Daudz laimes, Latvija, 99 gadu jubilejā! Svētku programma, būšot iespaidīgākā uguņošana valsts vēsturē

Fotogalerijā VEF Kultūras pils atklāšana.
Publicēts: 18.11.2017, Komentāri: 7

Mūsu valsts svētkos, 18. novembrī, visas dienas garumā Rīgā un visā Latvijā notiek dažādi pasākumi. Rīgā svētku svinības sākas dienas pirmajā pusē ar svinīgo gājienu un ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, tajā piedalās arī Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis un citas valsts augstākās amatpersonas. Pēcpusdienā 11. Novembra krastmalā notiek svinīgā Nacionālo bruņoto spēku parāde, vakarpusē pilsētā notiek lāpu gājiens, sākas festivāls «Staro Rīga». Svētku diena Rīgā noslēdzas ar krāšņu uguņošanu virs Daugavas.

18. novembrī sabiedriskais transports Rīgā bez maksas.

LASIET ARĪ: Rīgā atklāj VEF Kultūras pili - ekskluzīvi, tikko veidoti karsti foto


18. novembrī svētku rīts Rīgā sāksies ar ekumenisko dievkalpojumu Rīgas Doma baznīcā

Plkst. 9.00 – 10.00 Rīgas Doma baznīcā
Ekumeniskais dievkalpojums


Plkst. 10.30 – 11.30 pie Brīvības pieminekļa
Ziedu nolikšanas ceremonija

Plkst. 13.00 11. Novembra krastmalā
Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde. Tiešaraide arī LTV 1.

Vakarā plkst. 19:30 rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti pie Brīvības pieminekļa uz svinīgo pasākumu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienai, kurā piedalīsies aktieri Maija Doveika, Ieva Puķe, Agnese Cīrule, Juris Lisners, Uldis Anže, Gundars Grasbergs, Raimonds Celms, komponists Mārtiņš Brauns, Rīgas kamerkoris «Ave Sol» un diriģents Andris Veismanis. Plkst. 20.00 klātesošos uzrunās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, un pēc svinīgās uzrunas Brīvības piemineklis izgaismosies īpašā gaismas uzvedumā «99», kas būs viens no gaismas festivāla «Staro Rīga» priekšnesumiem.

«Staro Rīga»

Šogad gaismas festivāls «Staro Rīga» notiks jau 10. reizi, un tas ir viens no Latvijas valsts simtgadei veltītiem notikumiem Rīgā. Festivāls apmeklētājus aicina no 17. līdz 20. novembrim vērot visdažādākās gaismas instalācijas, kas šajās dienās būs apskatāmas no plkst. 17 līdz 23. Būs apskatāmi 35 objekti. «Staro Rīga 2017» iezīmē gaismas ceļu uz Latvijas simtgadi, un festivāla šā gada tēma ir «Uz zvaigznēm».

VEF kultūras pils

Ar īpašu «Staro Rīga» objektu tiks atklāta atjaunotā VEF kultūras pils. Pils sāks starot mazliet vēlāk, no plkst 19. Tikko atjaunotajā pilī apmeklētāji varēs dzirdēt arī simfoniskā orķestra un solistu Ilonas Bageles, Jāņa Apeiņa, Sonoras Vaices, Raimonda Bramaņa, Daumanta Kalniņa, Intara Busuļa un diriģenta Normunda Vaiča māksliniecisko sniegumu koncertā «Latvija – tava un mana».

Uguņošana, kas būšot pati krāšņākā valsts vēsturē

Plkst. 21.00 jau tradicionāli valsts svētkos iedzīvotāji aicināti vienoties kopīgā Latvijas valsts himnas «Dievs, svētī Latviju!» dziedāšanā un krāšņas uguņošanas vērošanā 11. novembra krastmalā. Svētku uguņošanas dizainu veidojis Kalvis Kalniņš un SIA «International Fireworks Design», savukārt uguņošanas mūzikas autors ir komponists Arturs Maskats.

Kino

18. novembrī kino «Splendid Palace» tiks pirmizrādīta trešā Askolda Saulīša dokumentālā filma par latviešu strēlniekiem «Astoņas zvaigznes». Savukārt 20:30 Jāņa Norda spēlfilma «Ar putām uz lūpām».

www.splendidpalace.lv

Līdztekus šiem pasākumiem Rīgā būs iespēja apmeklēt daudzveidīgus koncertus, kas notiks kultūras centros un koncertzālēs gan pilsētas centrā, gan arī apkaimēs.

Lāpu gājiens

18. novembra Lāpu gājiens ir viena no Latvijas Republikas Proklamēšanas dienas svētku tradīcijām, kas aizsākās 2003. gada 18. novembrī kā tobrīd vēl jauniešu apvienības «Visu Latvijai!» veltījums Latvijas valstij tās dibināšanas gadadienā. Katru gadu šis gājiens pulcē aizvien vairāk dalībnieku, jau kopš 2005. gada iesniedzoties vairākos tūkstošos, bet kopš 2013. gada jau pārsniedzot 10 000 un pamazām kļūstot par emocionāli saviļņojošāko un vērienīgāko 18. novembra svētku tradīciju. 2016. gada 18. novembrī gājienā devās jau aptuveni 17 000 dalībnieku.

Pulcēšanās gājienam Rīgā, pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa (Kr. Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra krustojumā) no plkst. 17, kad tur sāksies svētku koncerts. Lāpu gājiens sāksies plkst. 18. Ņemot vērā gājiena vērienu, tā norisei tiks slēgta satiksme Kr. Valdemāra ielā un 11. novembra krastmalā, no kuras gājiens tālāk pa Kaļķu ielu virzīsies līdz Brīvības piemineklim.

Svētku koncerti

Ķīpsalas hallē 18. novembrī plkst. 14 un 18 notiks muzikālo apvienību «Raxtu Raxti» un «Auļi» Latvijas svētku lielkoncerti.

Kultūras centrā «Mazā ģilde» notiks koncerts «Dod, Dieviņi, labu prātu», kurā uzstāsies Ieva Parša, Raimonds Tiguls, Staņislavs Judins, Māris Jēkabsons, jauniešu koris «Balsis», kā arī diriģenti Ints Teterovskis un Elīna Čipāne.

Kultūras centrā «Imanta» būs koncerts «Par mums pašiem», kurā dziedās Marija Bērziņa, Ainārs Ančevskis, Ieva Kerēvica, Jānis Aišpurs kopā ar muzikālo apvienību «Vintāža». Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» muzicēs komponists Uldis Marhilēvičs, vijolnieks Dzintars Beitāns, solisti Antra Stafecka, Miks Dukurs, Ivo Fomins, instrumentālā grupa un koris «Norise» koncertā «Mēs visi esam ceļš». Koklētāja Laima Jansone klausītājus gaidīs koncertā «Latvijai azotē», kas notiks Kultūras centrā «Iļģuciems».

Svētkiem veltīts koncerti būs arī vairākās koncertzālēs. Latvijas Universitātes Lielajā aulā skanēs mūziķu un vīru koru izpildītie skaņdarbi koncertā «Latvijas vīru koru dižkoncerts», bet Rīgas Latviešu biedrības namā koncertā «Tev mūžam dzīvot, Latvija!» uzstāsies Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris un jauktais koris diriģentu Jāņa Baltiņa un Ulda Kokara vadībā. Rīgas Stradiņa universitātes aulā iedzīvotāji gaidīti koncertā «Spēka dziesmas Latvijai», kurā uzstāsies Rēzija Kalniņa, Olga Dreģe, Lilita Ozoliņa, Ieva Akuratere, Aija Andrejeva, Alex un Atis Ieviņš, kā arī instrumentālā grupa Jāņa Miltiņa vadībā.

Rīgas svētku pasākumu detalizēta programma publicēta tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv.


Fotogalerijā nākamajā lapā VEF Kultūras pils atklāšana

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Skolnieciņš no likteņupes 31.05.2021 14:32
Covid-19 sērga ir ienākusi Latvijā ar ļoti lielu negatīvās enerģijas vilni. Lai kliedētu šo negatīvo enerģiju, aicinu ikvienu savā privātīpašumā iekurt rituālo ugunskuru par godu Latvju Dieviem un noskaitīt lūgšanu. Rituālo ugunskuru ir ieteicams dedzināt sausā, bezvēja laikā, ievērojot visus ugunsdrošības noteikumus. Iesākumā ierīko ugunskura vietu. Izņem augsni divu lāpstu dziļumā un diametrā, vēlāk ieber tur smiltis. Pēc tam apliek apkārt akmeņus. Rituālajā ugunskurā kategoriski ir aizliegts dedzināt atkritumus. Šajā ugunskurā ir vēlams dedzināt kaltētas vērmeļu un asinszāles slotiņas. Pēc tam kad ugunskurs ir izdedzis, to apdzēš ar dažiem spaiņiem ūdens. Lūgšanu Latvju Dieviem skaita divpadsmit reizes.
Aizlūgums Latvju Dieviem:
“Sentēvu Dievi es jūs lūdzu.
Sentēvu Dievi es jūs pielūdzu.
Latvju Dievi es jūs lūdzu.
Latvju Dievi es jūs pielūdzu.
Dāvājiet savu svētību šai vietai un šai zemei.
Padzeniet no šīs vietas visus jodus un nelabos.
Aizsargājiet šo vietu un šo zemi no naidniekiem un nelabvēļiem.
Lai šī vieta un šī zeme top par jūsu templi!
Lai šī vieta un šī zeme top par Sentēvu Dievu templi!
Lai šī vieta un šī zeme top par Latvju Dievu templi!
Visvarenie Sentēvu Dievi, pasargājiet visus Latvijas dievturus, kas jums tic.
Visvarenie Latvju Dievi, pasargājiet visus Latvijas dievturus, kas jums tic.
Dāvājiet dievturiem savu svētību.
Dāvājiet dievturiem savu atbalstu.
Lai Sentēvu Dievu templis ir mūžīgs!
Lai Latvju Dievu templis ir mūžīgs!
Lai dievturība plaukst un zeļ!
Lai svētīts ikviens, kas tic Sentēvu Dieviem!
Lai svētīts ikviens, kas tic Latvju Dieviem!
Lai dzīvo pagāni!
Lai dzīvo dievturi!
Visa slava Sentēvu Dieviem!
Visa slava Latvju Dieviem!”.
Ar mīlestību pret Tēvzemi, Skolnieciņš no likteņupes [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
#Latvija #latvietība #latviskums #dievturība #pagāni #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #ZemesMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #likteņupe
1 0 atbildēt
... 31.05.2021 14:31
Covid-19 sērga atrodas savā nadīrā (lejupejā). Pavisam drīz SARS-CoV-2 vīruss tiks uzvarēts. Tomēr Latvija vel joprojām ir novājināta. Pašlaik latviešu tauta ir enerģētiski vāja un neaizsargāta. Lai stiprinātu Latvijas valsti un latviešu tautu, iesaku katram no mums 12 reizes noskaitīt lūgšanu Austras kokam. Lūgšanu Austras kokam var skaitīt arī pie iedegtas zaļas svecītes savās mājās, taču vislabāk lūgšanu Austras kokam ir skaitīt brīvā dabā – mežā. Lūgšanu Austras kokam skaita, pieliekot plaukstu pie ozola. Ozolu var arī apkampt. Lai lūgšanu būtu viegli skaitīt, iesaku to uzrakstīt uz papīra. Papīra lapiņu pēc tam sadedzina krāsnī.
Lūgšana Austras kokam:
“Austras kok, es Tevi pielūdzu un slavēju!
Austras kok, es Tevi pielūdzu un slavēju!
Austras kok, es Tevi pielūdzu un slavēju!
Tu esi manu senču pielūgts.
Tu esi manu senču apdziedāts.
Tu esi Sentēvu Dievu mīlēts un kopts.
Tu esi Latvju Dievu mīlēts un kopts.
Tu dāvā pasaulei dzīvību.
Tu dāvā manai tautai gudrību.
Tu sargā manas tautas brīvību.
Tu nes gaismu cilvēku sirdīs kā uzlecoša Saule.
Tevi apmirdz Saule, un apskalo pasaules ūdeņi.
Tavas saknes ir no vara. Tavs stumbrs ir no zelta. Tavas lapas ir no sudraba.
Tavas saknes stiepjas pagātnē.
Tavs stumbrs atrodas tagadnē.
Tavas lapas raugās nākotnē.
Es pielūdzu Tevi ar visu savu garu un dvēseli, visvareno Austras kok!
Es godāju Tevi, visvareno Austras kok!
Dod man savu svētību, visvareno Austras kok!
Dod man savu aizsardzību, visvareno Austras kok!
Dāvā man gudrību un sentēvu viedumu.
Dāvā man spēku un neatlaidību.
Lai Austras koks svētī visus Latvijas dievturus, kas tam tic!
Lai dzīvo pagāni!
Lai dzīvo dievturi!
Lai godāts Austras koks kā tas no iesākuma ir bijis, tā tagad un vienmēr lai ir!
Visa slava Austras kokam!
Visa slava pasaules kokam!”.
Ar mīlestību pret Tēvzemi, Skolnieciņš no likteņupes [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
#Latvija #latvietība #latviskums #dievturība #pagāni #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #ZemesMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #AustrasKoks #PasaulesKoks #likteņupe
1 0 atbildēt
Skolnieciņš no likteņupes 31.05.2021 14:31
2021. gads iesākās smeldzīgi. Covid-19 sērga sasniedza savu zenītu (augšupeju). Taču nevajag saskumt. Covid-19 vīruss drīz taps uzvarēts. Lai gan 2021. gada sākums bija nedrošs un sērīgs, tomēr 2021. gada nogale būs laimīga. Atliek vien lūgt visvareno Pērkonu, lai mūsu tautai un valstij klātos labi. Lūgšanu visvarenajam Pērkonam – Debesu Tēvam var skaitīt savās mājās, iededzot tumši zilu svecīti un uzvelkot kaklā pērkonkrustu. Lūgšanu Dievam Pērkonam skaita 12 reizes.
Lūgšana Pērkonam:
“Visvareno Pērkon – Debesu Tēv, es Tevi lūdzu!
Debesu Kalēj, es Tevi lūdzu!
Pērkoņtēv, es Tevi lūdzu!
Padzen no šejienes visus ļaunos garus un nelabos.
Padzen no šejienes visus jodus.
Visvareno Pērkon – Debesu Tēv, svētī šo vietu un šo zemi kā savu templi!
Lai šī vieta un šī zeme kalpo par Tavu templi!
Lai šī vieta un šī zeme kalpo par visvarenā Pērkona – Debesu Tēva templi!
Dod šai vietai savu svētību un savu aizsardzību.
Piepildi šo vietu ar savu dievišķo spēku.
Piepildi savu templi ar savu dievišķo spēku.
Lai šis templis stāv mūžīgi par godu visvarenajam Pērkonam – Debesu Tēvam!
Lai Pērkoņtēva templis ir mūžīgs!
Lai Pērkona svētie zibeņi pasargā šo vietu no naidniekiem un nelabvēļiem!
Lai pērkonkrusts pasargā šo vietu no nelaimēm!
Lai pērkonkrusts griežas!
Lai Austras koks zeļ un plaukst!
Visa slava Pērkonam!
Visa slava Pērkonam – Debesu Tēvam!’’.
Ar mīlestību pret Tēvzemi, Skolnieciņš no likteņupes [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
#Latvija #latvietība #latviskums #dievturība #pagāni #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #ZemesMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #likteņupe
1 0 atbildēt
Skolnieciņš no likteņupes 31.05.2021 14:30
Covid-19 pandēmija jau ilgstoši nogurdina un apbēdina manu tautu. Lai izkliedētu šo nogurumu un šīs bēdas, talkā nāks lūgšana Dievietei Mārai. Dieviete Māra sena un spēcīga Dieviete. Viņa vienmēr palīdzēs nelaimē. Lūgšanu Dievietei Mārai skaita 12 reizes, uzvelkot kaklā Māras krustu. Vēlams iedegt pelēku svecīti.
“Sentēvu Dieviete, es lūdzu Tevi!
Māra, kas zināma zem daudziem vārdiem, es lūdzu Tevi!
Māra – Veļu Māte, es lūdzu Tevi!
Māra – Zemes Māte, es lūdzu Tevi!
Aizkapa Valdniece, es lūdzu Tevi!
Cilvēces aizgādne, es lūdzu Tevi!
Dieviete Māra, es godāju Tevi.
Dieviete Māra, es pielūdzu Tevi.
Pasargā mani no pāragras nāves.
Pasargā mani no slimībām un nespēka.
Dāvā man ilgu mūžu un veselību.
Dāvā man spēku un drosmi.
Piepildi mani ar savu dievišķo spēku!
Svētī mani, visvarenā Dieviete Māra!
Lai zalkši, Tavi vēstneši, nes man svētību!
Lai Tavs sirpis soda manus ienaidniekus!
Lai Tavs sirpis pasargā mani un manu dzimtu!
Lai godāta Dieviete Māra kā tas no iesākuma ir bijis, tā tagad un vienmēr lai ir!
Visa slava Mārai – Veļu Mātei!
Visa slava Mārai – Zemes Mātei!
Visa slava Dievietei Mārai!”.
Ar mīlestību pret Tēvzemi, Skolnieciņš no likteņupes [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
#Latvija #latvietība #latviskums #dievturība #pagāni #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #ZemesMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #ticība #lūgšanas #likteņupe
1 0 atbildēt
Skolnieciņš no likteņupes 31.05.2021 14:25
Kopš 2020. gada 13. marta Covid-19 sērga plosās mūsu mīļajā zemītē. Taču nevajag saskumt, jo pavisam drīz šis naidnieks taps pievarēts. Lai Covid-19 sērga pamestu mūsu valsti, aicinu skaitīt lūgšanu visvarenai Dabas Mātei. Lūgšanu Dabas Mātei skaita 12 reizes, iededzot zaļu svecīti savās mājās.
Lūgšana Dabas Mātei:
“Dabas Māte, es lūdzu Tevi!
Dabas Māte, es pielūdzu Tevi!
Mana Radītāja, es lūdzu Tevi!
Mana Radītāja, es pielūdzu Tevi!
Tā kas radīja manu miesu, kurā mīt mana dvēsele un mans gars, es lūdzu Tevi!
Uzklausi manu lūgšanu, visvarenā Dabas Māte.
Uzklausi mani, visvarenā Dabas Māte.
Dāvā man spēku un izturību.
Dāvā man gudrību un pacietību.
Dāvā man savu dievišķo spēku.
Izdziedē manas brūces un rētas.
Pasargā mani no trejdeviņām kaitēm.
Svētī mani, Dabas Māte!
Svētī mani, ak mana Radītāja!
Lai godāta Dabas Māte kā tas no iesākuma ir bijis, tā tagad un vienmēr lai ir!
Visa slava Dabas Mātei!
Visa slava dzīvības dāvātājai! ”.
Ar mīlestību pret Tēvzemi, Skolnieciņš no likteņupes [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
#Latvija #latvietība #latviskums #dievturība #pagāni #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #ZemesMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #ticība #lūgšanas #likteņupe
1 0 atbildēt
par muļķieni 18.11.2017 20:40
VVF šovakar TV3 ziņās atkal teica, ka nekāds laimes lācis nenākšot
1 0 atbildēt
AIVARS ZABLACKIS 18.11.2017 20:39
Kāds svētkus svin šodien, Kāds mirušos apraud Un sveces virs kapu kopiņām liek. Noraugās skumji valdības vīros, Kas lepni pie krūtīm paši sev sit. Ko gan tie svin bez kauna un goda, Sev paceļot algas un prēmijas jaunas? Bordelī pārvēršot mantoto zemi, Kurā tauta pamazām nīkst. Kāds apaļiem vaigiem sit sev pie krūtīm, Kāds brāļu kapos asaras lej. Par tiem, kas izcīnīt brīvību mācēja, Ne pārdot to, kas valstij ir svēts. Tūkstoši aizbrauc, tūkstoši nīkst, Garā un dvēselē pamazām mirst. Redzot, kas notiek lepnajā valstī, Par kuru daudz senču asiņu liets. Kāds godu pret troni mainījis svin, Kāds, kritušos pieminot, par visiem lūdz. Par Latvijas tautu un Latvijas zemi, Un tiem, kam sirdsapziņa pārdota sen. /Egils Dambis/
1 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV