Šoferus brīdina par kādu īpaši aptrakušu Rīgas ātrās palīdzības šoferi

Šokējošais video izsaucis ātrās palīdzības priekšniecības nosodījumu savam darbiniekam.
Publicēts: 28.02.2020, Komentāri: 7
Ar veselo saprātu nav īsti kārtībā, – kravas auto vadītājs kritizē ātrās palīdzības šofera agresīvo braukšanu.

Ik gadu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) rīko apmācības spectransportu vadītājiem, kur tiek likts uzsvars uz drošas braukšanas apgūšanu. Iegūtās prasmes tiek vērtētas ar testu. Par spīti tam, pagājušās nedēļas izskaņā viens no mediķiem, kas sēdēja pie stūres operatīvā dienesta automašīnai, izraisīja situāciju, kas šokēja kādu kravas auto šoferi. Tikai viens metrs šķīra abus transportlīdzekļus no smagas avārijas - kā nogrieza ceļu, skatiet fotogalerijā.

No pamatīgām nepatikšanām par mata tiesu izspruka kāds mediķis, kurš, steidzoties uz izsaukumu Zolitūdes apkaimē, aizmirsa par ceļu satiksmes drošību. Kravas automašīnas šoferis, kam uz Jūrmalas šosejas nācās ekstremāli bremzēt, lai nesaskrietos ar operatīvā dienesta transportlīdzekli, apraksta situāciju kā ļoti bīstamu. “Es biju stipri pārliecināts, ka tā ātrā palīdzība tūlīt apgāzīsies, jo tāpēc, ka līkumā, ja viņa šādi bremzē, ir mazs sitiens pa dibenu un viņa ir uzreiz: opā, un tās bieži apgāžas. Ja viņš pie “deguna” paša piebrauc “fūrei” klāt šitādā veidā jau griežot un bremzējot, tas nozīmē ka šoferim ar veselo saprātu nav īsti kārtībā,” saka kravas auto šoferis Mārtiņš.


Transportlīdzekļa vadītājs stāsta, ka braucis ar 70 km/h un strauji stājoties ar 30 tonnu smagu automašīnu visas mantas, kas atradās salonā, aizlidojušas pa gaisu. Vīrietis ir sašutis par ārsta pārgalvību: “Viņam skaņas un gaismas signāli dod brīdinājumu tikai to, ka viņš pārkāpj noteikumus, atļauti pārkāpj, bet tas nenozīmē, ka viņš var apdraudēt citus cilvēkus, pārkāpjot noteikumus.” Arī NMPD, apskatījuši kravas automašīnas video reģistratora fiksētos kadrus, atzīst, ka viņu darbinieks braucis agresīvi un dienesta pārstāvis bīstamo situāciju pieļaut nedrīkstēja. Mediķim, visticamāk, tiks izteikts rājiens par cilvēku drošības apdraudēšanu un samazināts kopējais darba kvalitātes vērtējums. TV3 Degpunktā:

FOTOGALERIJA NĀKAMAJĀ LAPĀ

Lapas: 12
Komentāri: 7
Avots: TV3 Degpunktā
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Igo Rikmanis 05.03.2020 20:44
Ļoti nepatīkami, ka aprakstītās situācijas dēļ, nepelnīti tiek kritizēti ātrās palīdzības šoferi! Nezinātăjiem atkārtošu, ka tos sūd*s sataisīja nevis ātrās palīdzības šoferis, bet gan mediķis no kādas jaunizceptās mediķu brigādes. Šīs ir divu cilvēku brigādes, ārsts un ārsta palīgs. Acīm redzot automašīnu vada tas, kuram ir atbilstošas kategorijas autovadītāja apliecība, taču ar to, diemžēl ir par maz, tomēr ir jābūt pieredzei vadīt operatīvo transportlīdzekli, taču šiem mediķiem tādas nav. Secīgi, iznākums ir likumsakarīgs, labi, ka labi beidzās...
2 0 atbildēt
Jānis Berkans 01.03.2020 20:37
Pārdroš....lielummānija...viss atļautība...
3 0 atbildēt
Giga 01.03.2020 20:02
kozjols ātrais!
2 0 atbildēt
kaža 01.03.2020 00:50
Kretīns no ātrajiem. Sevi apdraud un kolēģu dzīvības
4 0 atbildēt
Auto instruktors 01.03.2020 00:15
tur pilnīgi skaidri redzams, ka ātrais tā nedrīkstēja darīt! ja nogrieza ceļu pēdējā brīdī saprotot, ka jāgriežas pa labi, tad vajadzēja nevis pa mēmajiem labo pagriezienu veikt, - bet gan nobraukt labās puses ceļa nomalē + palaist garām smago, tad padot atpakaļ un doties maršrutā! No šīm 7 sekundēm nevienas personas liktenis nemainītos. Taču šeit pagrūda zem likteņa visu brigādi. Fūres vadītājam cepums par reakciju, jo te bij' par matu no letāla iznākuma daudziem.
7 0 atbildēt
Alma > Auto instruktors 01.03.2020 00:20
Piekrītu katram vārdaam
4 0 atbildēt
Igors > Auto instruktors 01.03.2020 20:36
Izņēmāt man ārā vārdus no mutes!
3 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV