Vientulībā un bez telefona. Izcilā teātra un kino aktrise Astrīda Kairiša mūžībā aizgājusi pansionātā

Vakarā pirms savas aiziešanas Kairiša teikusi, lai viņas telefonu vairs nelādē...
Publicēts: 19.01.2021, Komentāri: 4
2021.GADA 13. janvārī 79 gadu vecumā mūžībā devās Latvijas Nacionālā teātra aktrise Astrīda Kairiša.


ATVADU FOTOGALERIJĀ ASTRĪDAS KAIRIŠAS DZĪVES MIRKĻI

Astrīda Kairiša pazuda no skatuves pirms pusotra gada. Veselības problēmu dēļ viņai bija amputēta kāja un savas dzīves pēdējo gadu viņa pavadīja aprūpes namā "Dzintara melodija", tomēr, neraugoties uz to, Kairiša netika aizmirsta nedz ikdienā, nedz svētkos.


Aktrises vedekla Sanita Auškāpa žurnālam Privātā Dzīve saka - pandēmijas laikā sarunas ar draugiem un radiem bija tās, kas piepildīja viņas ikdienas ritumu.


"Cik ilgi vien tas bija iespējams, kopā ar Astrīdas māsu Dignu apmeklējām viņu "Dzintara melodijā". Sarunas bija sirsnīgas, saprotošas, cerību pilnas, ar vēlmi atgriezties dzīvē, kāda tā bija pirms pandēmijas. No sirds priecājos, ka tie, kuriem vajadzēja, paspēja ar viņu aprunāties... Draugu mīlestību viņa izjuta līdz pat pēdējai dienai."


Auškāpa atklāj, ka pēdējā saruna ar aktrisi viņai bijusi gadumijā. Abas viena otrai esot novēlējušas laimīgu jauno gadu un spriedušas, ka atkal sākas jauns dzīves posms.


Savukārt aktieris Uldis Dumpis, pēdējā saruna abiem bijusi neilgi pirms jaunā gada. Tā esot bijusi ļoti gaiša, un aktierim nemaz nešķita, ka pēdējā. Arī Ģirts Jakovļevs atzina, ka abi ar Astrīdu izrunājušies no sirds pa telefonu, un nekas neliecināja ka viņa jau ir ceļā uz viņsauli.
Un tomēr - to, ka laiks uz šīs zemes tuvojas beigām, viņa nojautusi. Pēdējā vakarā pirms savas aiziešanas Kairiša esot teikusi, lai telefonu vairs nelādē. Viss jau bijis izrunāts un izdzīvots.


2017. gadā aizsaulē devās Kairišas bijušais vīrs, režisors Kārlis Auškāps, bet pēc gada pāragri nomira abu kopējais dēls – mūziķis un jurists Kārlis Auškāps, aktrises vienīgā atvase.

Kairišas zināmākās lomas teātrī ir Zane izrādē “Pūt, vējiņi!”, Jūlija “Liliomā”, Antonija “Skroderdienās Silmačos”, Natālija Petrovna “Mēnesī uz laukiem”, Liena “Mērnieku laikos”, Ieva “Indrānos”, Spānijas Isabella un daudzas citas, bet mūža virsotne – Spīdolas loma 1985. gadā iestudētajā Raiņa “Uguns un nakts”.

Lielāko atpazīstamību ne tikai Latvijas, bet visas bijušās Padomju Savienības mērogā Astrīdai Kairišai sagādāja viņas kinolomas – Laura "Ezera sonātē", Zane "Pūt, vējiņi!" kino versijā, Ieva "Tauriņdejā".

Atvadīšanās no aktrises notiks 2021.gada 22. janvārī.

FOTOGALERIJA NĀKAMAJĀ LAPĀ

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Lauma 22.01.2021 17:44
noskatījos vēlreiz "Ezera sonāti". Cik viņa bija skaista! .....Lai aktrisei viegls ceļš mūžībā.
2 0 atbildēt
Anta 22.01.2021 09:27
Dod Dievs mums pārējiem līdzināties viņai
2 0 atbildēt
unikāla aktrise 21.01.2021 21:59
ezera sonātē tik skaista...
3 0 atbildēt
jana 21.01.2021 21:54
visdziļākā!
3 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV