ATRAKTĪVS VIDEO: Šitie divi āksti nemācās, basto stundas un dzer! Maestro Paula jubilejā viņa skolnieki Marhils un Kulakovs

Sirsnīgi sveicam Maestro Raimondu Paulu 85 gadu jubilejā!
Publicēts: 12.01.2021, Komentāri: 13

Jautra atmosfēra, humorpilni stāsti un incidents studijā!


Vispirms pats no sevis nokrita akordeons, bet dažas sekundes vēlāk akordeons pats sāka spēlēt. FOTOGALERIJA


Uz jautras nots pagājusi Maestro jubilejas akordeona incidents un skarbi dzīvespriecīgi joki Radiofonā kopā ar komponistiem Uldi Marhilēviču un Juri Kulakovu:



PUBLICITĀTES FOTO: LATVIJAS RADIO (AGNESE BINDERE)


VIDEO: LATVIJAS RADIO 2


Mēģinājumi gandrīz ik dienas un koncerti vismaz reizi nedēļā – tāda izskatās Raimonda Paula radošā dzīve neilgi pirms viņa 85. jubilejas. Kas viņu dzen? Vizuālu multimediālu stāstu par komponistu un LTV dokumentālo filmu "Mūžīgais dzinējs. Raimonds Pauls" skatiet Replay.lv

Paula jubilejas priekšvakarā Maestro tika uzaicināts uz Latvijas Radio 1. studiju, kurā viņu ar skanīgu sveicienu sagaidīja abi kādreizējie skolnieki.

Īpašajā tikšanās reizē mūziķiem bija iespēja, daloties atmiņās, atgriezties tajā laikā – atceroties, kā gājis.

Uldis Marhilevičs stāstīja: “Skolotājs mūs vienmēr gaidīja, sēdēdams pie klavierēm, un pirmās 40 minūtes pagāja normālā, abpusējā sarunā.


Fonā visu laiku bija mūzika, Maestro spēlēja. Mēs pirmo reizi dzīvē izdzirdējām, kā var interpretēt Bahu.”

Radiostacijai zināms, ka Marhils un Kulakovs nav bijuši tie cītīgākie studenti. Kulakovs atceras, ko Pauls viņam reiz teicis: “Visa Padomju Savienība prasās pie manis uz stundām, un šie abi āksti nemācās, nenāk, dzer!”

Pauls gan to komentēja, uzsverot: “Latvijas Radio 2 klausītāji zina, kas ir Kulakovs un Marhilevičs.

Atzīmēm nav nozīmes – par viņiem runā, tātad viņi savu ir panākuši.”


Uzziņai:

Raimonds Pauls ir latviešu komponists un pianists, kā arī politiķis. Bijis vairāku Saeimas sasaukumu deputāts. Pauls ir viens no visu laiku populārākajiem Latvijas komponistiem, rakstījis mūziku tādiem izpildītājiem kā Viktors Lapčenoks un Nora Bumbiere, Ojārs Grīnbergs un Margarita Vilcāne, Valērijs Ļeontjevs, Laima Vaikule, grupām "Credo" un "Remix". Pauls ir 6 mūziklu, 3 baletu un daudzu teātra izrāžu mūzikas autors. Sarakstījis mūziku arī vairāk nekā 50 filmām - no tām slavenākās ir "Vella kalpi", "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", "Dāvana vientuļai sievietei", "Teātris", "Ilgais ceļš kāpās" un citas. Daudz laimes 85. dzimšanas dienā, Maestro!

FOTOGALERIJA NĀKAMAJĀ LAPĀ

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Ingūna Rutkovska 24.01.2021 19:51
Vai Kulakovam ar veselību problēmas, vai vnk nedaudz "sasvinējies"?
1 0 atbildēt
tejāteris > Ingūna Rutkovska 24.01.2021 19:52
laikam abi varianti
1 0 atbildēt
Sveicieni Maestro! 16.01.2021 22:38
Super, ka vismaz ierobežotā veidā kāds pasākums notiek un tauta to redz!
1 0 atbildēt
Inese 15.01.2021 22:06
Sirsnīgs, jo sirsnīgs paldies, ka nu... MAESTRO RADIO - skan bez aizķeršanās ! Ļoti vēlētos, lai MAESTRO RADIO...skan ne tikai šajā - viņa jubilejas gadā, bet ... Vienmēr ! RAIMONDS PAULS to ir pelnījis.
56 0 atbildēt
Inese Jākobsone 15.01.2021 22:06
Kādas divas dienas pirms tika paziņots, ka tiek izveidots radiokanāls kurā atskaņos tika un vienīgi Raimonda Paula dziesmas, man bija klusa sirds lūgšana, "...Kaut būtu radiostacija, kur skanētu tikai un vienīgi MAESTRO mūzika!!!" Varat iedomāties, kāds bija mans prieks izdzirdot ka šāda iespēja nu ir dota ! Taču... Otrā dienā ielēdzot šo kanālu biju bez gala nobēdājusies. Kāpēc "MAESTRO RADIO" ik pa mirklim zūd skaņa - kā bojātai platei? ! ! !
KAS IR NOTICIS ?!
69 5 atbildēt
Красная Капелла 15.01.2021 07:20
Поздравляем Раймонда Паулса- всех благ,счастья,здоровья и большого творческого пути!!!
Sens tik sens ir tas stāsts, Sens, tik sens ir tas laiks. Pirmais skats, pirmais smaids Un glāsts...
Это уже национальный праздник Латвии!!!
125 0 atbildēt
velga 14.01.2021 17:08
malači! izsmējos riktīgi
159 0 atbildēt
veselību Maestro! 14.01.2021 16:47
Visi mēs dzeram vai esam dzēruši... ! Nu kā nu kurais un kad... veselību!
90 10 atbildēt
Renāte 13.01.2021 19:59
Visi 3 izcilnieki!
104 0 atbildēt
Vilnis Laizans 13.01.2021 19:41
Milzum liels paldies par maestro dziesmu maratonu! Tas ļauj apjaust ka, Raimonds Pauls ir visur un ikvienā. Mani "sīkie" diez vai būtu gatavi noskatīties kādu Paula koncertu "no - līdz". Bet nez no kurienes viņi zin Paula dziesmas un labprāt tās dzied, un tas viņiem tas ir "lietu kārtībā" - jebšu - "Ko tu tēti, ko tu opi???- Mēs neesam muļķi - mēs zinām!". Pauls latviešiem kopumā? Vismaz "estrādes" mūzikā - vienlaicīgi gan saknes, kur meklēt pamatus, gan arī tā tālā zvaigzne, uz kuru tiekties. Mums, latviešiem, ir paveicies. Ne leišiem ne igauņiem tāda visapvienojoša mūzikas virzītājspēka nav. Paula dziesmas mani pavadījušas visā mana mūža garumā (53). Viņš ir un vienmēr būs manā "lietu kārtībā". Paldies Radio2 par "Katram savs Pauls"! Mans Pauls ir - "Manai dzimtenei", kur Latvijas kori vairākkārt parādīja konjuktūrai nepārprotamu "pigu", atsakoties noslēgt Dziesmusvētku koncertus bez šīs dziesmas. Mans Pauls ir "Varēja būt, bet nebij", kur harmonijas akordu maiņu gaidi kā vietu, kur smagu malkas klēpi nolikt. Bet kad tā vieta ir, kad tas neizbēgamais akords ir sagaidīts - tā ir tā absolūtā muzikālā bauda! Un vēl - tās KLAVIERES, KLAVIERES, KLAVIERES. Reizēm pieķeru sevi , ka sen zināmās Paula dziesmas klausoties, otrajā plānā nobīdu melodiju un izpildītāju - mēginu klausīties KLAVIERES. Tur VIŅŠ IR! ...VIŅŠ VISS - klavieres kā zemteksts - katrs piesitiens - tieši tik daudz un tik dziļi, lai sirdī kādu āķi, aizķertu! Mans Pauls ir "Teātris" - izcila filma un ĢENIĀLA mūzika. Tā liek uz brīdi pacelties pāri ikdienai, novērtēt to "teātri", kas visapkārt un saprast, ka tā skatuve - tā tava dzīve - tava ģimene, tavi prieki, un bēdas - tā IR īstā dzīve. Un TĀS klavieres, kas skan "Aiz ezera augsti kalni" - tās liek man būt lepnam par to, ka esmu latvietis, ka man ir sava tauta un manai tautai ir savas dziesmas.....UN RAIMONDS PAULS.
170 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV