1700 suņi un kaķi uzstājas ar priekšnesumiem krāšņajā izstādē Ķīpsalā 'Latvijas uzvarētājs 2018'

2018.gada 9. un 10. jūnijā izstādē “Latvijas uzvarētājs 2018” Ķīpsalā līdztekus suņu un kaķu skaistumkonkursiem apmeklētāji varēs vērot arī aizraujošus paraugdemonstrējumus, šovus un pat kaķu adžiliti.
Publicēts: 06.06.2018, Komentāri: 0

Jau 9. un 10. jūnijā izstādē “Latvijas uzvarētājs 2018” Ķīpsalā līdztekus suņu un kaķu skaistumkonkursiem apmeklētāji varēs vērot arī aizraujošus paraugdemonstrējumus, šovus un pat kaķu adžiliti. Tostarp dejas un amizantus trikus rādīs divi ņipri Velsas pembrokkorgiju puikas Žetems un Šans, kas vienaldzīgu neatstās nevienu.

Velsas pembrokkorgiji ir iekarojuši ne tikai Lielbritānijas karalienes Elizabetes II sirdi! Tiem ir kupls cienītāju pulks visā pasaulē un arī Latvijā – par to pārliecinājāmies jau pērn. Skati video! Izstādē “Latvijas uzvarētājs 2018” korgiji trikus rādīs 9. jūnijā plkst. 14.00 (skati pasākumu programmu),bet tagad saruna ar abu sunīšu saimnieci Olgu Pakuli no Liepājas.

Iepazīstiniet ar abiem galvenajiem varoņiem!

Mūsu ģimenē ir trīs suņi, un mēs tos mīlam kā bērnus. Lai arī trikus māk darīt visi, arīdesmitgadīgais vācu aitusuns Faiks, šovos uzstājās tikai korgiji – piecgadīgais Žetems (franču valodā Je t'aime nozīmē “Es tevi mīlu”) un trīsgadīgais Šans (angļu val. chancejeb iespēja). Jaunākais puika ir mierīgāks un nosvērtāks, bet vecākais – nu, īsts žiperis.

Kā sākāt mācīt trikus?

Viss sākās ar to, ka ģimenē ienāca maziņš kunkulītis ar strupām kājelēm, un viņš bija jāiemāca atsaukties uz savu vārdu. Pēc tam jau sekoja vienkāršākās komandas: sēdi, guli, blakus. Abi ar Igoru pamanījām, ka mazais Žetems ir ļoti apķērīgs, ātri visu iemācās, turklāt viņš burtiski alkst apgūt jaunas lietas. Tieši to pašu varam teikt par Šanu. Tādēļ triki nāca pilnīgi dabiski un nepiespiesti. Īstenībā to visu darām tikai tāpēc ka abiem suņukiem tas ļoti patīk! (Pasmaida) Viņi izdara kādu komandu un skatās tevī lielām acīm, it kā teiktu: “Nu, kas vēl būs!”

Kā jūs abus apmācat, vai jums ir kāda speciāla sistēma?

Nav mums nekāda sistēmas, un, ticiet vai ne, neko speciāli nedarām (Gardi iesmejas) ar mērķi izveidot šovu. Kā jau teicu, darām to suņu un mūsu priekam. Tiklīdz jūtam, ka puikas vairs nevēlas darboties – pārtraucam. Starp citu, esam ievērojuši, ka viņi labāk klausa žestiem nekā balss komandai.

No kurienes gūstat idejas saviem trikiem?

Skatāmies internetā! Sevišķi patīk frīstaila priekšnesumi prestižajās “Crufts” sacensībās Lielbritānijā. Latvijā tas vēl attīstās. Mums ir uz ko tiekties! Protams, jāņem vērā, ka korgiji ir specifiski – ne viss izdodas tieši dēļ īsajām kājelēm. Nu, piemēram, nav jēga viņiem mācīt krustot ķepiņas.

Lai parādītu visus šos trikus, arī jums pašiem ir jābūt labā fiziskā formā!

Jā, nekādi dīvānā sēdētāji mēs neesam. (Iesmejas)

Jums ir interesanti triku aksesuāri!

Daļu izgatavojam paši. Piemēram, barjeras ir taisītas no “Depo” nopērkamām plastmasas trubām un pēc tam vienkārši aplīmētas ar krāsainu līmlentu.

Kas ir pats grūtākais šovos?

Visu atcerēties, ko gribējām parādīt! Tādēļ uz rokas ir špikerītis ar sarakstītu triku secību, jo ir gadījies, ka kādā skolā vai pasākumā beidzam rādīt trikus un tad atceramies: “Vai, bet mēs taču vēl neparādījām, kā viņi dara to un to!”

Vai varat nosaukt kādu triku, kas vislabāk patīk skatītājiem?

Ietīšanās sedziņā! Mums pašiem tas nešķiet nekas īpašs, jo abi puikas jau sen mācēja velties, tāpat arī komandu, lai paņemtu kaut ko zobos. Līdz ar to atlika tikai parādīt komandu, lai paņem zobos segas stūri, un tas bija viss! Igoram un Žetemam ir kopīga amizanta deja, kuras laikā korgijam ir jāuzkāpj uz vīra kājām. Ja jūs redzētu, kā Žetems pārdzīvo, ja tas neizdodas ar pirmo reizi!

Esam pārliecināti – Ķīpsalā viss izdosies!

Es ceru!

Ja arī tu vēlies vērot suņu šķirņu skaistumkonkursus, aizraujošus suņu triku un kaķu adžiliti paraugdemonstrējumus, kā arī izdevīgi iepirkties zoopreču ekspozīcijā – tiekamies “Latvijas uzvarētājā 2018” Ķīpsalā jau šonedēļ!

Izstādi “Latvijas uzvarētājs” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas felinoloģijas asociāciju “Felimurs”.

Suņu izstādes sponsors – “EUKANUBA”, kaķu izstādes sponsors – “JOSERA”. 

Vairāk: www.bt1.lv/latwinner 


Seko līdzi izstādes jaunumiem: www.facebook.com/petekspo.lv

Norises vieta un laiks:

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā

9. jūnijā no 10.00 līdz 18.00

10. jūnijā no 10.00 līdz 17.00


Ņem vērā!

Ja vēlies apmeklēt izstādi kopā ar savu suni, kas nepiedalās izstādē, pirms biļešu iegādes pie Izstāžu centra 11. vārtiem būs jāuzrāda suņa veterinārā apliecība, kā arī jāiziet veterinārā kontrole.

Biļešu cenas:

Pieaugušajiem – 4,50 EUR
Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Bērniem no 5 līdz 18 gadiem – 3,00 EUR
Studentiem, pensionāriem, invalīdiem – 3,50 EUR
Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm – Ģimenes biļete – 10,50 EUR
(2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni) 
vairāk bērnu – 1,50 EUR par katru bērnu
Autostāvvieta – 3,00 EUR

Pērc biļetes internetā jau tagad: www.bezrindas.lv/lv/latvijas-uzvaretajs-2018/4752

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV