Par stulbumu, murgiem, analfabētismu un uzbrukumu Kramiņam Saeimā 'izkrata' Viņķeli

Atsevišķi sabiedrības locekļi uzskata, ka Viņķele pārkāpusi deputātu ētikas kodeksu, jo vairakkārt pārtraukusi raidījuma citu viesi un attiecībā uz viņu lietojusi tādus izteikumus kā "stulbums", "murgi", "analfabētisms", "ne velna nejēdz" un citus.
Publicēts: 22.04.2017, Komentāri: 5
Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nesaskata ētikas pārkāpumus politiķes Ilzes Viņķeles (V) izteikumos un rīcībā televīzijas kanāla "TV24" raidījumā "Preses klubs".

Neviens no komisijas deputātiem, izvērtējot šo gadījumu un uzklausot deputātes skaidrojumu, neuzskatīja, ka Viņķele būtu pārkāpusi ētikas kodeksu.


Komisijā ar aicinājumu izvērtēt šo gadījumu vērsusies parlamentāriete Inga Bite (LRA). Viņa uzskata, ka Viņķele pārkāpusi deputātu ētikas kodeksu, jo vairakkārt pārtraukusi raidījuma citu viesi un attiecībā uz viņu lietojusi tādus izteikumus kā "stulbums", "murgi", "analfabētisms", "ne velna nejēdz" un citus. Pēc Bites domām, Viņķele "faktiski izteikusi draudus televīzijas kanālam un raidījumam, kura uzaicinātajiem viesiem ir radikāli pretēji, no Ilzes Viņķeles būtiski atšķirīgi uzskati".

"Deputātes izteikumus iespējams uztvert kā aicinājumu Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) pieņemt pretlikumīgu lēmumu par valsts finansējuma atņemšanu medijam saistībā ar viedokļu dažādības atspoguļošanu," iesniegumā norāda Bite. Viņa uzskata, ka "draudus par iespējamu valsts finansējuma atņemšanu" Viņķele izteikusi tādēļ, ka raidījuma viesis kritizējis viņas pārstāvēto ideoloģiju. "Proti, draudi tikai izteikti deputātes personisko uzskatu un interešu dēļ," uzskata Bite.

Politiķe mudina Ētikas komisiju izteikt Viņķelei rakstveida brīdinājumu, paziņojot par to Saeimas sēdē un publicējot komisijas lēmumu izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kā ziņots, domstarpības ir radušās pēc pagājušajā nedēļā translētā raidījuma "Preses klubs", kur asa vārdu apmaiņa izcēlās starp Viņķeli un vokālo pedagogu Edgaru Kramiņu. Apspriežot Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā notikušo terora aktu, Kramiņš kritizēja liberālisma politiku, Viņķeli un viņas pārstāvēto partiju "Vienotība", kas "tik ļoti ienīst Latviju, latviešu valodu, latviešu tautu" un kas "ved uz liberālismu", kas "viennozīmīgi novedīs pie konflikta".

Pēc ilgākas vārdu apmaiņas Viņķele paziņoja, ka "pret stulbumu nav zāļu". "Tā pati konservatīvo vērtību citadele Krievija... Tur nav ne smakas no liberālisma, bet tur spridzina tieši tāpat. Vienkārši murgi kaut kādi. Tas, ko mēs te tagad izpildām, ir... Jums atņems beigās valsts finansējumu par šitādu ākstīšanos," sacīja Viņķele.

Šos Viņķeles vārdus "Rīga TV24" direktors Klāvs Kalniņš novērtēja kā draudus raidījumam atņemt valsts finansējumu. "Katram ir tiesības paust savu viedokli, bet nepareizi ir tas, ka deputāts, nespējot paciest asus komentārus, lai izietu no situācijas, paziņo, ka raidījumam atņems valsts finansējumu," izteicās "TV24" direktors, kurš pēc Viņķeles teiktā secinājis, ka Latvijā joprojām iespējams ierobežot viedokļu daudzveidību.

Viņķele iepriekš pauda viedokli, ka izveidojies pārpratums, jo viņas teiktais raidījumā nekādā ziņā neesot bijuši draudi un viņai ne prātā nenāktu ko tamlīdzīgu izteikt, jo viņa nekad neesot ietekmējusi žurnālistu darba neatkarību.

Deputāte norādīja, ka viņa ar konkrētajiem vārdiem esot centusies pateikt, ka sabiedriskajam pasūtījumam ir jāatbilst noteikta veida kvalitātei. Savukārt raidījums, kurā piedalījusies Viņķele, esot vērtējams kā balagāns, kurā tikuši atļauti personīgi uzbrukumi. Viņasprāt, raidījuma vadītājs netika galā ar situāciju un nenoturēja to "rāmjos". Politiķe atsaucās arī uz cita sarunas dalībnieka, žurnālista Anša Bogustova aicinājumu pārtraukt raidījumā notiekošo balagānu un izrādīt cieņu Stokholmā notikušā terorakta upuriem.

Parlamentāriete uzskata, ka Kramiņam nebija tiesību izteikt nepatiesus personīgus apvainojumus, ka Viņķeles mērķis būtu iznīcināt vai kaitēt Latvijas valstij. Šādā situācijā raidījuma vadītājam vajadzēja apturēt personīgu apvainojumu izteikšanu un "noturēt situāciju rāmjos", situāciju vērtēja politiķe.
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

aaaa 23.04.2017 10:44
Ā-nu re kur visgudrā tauta ierunājās, bet tad kad jāizmaina kaut kas atklāti aci pret aci nekā .Tas kad tie salīdzinoši nedaudzie izsvītroja neko nenozimē vai tiešām tik grūti saprast,ka nenomainot visus tais partijas vienmēr tiks atrasts apkārt ceļš kā tikt atpakaļ seimā,jo viņi tak tur gadiem sēž un citu darbu darīt vairs neprot un kāpēc arī darit ja ari prastu ,ja gadiem var nedarīt gandriz neko ,tik gozēties prožekroros un klāstīt visādus solījumus kurus katram muļķim vaidzētu saprast nav pat domas izpildit,jau no paša sākuma.Un par to saņemt lielu naudu kādu normālā darbā ar nez cik izglītībām pie mums ir grūti nopelnīt.Bet ko gudrā tauta ar batoniem uz ausīm skrien un balso,par tiem pašiem vēžiem,krāsainākās kulitēs,un tie nedaudzie kam nav ausis aizštopētas neko nevar panākt.Bet tad kad saka balso par pilnīgi svešu tad atbilde vienmēr viena un tā pati notā tak nezina no gaidīt,no vecajiem vismaz var saprast.Un tā mēs mīcāmies uz vietas,un burkšķam kaktos un tērējam laiku kā šajā gadījumā. Kaut šai situācijā ir tikai viedoklis pret viedokli un katrs to izsaka pēc sava karstasinīguma tipa,savukārt Tie daži indivīdi kas seimas iekšienē pieprasa kaut ko izvērtēt cenšas no tā sev izsist labumu,un parādīt gudrajai tautai cik viņi labi, kaut gan pašiem to skeletu skāpī ka biez atliek tikai tautai tos pameklēt,ja kādam tas interesē......
2 0 atbildēt
teikšu kā ir 22.04.2017 15:33
Viņķele parasti murkšķ kaut ko galīgi ne par doto tēmu un ar tādu vārdu savārstījumu, pilnīgā bezsakarā, ka neiespējami saprast domas "dziļumu", vai "lidojumu"! Paliek iespaids, ka šī persona vienmēr ir smagi iereibusi vai narkotiku iespaidā.
Tāpēc jau mūsu valsts ir tādā..., ka v i s a vadība ir š ā d ā līmenī!
8 0 atbildēt
m 22.04.2017 14:58
Pirmkārt,Kramiņš ,nelietoja nevienu rupju vārdu,bet otrkārt-nepacēla balsi,treškārt-pateica baltu patiesību.Iznāk tā-politiķi var atļauties visu-ūjināt,ņirgāties,apsaukāties,noniecināt cilvēkus,bet tauta nedrīkst neko,tai jātur mute un jāpieņem par labu esam visu,ko šī neaizskaramā kasta dara un saka.
10 0 atbildēt
kauns 22.04.2017 11:29
par viņķeli, bet tāda jau ir tā mūsu valdība - pilnīga visatļautība visās jomās pret cilvēkiem.

Viņķeli cerams drīz vairs neredzēsim ne saeimā, ne valdības namā. nepatīkams cilvēks - daudz darījusi pāri neaizsargātiem, īpaši sirmgalvjiem - ar saviem izteikumiem un lēmumiem.
11 1 atbildēt
Rita 22.04.2017 10:24
Tur bija vēl viena rupjš vārds BĻAURIS.
Tā arī pateica, ka Kramiņš nav vokālais pedagogs
Bet Bļauris.
Kramiņa kungs izteica tikai savu viedokli un pateica , to ko visi zina. Vinķele ar Āboltiņas kundzi bija visvairāk svītrotās personības vēlēšanās. Nu paldies dievam vienu gadu vēl paciest to murgu un tad Vienotībai ceļš pa skujas taku.
16 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV