TOP 5 PADOMI: Kā tikt galā ar Jaungada sākuma paģiru nedienām

Daudz dzert ūdeni ir tikai viens padoms. Pārējos lasiet plašāk šai rakstā.
Publicēts: 01.01.2018, Komentāri: 3

TOP 5 padomi, kā tikt galā ar Jaungada dienas gurdumu

Jaunā gada sagaidīšana visbiežāk nav iedomājama bez bagātīgi klātiem galdiem, un parasti netrūkst arī grādīgāku un stiprāku dzērienu, kurus svētku reizēs iedzeram arī vairāk nekā vajadzētu. Nereti diena pēc svētkiem nāk ar smagām sekām: galvassāpēm, sliktu dūšu u.c. veselības problēmām.

Lai palīdzētu izvairīties no šādām sekām, tiek lietoti dažādi līdzekļi, taču nereti organismam tiek nodarīts vēl lielāks kaitējums. SIA “VENDEN” ir apkopojis vairākus uztura speciālista ieteikumus, lai arī dienas pēc svētkiem būtu patīkamas, un atgādina, ka “brīnumlīdzeklis” pret svētku sekām nav jāmeklē nekur tālu - vislabāk līdzēs tieši ūdens ar samazinātu sāls daudzumu. 

Nepārdozēt ar sāls uzņemšanu

Svētku laikā ēdot dažādus ēdienus, tostarp arī treknus un, protams, arī lietojot grādīgos dzērienus, nākamās dienas bieži vien mūs pavada slikta pašsajūta. Esam pārēdušies, no lietotā alkohola sāp galva, ir slikta dūša un citi simptomi. Paģiras ir tāpēc, ka organisms ir zaudējis daudz sāļu, taču uzreiz censties to atjaunot lielās devās nav pareizi. Te jābūt ļoti uzmanīgam – ja mēs dzersim daudz sāļa šķidruma, tas nenāks par labu.

Visiem noteikti ir zināma tautas ārstniecības metode, kad tiek dzerts gurķu sālījums. Tas nav ieteicams, jo nav zināms, cik daudz sāls ir šādos novārījumos, turklāt, ja mēs to vēl papildinām arī ar kādu minerālūdeni ar ļoti augstu nātrija saturu, tad organisms saņem ārkārtīgi lielu sāls devu. Daudz prātīgāk ir lietot ūdeni ar zemu nātrija saturu, kas pakāpeniski nonāk organismā. Organismam jau vajag atgūt ne tikai sāli, bet arī kāliju, hloru, magniju u.c.

Sagādā ūdens krājumus jau pirms svētkiem

Arī gastroenterologi norāda, ka arī jau pieminētais minerālūdens ar paaugstinātu nātrija līmeni nebūs labākais risinājums. Tajā esošās sāls molekulas nonāks kuņģī un divpadsmit pirkstu zarnā un tur arī cirkulēs, nenonākot asinsritē. Šādos gadījumos vislabāk noder ūdens ar zemu nātrija saturu – to var dzert, cik vien kārojas un vēl mazliet. Turklāt šis “līdzeklis” ir visiem ērti un brīvi pieejams. Ja nākamā diena pēc svētkiem ir brīvdiena, tad noteikti var iegādāties dažas ūdens pudeles, kas ļoti atvieglos nākamo dienu. Bet, ja ir jādodas uz darbu, tad par “glābēju” kļūs ūdens automāts birojā.

Atgūt zaudēto šķidrumu un normalizēt kuņģa darbību

Ūdeni jāsāk dzert jau pirmajā stundā pēc pamošanās vai paģiru sākšanās, jo tas palīdzēs organismam atbrīvoties no indēm, ko izdala aknas, noārdot alkoholu. Ja negribas dzert vienkāršu ūdeni, to droši var papildināt ar citronu, kas uzlabos garšu. Ūdens palīdzēs atgūt alkohola lietošanas laikā zaudēto šķidrumu un normalizēs kuņģa darbību. Rīta cēlienā nepieciešams izdzert ne mazāk kā 0,5 l šķidruma, bet lai atbrīvotos no paģirām pilnībā - 1,5 līdz 2l ūdens.

Pastaiga brīvdienā vai ceļā uz darbu

Paģiras noteikti nevajadzētu ārstēt ar alkoholu, uzsver ārsti. Tas simptomus nemazinās, tikai attālinās. Tas ir veids, lai noņemtu galvassāpes, bet apmaiņā organisms kļūst vēl vājāks nekā bija. Tāpat nevajadzētu lietot stipru kafiju vai tēju, jo šie dzērieni noslogo sirdi un atūdeņo organismu. Labākās zāles būs jau pieminētais ūdens, kā arī svaigs gaiss, izkustēšanās, piemēram, laba pastaiga. Ja ir brīvdiena, nevajadzētu visu dienu pavadīt gultā, bet doties kaut nelielā pastaigā. Ja uzreiz pēc svētkiem jādodas uz darbu, tad varbūt ceļu līdz darbam vai vismaz daļu var mērot kājām, tādējādi iesākot dienu ar nelielu pastaigu. Lai arī sākotnēji to varbūt nemaz negribēsies, organisms būs jums pateicīgs! Pastaigas laikā saņemsiet kārtīgu devu skābekļa, kas palīdzēs nomierināt organismu, kā rezultātā noskaidrosies arī galva un noteikti uzlabosies garastāvoklis, piebilst SIA “VENDEN” eksperti.

Saudzējiet savu organismu

Receptes, kā ārstēties nākamajā dienā, ir ļoti daudz, un katram jāatrod sev piemērotāko, taču noteikti saudzējiet savu organismu. Rūpīgi izvērtējiet tautas metodes, ne visas ir tik nekaitīgas, kā sākotnēji varētu šķist. Nereti izrādās, ka paši vienkāršākie līdzekļi arī ir tie paši efektīvākie, tāpēc ūdens noteikti būs atslēga uz labu pašsajūtu nākamajā dienā. Svinēsim svētkus prātīgi, lai arī nākamajās dienās justos labi un nebūtu jācīnās ar smagām svētku sekām!

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

alkazelcers 03.01.2018 23:50
Es vēl šodien nevaru atiet...
1 0 atbildēt
rina 01.01.2018 21:40
nevajag dzert tik daudz. bet vispār alus 2 pudeles ir vislabaakais organisma salāpītājs
1 0 atbildēt
nemec > rina 04.01.2018 15:20
ja laba alus pudeles..pārsvarā žļurgas.
0 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV