Sirds smeldzīgi. Ļaužu simti atvadās no 27 gadus vecā autosportista, kurš mira mīklainā nāvē

Niks Eleksis. 27 gadi. No autosportista atvadās 2 km garā autokolonnā. Emocionāli foto un video.
Publicēts: 10.02.2020, Komentāri: 0
2020. gada 8. februārī notika atvadīšanās no autosportista Nika Elekša, kurš 26. janvārī mīklaini pazuda no viesu nama Vālodzes. Niku atrada mirušu nākamajā dienā, taču viņa nāves iemesls joprojām ir neskaidrs.

Sestdienas rītā vairāki simti cilvēku, teju divu kilometru garā autokolonnā atvadījās no Nika.

Sociālajos tīklos ļaudis dalījušies ar foto un video no atvadīšanās. Cilvēki sēro.


27 gadus vecā autosportista dzīves mirkļi galerijā.


"Nik, šī laikam tad ir arī tā pēdējā reize, kad rakstu Facebook uz Tavas laika joslas , jo vēstuli jau nosūtīt nevaru. Vēlāk būs daudz, daudz video un bilžu no taviem draugiem, gan jau pats redzēsi… Zini, kad no rīta Rīgā sabraucām Depo, bijām nedaudz virs 20 auto, un tad padomāju, nu labi, vismaz daļa no draugiem būsim klāt. Tad pievienojās Siguldieši, aptuveni tikpat, un jau pasmaidīju, re re, nebūsim tik maz, jo arī Valmierā mūs gaida. Kad atbraucām ieraudzīju, to ko negaidīju. Pilns stāvlaukums. Pilns. Bet to jau Tu pats redzēji. Nik, Tavas uzlīmītes izķēra visas, pat pietrūka! Un tad mēs izbraucām. Tu pa priekšu, mēs kā toreiz, aiz Tevis. To sajūtu nevar aprakstīt… Tik sirreāla. Tu neredzi ne kolonnas sākumu, ne asti. Simtiem mirgojošu gaismiņu… Tad es vēl neraudāju. Nē, raudāju es tad, kad cilvēki nāca uz ielas un apstādināja Mazsalacā satiksmi, lai mēs izbrauktu. Raudāja skatoties mūsos, vienkārši stāvēja uz ielas un raudāja… Tad, kad bērni skrēja pie logiem un pagalmos, vīrieši cieņā nolieca galvu. Citi izbrīnā iepleta acis. Gribat ticat, gribat nē…

Nik, neko līdzīgu neesmu redzējusi, un daudzi citi arī ne. Ja, Tu būtu tikai atpazīstams tā nebūtu, nē, Tu biji vairāk. Tu ar savu labestību biji mīlēts. Ļoti, ļoti mīlēts. Vairāki simti cilvēku šodien no Tevis klātienē atvadījās. Tikpat vēl bija ar mums domās. Čuči saldi Nik. Tu esi dzīvs, tik ilgi kamēr par Tevi runā. Un mēs runāsim, vēl ilgi, ilgi, ilgi," vēstīts kādā ierakstā.

Uzziņai:

Niks Eleksis, apmeklējot paziņas jubilejas svinības viesu namā ”Vālodzes”, iekļuva kautiņā un guva miesas bojājumus. Puiša mamma un citi piederīgie Degpunktā stāsta, ka viņam uzbrucis ballītes dalībnieks, kurš strādā par ugunsdzēsēju. Taču liecinieku versijas par dūru cīņas gaitu atšķiras, un tuviniekiem ir grūti saprast patieso notikumu gaitu.

Valsts policija esot informēta, ka Nikam ir nodarīti miesas bojājumi, taču viņš atteicies gan no mediķu palīdzības, gan arī iesnieguma rakstīšanas par notikušo. “Likums tālāk neparedz, ka personu varētu piespiedu kārtībā uzņemt savā automobilī un nogādāt pie mediķiem,” saka Riekstiņš.

Nika Elekša tuvinieki gan ar nepacietību gaida policijas ekspertīzes rezultātus. Oficiālā versija vēsta, ka puisis miris nosalstot, taču radiniekiem ir aizdomas, ka strīdā gūtie miesas bojājumi bijuši smagāki, nekā norāda sākotnējā izmeklēšana, kas fiksējusi vien lauztu degunu.

No sākotnējās informācijas izriet: Liktenis līdz galam nav skaidrs. Niks pēc kautiņa devies prom nezināmā virzienā, un pāris stundas vēlāk tika sacelta trauksme. Puisis bija pazudis.

Brīvprātīgie, draugi un policija aptuveni piecpadsmit stundas meklēja. Viņu, mirušu guļam uz sasalušās zemes, uzgāja brīvprātīgie meklētāji.

“Seja viņam bija sadauzīta diezgan, viņam bija vaļā acis. Acis bija zilas, viss deguns bija pušu. Viņam arī “maika” bija uz augšu, nevarēja saprast, dauzīts vai…, tā dīvaini izskatījās,” raidījumam atklāj brīvprātīgie meklētāji. Niks, pēc policijas datiem, miris no hipotermijas jeb atdzišanas. Policijā uzsākts kriminālprocess, kurā tiks skaidroti precīzi notikušā apstākļi.

FOTOGALERIJA NĀKAMAJĀ LAPĀ

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV