Pētījums: cik daudz patiesībā izmaksā mūsu ikdienas ieradumi un kaislības?

Ne tikai smēķēšana. Iedzeršana. Arī citas izklaides, kaislības un atkarības, kas iztērē mūsu maciņu... Cik tas ir patiesībā?
Publicēts: 25.11.2016, Komentāri: 0

Cik daudz patiesībā izmaksā ikdienas ieradumi?

Katram no mums ir kādi sīki ieradumi, ko piekopjam gandrīz katru dienu. Parasti šie ieradumi rada šķietami nelielus finansiālus zaudējumus, jo dienā tiem iztērējam vien dažus centus vai eiro, bet patiesībā visi šie sīkie izdevumi kopā veido ļoti lielas naudas summas.

Tikai izvērtējot tos mēneša vai gada griezumā vai salīdzinot ar citiem izdevumiem, mēs varam skaidri redzēt patieso situāciju. Iespējams, tieši šie nelielie ikdienas pirkumi ir galvenais iemesls nespējai izveidot stabilu finansiālo situāciju un nepieciešamībai ņemt kredītus internetā jeb online sesxebi. Paskatīsimies, cik patiesībā izmaksā daži no populārākajiem ieradumiem.

Vairāk nekā puse no visiem pasaules iedzīvotājiem jeb 53% regulāri smēķē. Vidēji šie cilvēki izsmēķē aptuveni vienu cigarešu paciņu dienā. Cigarešu cenas dažādās valstīs ir pat ļoti atšķirīgas, bet vidēji cigarešu paciņa varētu maksāt aptuveni 3 eiro. Tātad mēnesī smēķētājs izdod vidēji 90 eiro par cigaretēm. Šī summa jau šķiet ļoti liela, bet gadā tie ir veseli 1080 eiro. Padomājiet par to, kā šo summu varētu iztērēt daudz lietderīgāk. Jūs varētu nopirkt kādas sen kārotas preces, investēt naudu finanšu tirgos, aizbraukt tālā ceļojumā vai izdarīt ko citu, tiešām nozīmīgu. Bez tam, nedrīkstam aizmirst to, ka smēķēšana rada nopietnus draudus veselībai, un jūs, iespējams, spētu ietaupīt ne vien tiešā vaidā, bet arī samazināt izdevumus par medicīnas pakalpojumiem.

Vēl viens ļoti populārs ieradums ir katru dienu nopirkt kafiju vai kādu karsto dzērienu kafejnīcā vai citā ēdināšanas iestādē. Arī kafijai cenas ir dažādas, bet kafijas tasīte noteikti maksā vismaz vienu eiro. Tātad mēnesī tie būs jau aptuveni 30 eiro, bet gadā - 360 eiro. Varbūt tas nešķiet īpaši daudz, un dzīves kvalitāti šie papildus 30 eiro mēnesī jeb 360 eiro gadā būtiski nemainīs, bet padomājiet, kur citur šo naudu varētu investēt. Ja jūs ieguldītu 30 eiro mēnesī trešajā pensiju līmenī, beigās jūs sev nopelnītu pieklājīgu pensiju. Katrā ziņā ir daudz veidu, kā šo naudu iztērēt lietderīgāk.

Daudzi izvēlas ēst ārpus mājas. Vienalga, vai jūs dodaties uz izsmalcinātiem restorāniem vai ieskrienat kādā ātrās ēdināšanas iestādē, tā ir lieka naudas tērēšana. Šajā gadījumā precīzi pateikt, cik daudz naudas šādā veidā tiekiztērēts mēnesī vai gadā, būs grūti, jo katram izdevumi ir atšķirīgi, bet padomājiet, cik daudz jums šis ēdiens izmaksātu tad, ja jūs to gatavotu paši. Piemēram, pica kādā picērijā vai restorānā izmaksās aptuveni 10 eiro, bet mājās to varat pagatavot vismaz uz pusi lētāk. Ja apmeklējat ēdināšanas iestādes katru dienu, noteikti varat rēķināties, ka izdevumi par ēdienu mēnesī pieaug vismaz uz pusi. Ja jūs vairāk gatavotu paši, noteikti varētu ietaupīt vairākus simtus eiro gadā.

Arī iedzeršana ar draugiem reizi nedēļā ievērojami bojā jūsu finansiālo situāciju. Vairums cilvēku katru nedēļas nogali rīko kādu nelielu pasākumu tuvāko draugu lokā, kura neatņemama sastāvdaļa ir alkoholiskie dzērieni. Šajā gadījumā liela nozīme ir arī tam, kādi dzērieni tiek izvēlēti, bet arī šis ieradums kopā veido ievērojamus izdevumus. Precīzus aprēķinus jāveic katram pašam, bet šis ieradums daudziem liek tērēt vēl vairāk naudas nekā smēķēšana. Turklāt, arī šis ieradums saistās ar netiešajiem izdevumiem, jo tiek bojāta veselība. Labāk aizvietojiet alkoholiskos dzērienus ar bezalkoholiskajiem. Jūs būsit pārsteigti, cik daudz naudas šādā veidā iespējams ietaupīt.

Un kā pēdējo ieradumu noteikti jāmin dzeramā ūdens pirkšana. It kā jau ūdens nav dārgs, un pāris ūdens pudeļu iegāde nedēļā nekādus lielos finansiālos zaudējumus neradīs, bet tik un tā tie ir izdevumi, bez kuriem katrs no mums varētu mierīgi iztikt. Pudelēs tiek pildīts gandrīz tāds pats ūdens, kāds tek no krāna jūsu mājās, bet tā cena ir vismaz desmit reizes lielāka. Labāk nopērciet ūdens pudeli, kuru var atkārtoti uzpildīt, un lejiet tajā novārītu un atdzesētu krāna ūdeni. Tas ļaus ietaupīt aptuveni 2 eiro nedēļā, kas mēnesī ir 8 eiro. It kā jau tā ir neliela summa, taču ir lietderīgāki veidi, kā to izmantot, kaut vai iegādājoties sev kādu nelielu, bet sen kārotu lietu, vai vienkārši to iekrājot.

Katram ir savi ieradumi un līdz ar to arī savi veidi, kā ietaupīt naudu. Kāds varēs ietaupīt vairākus tūkstošus gadā, atsakoties no saviem ieradumiem, bet kāds vien dažus desmitus eiro, tomēr daudziem šis ietaupījums var būt ļoti būtisks, lai sakārtotu savas finanses un atteiktos no ātrajiem kredītiem jeb swrafi sesxebi. Ja arī jūs zināt kādus ieradumus, no kuriem būtu iespējams atteikties, tādā veidā ietaupot naudu, veltiet mazliet pūļu un lieciet lietā gribasspēku, lai pēc iespējas ātrāk tiktu no tiem vaļā.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV