Kaimiņvalstīs slimoja, bet Latviju sargāja sargeņģelis. 2020.gada 2.martā bīstamais koronavīruss sasniedz Latviju

TEKSTA TIEŠRAIDE. Pirmdien, 2020.gada 2. marta vakarā atklāts pirmais koronavīrusa saslimšanas gadījums Latvijā.
Publicēts: 02.03.2020, Komentāri: 2

TEKSTA TIEŠRAIDE

PLKST. 22:40

Pacientes bērns arī esot saslimis, bet analīzes uz koronavīrusu "Covid-19" šobrīd ir negatīvas; taču viņam ir novēroti slimības simptomi. Balstoties uz šiem novērojumiem, tika pieņemts lēmums hospitalizēt arī bērnu, savukārt pārējiem ģimenes locekļiem noteikta karantīna mājās. Abiem pacientiem ir sagatavoti atsevišķi boksi. 

PLKST. 21:45

KOPSAVILKUMS ĪSUMĀ:

  • Saslimusī sieviete ir no Rīgas.
  • Viņa kopā ar ģimeni bija ceļojumā Itālijā, Milānā, kur notika inficēšanās.
  • No Milānas ar auto devās uz Minheni, no kurienes ar lidmašīnu devās uz Rīgu.
  • Lidmašīnā bijuši 145 pasažieri, 24 identificētas kā kontaktpersonas.
  • Sieviete ar "Covid-19" saslimusi dienu pēc atgriešanās no ceļojuma.
  • Paciente pārvesta ārstēšanai uz Latvijas Infektoloģijas centru.
  • Kopā ar viņu hospitalizēts bērns, kam ir saslimšana, bet ne “Covid-19”.

Un JĀ! Fotogalerijā arī galvenais vaininieks - sikspārnis! Dzīvnieks, kura asinis un gaļu lietojot pārtikā, ķīnieši arī esot saslimuši ar nāvējošo koronavīrusu.


Par visu plašāk lasiet zemāk:

PLKST. 21:29

Latvijas speciālisti norāda, ka "zinājām, ka šī diena pienāks". Paciente Infektoloģijas centrā nonāca ar NMPD palīdzību. Pacientei ir arī bērns, kas hospitalizēts kopā ar māti. Bērnam vīrusa analīzes ir negatīvas.

Pašlaik Latvijas iedzīvotājiem nekas nedraud, viss kontakts robežojas ar reisa pasažieriem un ģimenes locekļiem.

PLKST. 21:25

Ar koronavīrusu saslimusī sieviete nav apmeklējusi veikalus, kafejnīcas un nav pārvietojusies sabiedriskajā transportā. No lidostas viņa vesta ar privātu auto bez apstāšanās publiskās vietās.

PLKST. 21:00

Pirmais saslimšanas gadījums Latvijā laboratoriski apstiprināts pirms aptuveni trim stundām. Persona tikusi izmeklēta ambulatori, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem analīzes paņemot cilvēka mājās, rezultātam apstiprinoties.

Ar "Covid-19" saslimusi kāda sieviete, un viņa ir nogādāta Latvijas Infektoloģijas centrā ārstēšanai un izolēšanai. Kopā ar sievieti slimnīcā ievietots arī viņas bērns, kuram gan minētā slimība nav konstatēta.

Speciālisti jau ir ieguvuši visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu, kā arī lidmašīnas pasažieriem. Identificētas tuvākās kontaktpersonas, kas sēdējušas tuvu saslimušajai personai.

Perevoščikovs skaidroja, ka reisā bija 145 pasažieri, 24 no kuriem atzīti par tuvajām kontaktpersonām, proti, cilvēkiem, kuri atradušies divu metru rādiusā no saslimušās Latvijas iedzīvotājas. Šo cilvēku vidū bija astoņi Latvijas pilsoņi, tostarp saslimušās sievietes ģimene. Tuvā kontaktā bijušie cilvēki būs medicīniskajā novērošanā un karantīnā ārstu uzraudzībā.

PLKST. 20:25

Lidmašīnā bija vairāk nekā 140 pasažieri, no tiem astoņi bija Latvijas pilsoņi. To skaitā tieši ģimene, kurā ir saslimušais cilvēks un kura ceļoja no Itālijas caur Minheni uz Rīgu.

Saslimusī persona lidoja reisā "BT226" Minhene-Rīga 29. februārī. Pacientes ģimenē ir arī bērns, kuram gan simptomi nav konstatēti, bet kurš Infektoloģijas centrā ievietots kopā ar mammu.

Paciente inficējusies Itālijā, Milānā. Uz Rīgu viņa kopā ar ģimeni lidojusi no Itālijas, tad uz Minheni un pēc tam uz Rīgu. Viņa dzīvo Rīgā.

***

PLKST.19:01

Pirmdien, 2020.gada 2. marta vakarā, Latvijā ir apstiprināts pirmais jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" saslimšanas gadījums, apstiprina Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Tālāka informācija par atbildīgo dienestu turpmāko rīcību un rekomendācijām saistībā ar pirmo Latvijā apstiprināto saslimšanas gadījumu sekos pulksten 20.00 preses konferencē. Tajā piedalās veselības ministre Ilze Viņķele, SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, kā arī RAKUS infektoloģijas galvenā speciāliste prof. Ludmila Vīksna.

Portāls Delfi.lv piedāvā video tiešraidi no preses pasākuma.

Kā liecina LTV rīcībā esoša informācija, infekcija apstiprināta kādai sievietei, un šobrīd Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta brigāde organizē viņas pārvešanu uz Latvijas Infektoloģijas centru. Sievietes stāvoklis neesot smags.

Informācija tiek papildināta.

FOTOGALERIJĀ SIKSPĀRŅU BILDES UN CITI ILUSTRATĪVI KORONAVĪRUSA MOMENTI

Līdz 2. martam kopumā Latvijā tika izmeklēti 114 pacienti. Jau ziņots, ka iepriekšējo izmeklējumu, kas veikti aizdomās par saslimšanu ar jauno koronavīrusu, rezultāti bijuši negatīvi.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītājai slimībai. Tā nodēvēta par "Covid-19". Jaunais nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Atgādinām, ka pats koronavīruss nav nekas jauns – tā ir jau zināma ir vīrusu grupa, kas atrasta gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem. Tomēr pērn rudenī identificētais ir pavisam jauns koronavīrusa paveids – SARS-CoV-2. "Covid-19" ir šī vīrusa izraisītā slimība. Iepriekš nopietnus saslimšanas gadījumus izraisījis SARS koronavīruss jeb SARS-CoV, kura rezervuārs dabā ir cibetkaķi un, iespējams, sikspārņi, un MERS koronavīruss, kura infekcijas rezervuārs dabā ir vienkupra kamieļi. "Covid-19" infekcijas avots.



FOTOGALERIJA NĀKAMAJĀ LAPĀ

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Kolorīts 05.03.2020 18:05
Hiperaktīvi visi ziņo
Labi, ka nav vēl panikas.
1 0 atbildēt
Dievs 03.03.2020 00:16
a kur sargeņģelis šodien aizlidoja garām?
2 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV