokas par isu?
3 1 atbildēt
Krā 14.09.2016 23:22
nelietis un maitīgs pie tam
2 0 atbildēt
alise 14.09.2016 23:19
suns zin ko ēdis
2 0 atbildēt
erika 14.09.2016 22:56
pelnījis būtu 2000 sodu par tautas musināšanau
2 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV