Latvijā radīts elektriskas piedziņas mikroautobuss. Prezentācija izstādē Auto 2019

Publicēts: 05.04.2019, Komentāri: 0

Latvijā radīto e-mikroautobusu apskati izstādē “Auto 2019”!

No 12. līdz 14. aprīlim izstādē “Auto 2019” e-mobilitātes ekspozīcijā interesenti varēs apskatīt Latvijā radītu elektrisko pilsētas mikroautobusu “OPP”, kura pārbūvi ir veikusiAndra Dambja inženieru komanda.

Abreviatūras OPP atšifrējums ir opportunity – iespēja. “eMobility” izgatavo 100 % elektriskas piedziņas mikroautobusus, kam par pamatu jeb “donoru” izvēlēts “Mercedes-Benz Sprinter” mikroautobuss. “OPP” ir paredzēts 20 pasažieriem, un ar vienu uzlādi var nobraukt 100 km.

Izmantojot unikālos Japānā ražotos akumulatorus, mikroautobusu var uzlādēt ļoti īsā laikā – lai baterejas uzlādētu 20 km braucienam ir nepieciešamas tikai piecas minūtes.

Mikroautobusu var uzlādēt ar pantogrāfu – ierīci, kas atrodas uz transportlīdzekļa jumta un ir paredzēta elektriskās enerģijas pievadei. Turklāt pantogrāfs dod iespēju uzlādi veikt ātri, vadītājam pat neizkāpjot no mikroautobusa. Uzlādēt to var arī ar vadu un kontaktdakšu.

Pārvietojoties ar e-mikroautobusu, sajūtas līdzinās braukšanai trolejbusā – minimāla skaņa, vienmērīgs uzrāviens un arī bremzēšana, jo šoferim nav jāpārslēdz ātrumi.

Mikroautobusa pārbūvi ir veikusi Andra Dambja inženieru komanda, kas ir radījusi “OSCar eO” automašīnu. Tā bija pirmā pašbūvētā elektriskā automašīna, kas 2012. gadā veiksmīgi startēja Dakaras rallijreidā. Savukārt 2015. gadā jaunzēlandiešu pilots Rīss Millens ar Dambja komandas konstruēto elektrisko sacīkšu auto “eO PP03” uzvarēja Paikspīkas absolūtajā vērtējumā.

Latvijā ražotais e-mikroautobuss OPP visas trīs izstādes dienas būs apskatāms E-mobilitātes ekspozīcijā, ko organizē “Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība” (BIMAB).

Vairāk par Latvijā radīto e-mikroautobusu:

https://youtu.be/AK2aVCvdmD8

http://oppbus.com

http://emobility.lv/wp-content/uploads/2017/10/Emobility_Bus_Buklets_2_Fin-1.pdf

Elektroauto izstādē varēs apskatīt ne tikai hallē “Jauni auto”, bet pirmo reizi arī “Auto Exotica”.

“Latvijas e-auto kluba” ekspozīcijā interesentiem būs iespēja aprunāties un konsultēties ar elektromobiļu īpašniekiem: kā izvēlēties jaunu vai lietotu e-auto, kādas ir e-auto priekšrocības un ierobežojumi un kāda ir e-auto lietošanas pieredze Latvijā.

Kā zināms, no 12. līdz 14. aprīlim izstādē “Auto 2019” varēs iepazīties ar aktuālākajiem automodeļiem, komerctransportu, profesionālo tehniku un aprīkojumu, iespaidīgiem tūninga šedevriem, kā arī citiem jaunumiem autoindustrijā. www.balticmotorshow.com

Izstādi “Auto” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Seko mums Facebook! www.facebook.com/autoizstade.kipsala

www.facebook.com/events/1081632165352435/

Darbalaiks:

12., 13. aprīlī 10.00–19.00

14. aprīlī 10.00–17.00

Ieejas biļešu cenas:

Pieaugušajiem – 7 EUR

Studentiem, pensionāriem, invalīdiem – 5 €

Skolēniem– 4,00 €

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) – 15 EUR

Par katru nākamo bērnu – 1,50 EUR

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV