Kas ir DDoS? Vai kiberuzbrukumi ir interneta mediju ikdiena?

Publicēts: 27.01.2018, Komentāri: 2

2017. gadā Inbox.lv saskārās ar diviem lieliem DDoS uzbrukumiem un neskaitāmiem mazākiem šāda tipa kiberuzbrukumiem, kas tika operatīvi novērsti, jo portālā izstrādātā drošības sistēma neitralizē trešo pušu piekļuvi. Šādu ļaunprogrammatūru darbību mērķtiecīga neitralizēšana Latvijas lielākajām interneta vietnēm ir regulāra parādība, un nav nekas ārkārtējs.

Pašmāju augsto tehnoloģiju uzņēmuma SIA INBOKSS apkopotie dati par aizvadīto gadu liecina, ka DDoS uzbrukuma veids bijis viens no izplatītākajiem, ko apliecina arī nesenie uzbrukumi e-veselības sistēmai un nacionālajai informācijas aģentūrai LETA. Tāpat pērn bijuši mēģinājumi uzlauzt lietotāju pastkastes, izplatītas vīrusu un pikšķerēšanas vēstules, tāpēc tika ieviesta “reCaptcha” programma, palielinot lietotāju aizsardzības līmeni, jo šī sistēma neļauj atpazīt rakstzīmju optiskās atpazīšanas programmatūras.

“Kiberuzbrukumi gan mums, gan citiem lielajiem portāliem ir ikdiena, un par to nevajag brīnīties. Pateicoties tam, ka mums ir atsevišķa drošības komanda, draudi nav bijuši rezultatīvi, turklāt līdz šim nav notikuši vērienīgi incidenti, kas varētu radīt apdraudējumu lietotājiem vai portālam. Lielākā daļa šo uzbrukumu jau tiek novērsta pašā saknē, automātiski nostrādājot mūsu aizsargsistēmām un filtriem. Ir gadījumi, kad uzbrukumu neitralizēšanai nepieciešama arī manuāla speciālistu iejaukšanās, kas vienmēr ļoti operatīvi tiek nodrošināts. Mūsu stratēģija vienmēr balstījusies uz draudu preventīvu novēršanu, lai šiem uzbrukumiem nebūtu tā sauktā galamērķa,” uzsver SIA INBOKSS valdes priekšsēdētājs Andris Griķis.

Viedierīču izmantošanas pieaugums un lietu interneta (IoT) straujā attīstība rada vēl plašākas kiberuzbrukumu iespējas, tāpēc arvien būtiskāka kļūst ārvalstu notikumu padziļināta analīze, izvērtējot ietekmi gan uz Latviju, gan Inbox.lv platformu. Piesardzības nolūkos nesen daļai Inbox.lv lietotāju tika lūgts nomainīt paroles, jo pasaulē tika nopludinātas paroles no tādām vietnēm kā LinkedIn, Yahoo u.c. Lietotāji, kas reģistrējušies gan šajos portālos, gan Inbox.lv ar vienādu paroli, bija nokļuvuši riska grupā.

Vairāk nekā desmit gadus Inbox.lv ir Latvijas lielākais daudzfunkcionālais portāls, kura pakalpojumu klāstā ir e-pasta un failu apmaiņas pakalpojumi, izklaide, spēles, iespējas augšupielādēt un dalīties ar savām fotogrāfijām. Inbox.lv piedāvā arī mobilās lietotnes, biznesa risinājumus.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

yi 01.02.2018 00:53
ddos ir ļoti apmaksāts biznes visā pasaulē. Briinums, ka Lv tas vispar tiek pielietots tik reti
2 0 atbildēt
fičs > yi 05.02.2018 11:29
e-veselību tak uzlauza
1 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV