Drāma valdībā. Kariņš šokēts par veselības ministres Viņķeles darbu. VIDEO

Premjers Krišjānis Kariņš: žēl, ka nepiespiedu Viņķeli rīkoties ātrāk!
Publicēts: 05.11.2020, Komentāri: 11
Premjers Kariņš dziļi neapmierināts ar veselības ministres darbu Covid-19 jautājumos:

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ir neapmierināts ar veselības ministres Ilzes Viņķeles tempu Covid-19 jautājumos, to viņš atzinis intervijā žurnālam "Ir", piebilstot, ka uzņemas pilnu atbildību par to, ka nav spiedis rīkoties ātrāk.

Kariņš uzsver, ka valdība jau četras nedēļas aktīvi seko, ko paši mediķi saka par sistēmas spēju tikt galā. Pagājušajā nedēļā pirmo reizi Veselības ministrija pati sasaukusi savu iekšējo krīzes vadības grupu, lai sāktu slimnīcu pārkārtošanu un atbrīvotu vairāk gultu potenciālajiem Covid-19 slimniekiem. "Pirms tam pati sistēma nebija gatava pieņemt, ka krīze aug ļoti dramatiski. Temps, kādā tiek saprasta situācija un piedāvāti risinājumi, ir sen par lēnu," saka premjers Kariņš.


FOTOGALERIJĀ ILZES VIŅĶELES DZĪVES MIRKĻI

Kā norāda Kariņš, 2020.gada 8.oktobrī ministre esot teikusi, ka nekāda stratēģija nav vajadzīga. "27.oktobrī mēs pēdīgi pieņēmām stratēģiju. Ilgstoši mūsu eksperti un ministrija nebija gatava teikt, ka faktiski esam krīzē. Atcerieties - pavasara situācija bija ļoti pozitīva. Visur citur skaitļi gāja uz augšu, mums ne. Tagad, redzot, ka pirmo reizi bija 13, 18 un 30 saslimušo, nebija vēl gatavības rīkoties," neslēpj valdības vadītājs.


Viņš uzsver, ka jau ilgāku laiku ir gribējis, lai "mēs daudz straujāk veram visu ciet". Tomēr Pasaules Veselības organizācija un arī mūsu eksperti ir argumentējuši, ka vajag iet pakāpeniski.

"Mēs esam gājuši, es teiktu, agresīvā pakāpeniskumā, esam tagad trešajā kategorijā, jau pie sarkanās robežas ar visiem ierobežojumiem. Ar šo pakāpeniskumu neko neesam sasnieguši, jo saslimstības izplatība netiek būtiski ierobežota. Latvijā vidēji dienā saslimušo skaita pieaugums no septembra uz oktobri ir trešais straujākais Eiropā," pauda Kariņš.

Premjers gan piebilst, ka politikā reti kurā situācijā nav domstarpību. "Šajā gadījumā tās ir par tempu, par uztveri. Es nevēlos eksperimentēt ar sabiedrību. Labāk kļūdāmies, būdami stingrāki, un lai izrādās, ka tas nebija nepieciešams, nekā kļūdāmies, ka nebijām pietiekami piesardzīgi," viņš akcentē.

Pēc viņa paustā, veselības ministre vairāk tic cilvēku labajai gribai. "Man ir pieredze, ka 80-90% būs ar labo gribu, bet tie 10% šajos pandēmijas apstākļos var sabojāt balli visiem. Tāpēc nevar paļauties uz labo gribu. Tas mums jau tagad maksā pārāk dārgi," viņš norāda.

Premjers arī uzsver, ka sabiedrībā daudzi neievēro nosacījumu distancēties, tāpēc ir vajadzīgi stingrāki drošības pasākumi, lai ietvertu tos cilvēkus, kuri paši neuzņemas atbildību.


Covid-19 krīzes apkarošana 2020. gada 5. novembrī raisīja arī drāmu starp valdošās koalīcijas partijām. Premjers Krišjānis Kariņš no “Jaunās Vienotības” atzina, ka ir neapmierināts ar “Attīstībai/Par!” veselības ministres Ilzes Viņķeles darba tempu cīņā ar epidēmiju. Ministre ar atbildi nekavējās, un viņai sociālajos tīklos aktīvi piebalsoja partijas biedri. Pie kā varētu novest konflikts, skaidro Madara Līcīte - LTV Panorāma:



FOTOGALERIJA NĀKAMAJĀ LAPĀ

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Skolnieciņš no svētmeža 15.11.2020 18:56
Pēdējā laikā kovid-19 (covid-19) sērga plosās manā dzimtajā zemītē. Būsim atzinīgi un ievērosim visus ārkārtējā stāvokļa ierobežojumus. Būsim piesardzīgi, mani tautieši! Pasargāsim cits citu no inficēšanās ar kovid-19 sērgu. Neskatoties uz skaudro ikdienu, saglabāsim cerību savās sirsniņās. Būsim saticīgi. Dzīvosim draudzīgi. Iknedēļu iedegsim savās mājās zaļu svecīti par godu Dabas Mātei. Lūgsim Dabas Mātes svētību! Lai Dabas Mātes svētība ienāk katrā mājā un pagalmā! Lūgsim Latvju Dievus, lai Latvju Dievi pasargā mūs no kovid-19 sērgas šajā grūtajā laikā. Iekursim savas viensētas pagalmā ugunskuru par godu Latvju Dieviem – mūsu mīļās zemītes un latvju tautas aizstāvjiem. Ziedosim ugunskurā sauju graudu un sauju monētu. Kvēpināsim kadiķa zariņus un vērmeļu buntes. Var izmantot arī citu dziedniecisko augu slotiņas. Dziedāsim latvju dainas un lūgšanas Latvju Dieviem. Noliksim savā mežiņā uz svētakmeņa baltmaizes klaipu par godu Latvju Dieviem. Pateiksimies Latvju Dieviem par mums sniegtajām iespējām mūsu dzīvēs. Lūgsim Pērkonu – Debesu Tēvu – lai visvarenais Pērkons padzen kovid-19 sērgu prom no mūsu mīļās zemītes! Lūgsim visvareno Laimu, lai Laima sniedz manai tautai izturību, pacietību un finansiālu labklājību šajā grūtajā kovid-19 pandēmijas laikā! Aizlūgsim visvareno Veļu Māti par kovid-19 pandēmijas laikā kritušajiem! Uzticēsimies senlatvju spēka zīmju spēkam un mūsu senču gudrībai. Lai slavēti Latvju Dievi mūžīgi mūžos!
Ar Dabas Mātes bezgalīgo viedumu, Jūsu Skolnieciņš no svētmeža [Latvju Dievu dēls]
[Latvju Skaudības Dievs Skolnieciņš]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-) ®Skolnieciņš Skolnieciņš™
#DabasMāte #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #MežaMāte #LatvjuDievi #veselība #miers #saticība #LatvjuDievuSvētība #pagāni
2 0 atbildēt
Skolnieciņš no svētupes 15.11.2020 18:54
Visvarenais Pērkon – Debesu Tēv – es lūdzu Tevi! Pasargā manu tautu un valsti no bada, nevarības un izputēšanas kovid-19 sērgas laikā! Zibeņmetēj, sargi tos, kas Tevi lūdz un ciena! Visuvarenais Pērkon, lai mūžīgi godāta tiek Tava griba un Tavi darbi! Palīdzi man un manai tautai veiksmīgi pārvarēt kovid-19 sērgu. Es lūdzu Tevi, Zibeņmetēj, ar visu savu miesu un garu! Es lūdzu Tevi, Pērkon – Debesu Tēv, svētī manu Tēvzemi – Latviju! Atbrīvo manu tautu no alkatības un tuvredzības važām! Apturi manas tautas pašiznīcības tieksmes! Dāvā latvju tautai darba tikumu un skaidru prātu! Dod mums visiem labu veselību un stiprumu! Lai ugunszīme sargā Latviju! Lai Austras koks zeļ un plaukst! Lai godāti Latvju Dievi mūžīgi mūžos!
Ar Pērkona viedumu, Tavs Skolnieciņš no svētupes [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
#Pērkons #Zibeņmetējs #LatvjuDievi #ugunszīme #Pērkoņkrusts #PērkonRūna #LatvjuDievi #pagāni #koronavīruss #kroņvīruss #kovid-19 #covid-19 #svētupe
2 0 atbildēt
Viktorija Gavare 11.11.2020 23:51
Kur tad tas sūda kariņš bija visu šo laiku? Vai tad ne viņš lika viņķelei darīt un runāt to, ko šamā (ne) sadarījusi un (ne) runājusi?
1 0 atbildēt
pašvaldības policists 11.11.2020 00:49
kariņš to vien māk kā šokēties
2 0 atbildēt
kauns! 08.11.2020 00:33
Kariņš pārstāv vismazāko Saeimas frakciju un vēl atļauja dir.. ģeet
3 0 atbildēt
Ligita 07.11.2020 22:14
Nost šuplinsku, nost viņķeli!
4 0 atbildēt
par fak viņķeli 07.11.2020 21:56
drausmīga ministrele
4 0 atbildēt
Aleksandrs Poika 07.11.2020 21:20
..tauta tikai nav šokēta..par haltūru...no visām pusēm...
5 0 atbildēt
Steidzami! 07.11.2020 21:19
Atkāpties !
5 0 atbildēt
Jopcik! 07.11.2020 00:14
Šuplinskai un Viņķelei vieta mājās zeķes adīt!!!!
5 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV