Šokējoši! Smagi sašauj 'Misters Latvija' finālistu - policija ierodas tikai pēc 2 stundām

Šokējoša policijas vienaldzība. Satrakojies noziedznieks pa šo laiku varēja sašaut vai pat nogalēt vēl kādu...
Publicēts: 23.04.2017, Komentāri: 6
Apšaudē Dagdas novadā 14. aprīlī smagi ievainots skaistumkonkursa "Mis un misters Latvija 2016" dalībnieks Ēriks Priede - sk. fotogaleriju.

Par dramatisko traģēdiju portālam "Rus.delfi" pastāstījusi Ērika draudzene Sidnija.


Viņa stāsta, ka dramatiskie notikumi norisinājušies 14. aprīļa vakarā. Policija portālam Delfi plašāku informāciju par notikušo solījusi sniegt pirmdien.

Sidnija pastāstījusi, ka Ēriks nesen ar savu brāli Māri izsolē iegādājies nekustamo īpašumu - Krūmiņu mājas Dagdas novada Andzeļu pagastā, klātesot tiesu izpildītājam. Īsi pirms Lieldienām abi brāļi devušies pie īpašuma saimnieka Guntara, lai pārrunātu jautājumus par īpašumu, kā arī piedāvātu palīdzēt pārvest mantas, bet Guntars esot no tā atteicies.

14. aprīļa vakarā Ēriks kopā ar Māri bijuši pirtī, bet tad izdzirdējuši, ka ēkai kāds tuvojas. Lai pārliecinātos, kas tuvojas ēkai, brāļi atvēruši durvis, bet tad pēkšņi Guntars atklājis uguni ar ieroci.

Sidnija "Rus.delfi" apgalvo, ka sākotnēji vīrietis sācis šaut tieši uz Ērika brāli, bet tad lodes raidītas arī Ērika virzienā. Abi brāļi skrējuši pie kaimiņiem, lai lūgtu palīdzību, bet šāvējs turpinājis šaut uz abiem, norāda Ērika draudzene. Šāvējs trāpījis Ērikam mugurā, kā rezultātā tikušas smagi ievainotas plaušas. Viņš zaudējis samaņu.

Ātrā palīdzība Ēriku nogādājusi Rēzeknes slimnīcā; puiša veselības stāvoklis joprojām esot smags. Paredzēts, ka Ērikam tiks veikta vēl viena operācija. Šāvējs pēc apšaudes sarīkošanas esot iebarikādējies savā mājā. Policija esot ieradusies divas stundas pēc notikuma, uzsver Ērika draudzene. Likumsargi arestējuši apšaudes sarīkotāju. Ērika draudzene uzskata, ka apšaudes sarīkotājs drīz vien tiks atbrīvots pret drošības naudu.

Ministru Kabineta noteikumos teikts:

Ārkārtas gadījumos policijai būs jāreaģē 15 minūšu laikā republikas pilsētās un 25 minūšu laikā novados pēc informācijas saņemšanas operatīvās vadības struktūrvienībā.  Primāri policija reaģē un dodas uz notikumiem, kas reāli apdraud personas vai sabiedrības drošību, personas veselību, dzīvību vai dzimumneaizskaramību, kā arī nodara kaitējumu personas veselībai vai īpašumam. Tāpēc nepieciešama policijas tūlītēja rīcība, lai pārtrauktu notikumu, novērstu apdraudējumu vai kaitējumu, vai aizturētu likumpārkāpēju notikuma vietā.

Policijai pilsētās 25 minūšu laikā, bet novados - 40 minūšu laikā jāreaģē uz notikumu, kas jau noticis un kurā bija apdraudēta personas vai sabiedrības drošība, personas veselība, dzīvība vai dzimumneaizskaramība vai nodarīts kaitējums personas veselībai vai īpašumam, un kurā policijas tūlītēja rīcība nevar novērst apdraudējumu vai kaitējumu vai aizturēt likumpārkāpēju, bet kur var zust pēdas vai pierādījumi.

 

Nākamajā lapā jaunais puisis fotogrāfijās savos dzīves nozīmīgākajos mirkļos

Lapas: 12
Komentāri: 6
Avots: Rus.delfi.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Latgalīte 24.04.2017 01:00
Labi jau ka mediji runā par šo, a toč laukso mēs te kā maisa dzīvojam, ja līdz tuvākajai policijai ir 40 km
2 0 atbildēt
Fiktīvais 24.04.2017 00:58
Dirsā Latvijā, ja policija ierodas tik vēlu
3 0 atbildēt
Sabrīne Grancovska 23.04.2017 22:33
Erik turies lai tev laba veseliba
5 0 atbildēt
he 23.04.2017 19:53
pilnīgi pareizi,tiesu izpildītāju vajadzēja pirmo!
1 1 atbildēt
kaut jel kautkad 23.04.2017 18:26
Oi mīlīši! LV tak jāpriecājas, ka poliči vispār ieradās : ))
4 0 atbildēt
zīdi zīdi rudzu voorpa 23.04.2017 18:18
Man arī bija atgadījums Latgalē, kad policija atbrauca pēc sešam stundelēm
3 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV