Krievu politiķis aptracis. Latvijā ar tanku braukšot armijas parādē...

Tas brīdis: kad uz sirds ir tas pats, kas uz mēles.
Publicēts: 09.12.2016, Komentāri: 14

Liberāldemokrātu līderis Žirinovskis piedāvā nosvinēt 300 gadu jubileju, kopš Latvija iekļauta Krievijas impērijas sastāvā,  Rīgā, ar kopīgu Latvijas un Krievijas armiju parādi.

Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis intervijā pastāstījis par savu saistību ar Rīgu un Latviju, to, kā savulaik iedevis naudu Alfrēdam Rubikam, kā arī sev ierastajā retorikā pamācījis, kas Latvijas amatpersonām būtu jādara, lai nodibinātu "pareizas" attiecības ar Krieviju. Viņa darbavietā - Krievijas valsts domē ar deputātu  sarunājas laikraksta "Vesti Segodņa" žurnālists Dmitrijs Marts. Portāls BB.Vesti.lv publicējis intervijas fragmentus.


Rīga - draugu pilsēta


     - Leģenda vēsta, ka tālajā 1988. gadā jūs braucāt uz Rīgu kā sabiedrības "Zinības" (Знание) lektors. Esat ielūkojies arī "Vesti Segodņa" vēsturiskās priekšteces - leģendārās avīzes "Sovetskaja Molodjož" redakcijā. Pat piedalījāties kāda darbinieka dzimšanas dienas svinībās. Un jau tad uz visiem atstājāt lielu iespaidu.


Kad, jūs sakāt, tas bija? 1988. gadā? Protams, ka to vizīti vairs pat neatcerēšos. Ir pagājuši tomēr 28 gadi. Bet vispār uz Rīgu esmu braucis ļoti daudz reizes. Man arī patlaban tur dzīvo draugi. [...] Atceros 1990. gada janvāri, kad apmeklēju Viļņu, Rīgu un Tallinu. Cik atceros, tikos ar Latvijas Kompartijas līderi Alfrēdu Rubiku. Pēc vairākiem gadiem viņam radās finansiālas problēmas, un es viņam iedevu naudu. Cik tieši, šodien jau vairs neatceros.


Pēdējo reizi Latvijā biju, kad pie jums notika NATO parlamentārā sesija. Arī jau vairs neatceros, kad tieši tas bija (tas bija 2010. gada jūnijā - aut.). Viņi taču man nedeva vīzu (Žirinovskis Latvijā ir pasludināts par persona non grata - aut.), bet tad pēkšņi viņiem bija jāizsniedz, jo tas bija starptautisks pasākums. Es pie jums pavadīju divas dienas. Uzstājos NATO plenārsēdē. Pabiju Jūrmalā. Mēs paskatījāmies, pastaigājām, pasēdējām restorānā, kuru apsaimnieko krievi. Īpaši atmiņā iespiedies tas, ka stipri dzēla vietējie odi. Iepriekš, kad biju Jūrmalā, to nebija. Acīmredzot, ar katru gadu tūristu kļūst arvien mazāk, un lūk, izsalkušie kukaiņi metas virsū tiem, kas atbrauc. Pēc tam Rīgā iegāju veikalā, nopirku maizi ar ķimenēm, kaut kādu sieru, vēl kaut ko, un tad mēs aizlidojām.


Gatavs atbraukt tankā


     - Tagad uz ES valstīm jūs vairs nevarat braukt?


Kāpēc gan nevaru? Jā, es arī esmu iekļauts ES, ASV un Kanādas sankciju sarakstos. Bet kad pienāk ielūgums no kādas konkrētas valdības, tad viņi vīzas dod vienalga. Tas attiecas arī uz dažādiem starptautiskajiem pasākumiem. Piemēram, uz kādu svarīgu sanāksmi. Tad tiek izsniegta atļauja, neskatoties uz sankcijām. Man ir pilns ar tādiem ielūgumiem, tai skaitā arī uz Eiropu. Taču nav vaļas uz kaut kurieni braukt. Vienkārši elementāri nav laika. Tikko atgriezos no Turcijas.


     - Bet ja jūs uzaicinās Latvijas valdība, atbrauksiet?


Bet kāpēc gan nē?


     - Runā, ka jūs uz Rīgu esat gatavs atbraukt tikai tankā!


Nu kāpēc gan tikai tajā? Man vienalga, ar ko. Varu tankā, varu arī ar lidmašīnu atlidot. Kāda atšķirība? Uzaiciniet vasarā. Teiksim, augustā. Noteikti atbraukšu! Rīgas šprotes ir ļoti garšīgas un labas. Bet latvieši ir ļoti čakli. Taču kamēr viņi neatcels pret Krieviju vērstās sankcijas, lai es nevienu bundžu nekur Krievijā neredzētu! Tā arī latviešiem pasakiet. Mēs taču vēl aizvien atceramies, ko sadarīja latviešu sarkanie strēlnieki. Un zvērīgāku Čekas izmeklētāju par latviešiem nebija. [...]


Taču ja Latvija tagad patiešām ar Krieviju grib nodibināt pareizas attiecības, tad viņiem uz Rīgu jāuzaicina ne tikai mani, bet arī liela grupa ar Liberāldemokrātiskās partijas deputātiem. Mēs esam gatavi atbraukt! Satiksimies Latvijas Saeimā ar deputātiem. Ar prieku satiksimies ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu, ar latviešu inteliģenci. Esmu gatavs tikties pat ar jūsu ārlietu ministru.


Mēs taču ar Latviju neesam nekādi ienaidnieki, 300 gadus nodzīvojām vienā valstī. Turcija mani tagad sagaidīja vienkārši lieliski. Kaut arī Turcija nekad nav bijusi liels Krievijas draugs. Taču šodien tā ir mūsu partneris. Lūk, labs piemērs Latvijai. Bet tagad mums nav nekādu kontaktu. Es nesaprotu, kāpēc. Kur ir parlamentāro delegāciju apmaiņa? Mēs taču pret Latviju izturamies ļoti labi. Taču tā vietā, lai ar Krieviju draudzētos, Latvijas amatpersonas uzvedas ārkārtīgi bīstami. [...]


Latvija var gulēt mierīgi


     - Parasti saka tā - kas Žirinovskim uz mēles, tas Krievijas valdībai prātā. Vai jūs negatavojaties sagrābt Latviju un Baltiju kopumā?


Protams, ka nē. Priekš kam? Nekādi militārie draudi Latvijai no Krievijas puses nepastāv. Taču tai pašai ir jāsaprot, kas Latvijai ir izdevīgi. Un tad tā varēs izstāties no NATO un kļūt par neitrālu valsti. Un kāpēc gan nē? Mums 2021. gadā būs 300 gadu jubileja, kopš Latvija tika iekļauta Krievijas impērijā. [...]


Es to atzīmētu Rīgā, ar kopīgu Latvijas un Krievijas armiju parādi.


Pilnu interviju varat izlasīt laikraksta "Vesti Segodņa" 8. decembra numurā.


Ej uz nākamo lapu, lai skatītos video!

Lapas: 12
Komentāri: 14
Avots: BB.Vesti.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

espati 10.12.2016 17:50
Kas ta krievam asinsi sagribejas Ar Ukrainu nepietiek? Varbut var padzerties Sirijaa vispirms :(
0 0 atbildēt
Līga Kalāce 10.12.2016 08:38
Varbut vinam vajadzetu doties pie arsta uz parbaudi, izskatas pec vecuma neprata, vai kadas pusmuza krizes.
1 0 atbildēt
Aldiņa 10.12.2016 08:37
vot riebeklis, diktēs, kā Latvijai svētkus atzīmēt, bet pats te ielaists netiek...
1 0 atbildēt
romells 10.12.2016 07:53
ES KĀ KRIEVU ARMIJAS IZBIJUŠAIS DESANTNIEKS VARU PATEIKT!ZIRIKS PRIKOĻOJĀS!A JŪS AUNUS VALDĪBA ISLAUKS UN VĒL ČĪBIŅAS PIENESĪSIET!VALDĪBA MŪS APJĀJA UN SPĒLĒ FAŠISTU FLAUTU!NATO UN BRISELE,TĀ IR TAUTAS NĀVE!ATGRIEŽAMIES ATPAKAĻ 16GADSIMTĀ,DRĪZ TE NEALGAS NE PENSIJAS BŪS,A ATSTRĀDĀSIM KĀ KLAUŠINIEKI VALDĪBAS NORĪTOS PARĀDUS!
0 1 atbildēt
espati > romells 10.12.2016 17:52
Desantniek...ko niksti Latvijaa? Vel jau karo pamatigi Sirijaa.Vari sevi paradit...
0 0 atbildēt
orhideja 09.12.2016 22:20
Lai tik brauc Zirinovskis uz seimu,sen jau vajadzeja pabombardet,savadi algas tik cel un cel but latviesi tik kluse!
0 2 atbildēt
Rets 09.12.2016 20:47
Ko var plātīties ar to žirinovski,kas kāds interneta elks,vai arī jūs stulbā latvju baidāties no viņa.
2 2 atbildēt
Guga 09.12.2016 20:42
Patiesībā būtu ļoti vērtīgi patīrīt to SMIRDĪGO galvu bet diemžēl tā nebūs. :( sādu SŪDU kā kavi es goda vārds personīgi Labprāt nošautu acīs skatīdamies.
2 0 atbildēt
Saša 09.12.2016 20:10
Cik labi,ka saglabāju tanku dūri. Noderēs !
3 0 atbildēt
xxx 09.12.2016 19:59
Laikam,ļoti bieži, sēnes ēdienkartē !!?
4 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV