Prezidents lūdza, Saeima un valdības ministri lūdza. Bet Ilmārs 'nebija mājās', kad Dieviņš kaunu dalīja...

Pietiks apkaunot Latviju! Ar šādu vēstījumu Latvijas politiskā elite vērsusies pie Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča. Saistībā ar kukuļošanu aizdomās turēto Latvijas Bankas prezidentu, kurš pat ij nedomā atkāpties.
Publicēts: 11.03.2018, Komentāri: 14
Pietiks apkaunot Latviju! Ar šādu vēstījumu Latvijas Republikas Saeima 2018.gada 8.martā vērsās pie Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča, vēsta TV3 Ziņas.

Saistībā ar kukuļošanu pamatotās aizdomās turētais Latvijas Bankas prezidents pat nedomā atkāpties, lai gan uz to aicinājis Valsts prezidents Raimonds Vējonis, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, Saeima un citi politiķi...



Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam ir liegts pildīt ar darbu Eiropas Centrālās bankas (ECB) padomē saistītās funkcijas, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Bankā.

Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns informēja, ka Latvijas Banka ir saņēmusi no Rimšēviča advokāta informāciju, ka Rimšēvičs nevar un nedrīkst pildīt tās funkcijas, kuras saistītas ar darbu ECB padomē.

“No tā izriet, ka Rimšēvičs vairs neapmeklēs savu darba vietu Latvijas Bankā un neizsniegs pilnvaras Latvijas Bankas pārstāvim dalībai ECB padomes sēdēs,” norādīja Silakalns, piebilstot – lēmumu, ka Rimšēvičs nevarēs apmeklēt savu darba vietu Latvijas Bankā, ir pieņēmusi Latvijas Bankas padome.

Tāpat viņš atzīmēja, ka laikā, kamēr Rimšēvičs nevar pildīt Latvijas Bankas prezidenta pienākumus, viņam netiek maksāts atalgojums, nav piekļuves Latvijas Bankas informācijas sistēmām un dokumentiem un netiek nodrošināts dienesta transports.

Saeimas lēmumam par kukuļņemšanā aizdomās turētā Rimšēviča atkāpšanos ir vien ieteikuma jeb aicinoša lūguma statuss. Pēc šobrīd esošās likumdošanas Bankas prezidents var atkāpties tikai pats vai ar notiesājošu tiesas spriedumu. Varas kalpi ir gatavi šo absurdu mainīt, bet pagaidām vērā ņemamu rezultātu šai iniciatīvai nav.

Jau vēstīts, ka Rimšēvičs tiek turēts aizdomās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KNAB paziņojis, ka šī krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā, nedz ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par «ABLV Bank» darbību, nedz arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un «Norvik» banku. Netieši noprotams, ka lieta varētu būt saistīta ar «Trasta komercbanku», ko gan KNAB, gan Rimševiča puse nedz noliedz, nedz apstiprina.

Latvijas Bankas amatpersonai ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - drošības nauda, noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

LASIET ARĪ: Visa pasaule šokā par korupcijas lielvalsti Latviju. Cietumā ielikts Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs

Ar desmit tūkstošiem plusiņu lasītāju furoru izsauc Lato Lapsas raksts par Rimšēviču

Latvijas Bankas Ilmāram Rimšēvičam nav kauna ņirgāties/sprauslāt pie prezidenta

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Suns 13.03.2018 00:15
Laiks būtu atklāties saimā augstajām amatpersonām , kas ņēmušas kukuļus , kā amerikāņi saka, Rimšēvicam vēl jūs neesat neko pierādījusi. Ja tāda liela lieta būtu tad jau būtu aiz restēm, bet ,valdīva pati ar visu KNAB nomīzusues
1 0 atbildēt
UN PAREIZI DARA 12.03.2018 00:08
Stulbi un tendenciozi komentāri.
Tik stulbi, ka jāsāk domāt - kāds samaksājis par šiem smērējumiem.

Nejauj Rimšėvičš šo šovu izplānoja.
Par ko viņam būtu visā šajā jākaunas ?

Lai kaunas tie, kuri notiesājuši pirms tiesas sprieduma.

Kādēļ ar viņu nerunāja, kad viņš aicināja ?

Nu tad , lūdzu - katram sava taisnība līdz tiesa nospriedīs.

Tikai paies vēl laiks, līdz safabricēs pilnībā to lietu.

Kaunu Latvijai sagādāja mūsu pašu valdība ar slaveno KNAB un līdzīgām institūcijām.

Līdz šai dienai likums ir Rimšēviča nostājas pusē.
0 3 atbildēt
Naktsvecis > UN PAREIZI DARA 19.03.2018 00:53
Saulvedi, labāk raksti īsto niku pie sava komentāra!
1 0 atbildēt
es 11.03.2018 23:58
lai atkaapjas visi bleezi un zagli vispirms...pasi balti un puukaini,sazagusies,neko nedara tautas labaa,tikai par savu paslabumu domaa!
1 2 atbildēt
Biruta Bondarenko [SKREBELE ] 11.03.2018 21:35
Te taads °°mazs°°TEAATRIITIS-----visi NJEM,visi ZOG,visi SEEZH MIIKSTOS KREESLOS. Roka roku mazgaa----ABAS MELLAS. Pashi nezin,kas kur pie kaadas vainas,BET VAINIIGO TIK DAUDZ.Un tagad nezin,kam uzlikt PUBLISKO FUI. Tak ir jaauztaisaas,ka kaads ko arii itkaa dara.Bet ,ziniet, BANKU mazajaa Latvijaa IR PAR DAUDZ.Kam tik daudz visaadu banku,JA VALSTIJ NAV NAUDAS.Cilveeki dziivo PUSBADAA,bet kaut kaadi HIBRIIDI lauzh shkjeepus par IZZAGTAAM BANKAAM. Kaut kaads MURGS.Tak vienreiz NOSTAAJIETIES UZ ZEMES,bet NELIDINATIES PA MAAKONJIEM.
3 0 atbildēt
Aleksandrs Poika 11.03.2018 21:33
.. ja nopietni... Rimševiču par vainīgu atzīt tikai tiesa...bet "elitei"ir tikai politiskā atbildība...kurus , ja būtu tautas vaļa...sen no viņiem smaka būtu pazudusi..es tā domāju..
3 1 atbildēt
Sirēna 11.03.2018 21:32
tādā amatā laikam nav iespējams nezagt un neshēmot
2 0 atbildēt
kā tad! 11.03.2018 21:23
ar neapbruņotu aci redzams, kas vainīgs, tas bailīgs un melīgs....
2 0 atbildēt
Janis 11.03.2018 20:53
Kad vinam pieskirs triszvaigznu ordeni
3 0 atbildēt
Iveta Mazūre [ex,Hāzenfuse] 11.03.2018 19:55
:D Ilmāram ir stingra nostāja-neatkāpšos un nepiesienieties.
0 2 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV