Noriņa tik ļoti piedzērās, ka nespēja kājās noturēties uz skatuves. Taču nekad neko nesajauca un ikreiz nodziedāja izcili

Dīva Nora Bumbiere. Filma 'NORA'. VIDEO.
Publicēts: 12.05.2018, Komentāri: 19
"Ne jau velti ir tāds teiciens DĪVA!" - par izcilo dziedātāju Noru Bumbieri teic' izcilais komponists Zigmars Liepiņš. Filmā "Nora" skan daudz mīļu, labu, slavinošu un arī daudz patiesu vārdu. Lai arī lielākā daļa mākslinieku par bohēmisko un augstprātīgo Bumbieres dzīvesveidu izsakās ieturēti un rezignēti, tomēr šur tur izpaužas patiesības viļņi. Visatklātāk par Noras atkarībām, apvainojumu uz Maestro Paulu un draudzību ar alkoholu stāsta zvaigznes Margarita Vilcāne un Žoržs Siksna. Mākslinieki pauž, ka estrādes zvaigzne Bumbiere dzēra tā, ka dažkārt koncertos nespēja pat kājās nostāvēt. Bet savu darbu dīva Nora Bumbiere izdarīja godam jebkurā kondīcijā. Nodziedāja perfekti vienmēr. Jelkad.

Harizmātiskā, izcilā estrādes leģenda Nora Bumbiere mūs pameta pāragri - vien 46 gadu vecumā. Tas notika 1994.gada janvārī.

Leģendārā dziedātāja Nora Bumbiere bija viena no sava laika spožākajām Latvijas estrādes zvaigznēm. Tapusi jauna Latvijas Televīzijas dokumentālā filma, kurā Noras Bumbieres dzīve izstāstīta vēl nebijušā veidā – caur laikabiedru atmiņām, arhīva materiāliem un inscenētām ainām ar aktieriem Noras un Viktora Lapčenoka lomās. Jaunā filma stāsta par to, kāda bija Nora ikdienā, ārpus iestudētajiem kadriem, kas atrodami arhīvos, un to, kāda bija Padomju Latvijas estrādes dzīves neredzamā puse.

«Sākot veidot šo stāstu es biju pārsteigts, ka līdz šim nav veidota neviena kaut cik nopietna filma par viņu,» norāda filmas scenārija autors Sandijs Semjonovs.

FILMU "NORA" VARAT NOSKATĪTIES LSM.LV spiežot šeit

«Stāsts par to, kā no vienkāršas Jelgavas meitenes viņa septiņdesmitajos kļuva par vienu no Latvijā mīlētākajām dziedātājām, ir ārkārtīgi interesants. Kopā ar laikabiedriem, tuviniekiem un viņas draugiem mēs mēģinājām sajust to laiku, kurā viņa dzīvoja un dziedāja, saprast to kāda Nora bija kā cilvēks.»

Lai parādītu to, kāda varēja būt Noras ikdiena ārpus starmešu gaismām, tās režisore Linda Olte izvēlējusies veidot inscenējumus ar aktieriem.

Filmas «Nora» virzošo stāstu veido laikabiedru atmiņas – leģendu atceras Raimonds Pauls, Viktors Lapčenoks, Zigmārs Liepiņš, Mirdza Zīvere, Aija Kukule, Margarita Vilcāne, Žoržs Siksna un daudzi citi. Filmā atainota arī Noras bērnu tikšanās ASV pēc vairāk kā 25 gadiem.

Filmas režisore ir Linda Olte, scenārija autors – Sandijs Semjonovs, Noras Bumbieres un Viktora Lapčenoka lomās iejutušies Dārta Daneviča un Niklāvs Kurpnieks. Vadošais operators ir Andris Priedītis, fotogrāfs – Jānis Eicēns, bet filmu producējuši Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle un Artis Dobrovoļskis.

1992.gads. Nora kopā ar Ojāru Grīnbergu pusotru gadu pirms nāves

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Gunta Ozola 28.09.2018 22:28
Uz skatuves izcils duets! Tādu mums vairs nava . Bet dzīvė viņi nesadziedāja!
1 0 atbildēt
Krusttēvs 23.09.2018 22:16
Labākā LV dziedātāja
0 0 atbildēt
Niola Lilienfelde 18.06.2018 07:48
Īstam ,cilvēku mīlētam māksliniekam nekas negatīvs nepielīp un nespēj graut viņa talantu.Noras balss ir izcila- neatkārtojama!
3 0 atbildēt
Daiga Piļecka ex. Zonnenberga 18.06.2018 07:47
Noriņa mūsu atmiņā būs mūžīgi! Izcila māksliniece, ar skaistu balsi.
3 0 atbildēt
Mārīte Redņova 17.06.2018 23:02
Lieliska, neatkārtojama !!! Pēc tik dsudziem gadiem - ļoti nesmuki! Mums atmiņā viņas lieliskais izpildījums un vienreizējās dziesmas, ko neviens nespēs izpildīt kā to spēja Nora!!!
0 4 atbildēt
Velta Voiciša 17.06.2018 23:01
liekat tak Norinai mieru ka dziedataju loti mileju cieniju un prieks kam kam jaukties kada cilveka privataja dzive
0 4 atbildēt
Gaidis 15.06.2018 00:32
Dzīvstāsts briesmīgs. Dziedātāja izcila!
2 0 atbildēt
pielūdzējs 23.05.2018 21:12
ja nedzertu, bīt dzīva vēl tagad un dziedātu
3 0 atbildēt
salms 19.05.2018 22:07
Foršums nekad nav bez ļaunuma. Izcila dzieda'tāja, pievērsim acis uz ēnas pusēm, bet par filmu Paldies! interesanti.
3 0 atbildēt
Ilvess 16.05.2018 20:00
Laikam jau ēnas puses ir visiem māklsiniekiem, kas spožas zvaigznes.
2 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV