Nožēlojami! Sitieni pa galvu, ēst nedošana... Bruknas muižā tomēr notikusi gan emocionāla, gan fiziska vardarbība

Publicēts: 19.03.2021, Komentāri: 11
Beidzot izmeklēšanu par iespējamiem likumpārkāpumiem un vardarbību pret bērniem Bruknas muižā, Valsts policija savākto informāciju nodevusi Bauskas un Vecumnieku pašvaldībām, kurām būs jāpieņem lēmumi par administratīvo sodu. Valsts policija konstatējusi pārkāpumus pret 17 bērniem, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Reaģējot uz anonīmu sūdzību, par iespējamiem pārkāpumiem Bruknas muižā vasaras beigās ziņoja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija un tiesībsargs.

Tika vēstīts, ka kopā ar bijušajiem ieslodzītajiem un atkarīgajiem vasarās muižā uzturējušies arī nepilngadīgi bērni. Viņus tur nosūtījuši vecāki, lai audzinātu raksturu.


Bērni sūdzējušies par garām fiziskā darba stundām, sodīšanu ar gavēni un publisku kaunināšanu. Tiesībsarga un inspekcijas savāktos pierādījumus savā izmeklēšanā vērtēja arī Valsts policija.


FOTOGALERIJĀ BRUKNAS MUIŽAS SAIMNIEKS ANDREJS MEDIŅŠ


Policijas Bauskas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Egils Gailis LTV norāda, ka saskatīta gan emocionāla, gan fiziska vardarbība, tostarp izdarīti sitieni pa pakausi.

"Kopā ir 17 bērni, par kuriem mēs esam aizsūtījuši lēmumu pieņemšanai un izskatīšanai," norāda Gailis.

Iespējamo vardarbību pret 12 bērniem policija uzdevusi izvērtēt Bauskas domes administratīvajai komisijai, jo tās teritorijā atrodas Bruknas muiža, bet vēl pret pieciem bērniem – Vecumnieku novadam, kurā atrodas Bārbeles zēnu pamatskola.

Vecumnieku novada domē lēmums vēl neesot pieņemts, tikmēr Bauskas novada pašvaldībā apstiprina, ka tas ir pieņemts, taču kāds – to neizpauž.

Biedrības "Kalna svētību kopiena" dibinātājs Andrejs Mediņš atsakās komentēt, norādot, ka "nekas jau nav beidzies. Mums ir cilvēks, kas pie tā strādā, un ir valsts iestādes, lai ved taisnīgu lietu".

Jāteic, ka bērnus vasarās uz muižu nogādājuši ne vien pašu vecāki, bet pakalpojumu izmantojis arī SOS bērnu ciemats Valmierā. Sociālie pakalpojumi Bruknā nav bijuši oficiāli legalizēti.

Resoriskās pārbaudes materiāli par iespējamajiem tiesību normu pārkāpumiem saistībā ar noslēgto līgumu un pakalpojuma sniegšanu ir pārsūtīti pēc piekritības izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai Labklājības ministrijai.

Labklājības ministrijas Metodiskās vadības un kontroles departamenta direktore Ilze Skrodele-Dubrovska LTV norāda, ka informācija Uzņēmumu reģistrā par sociālās rehabilitācijas pakalpojumu esot maldinoša. Lēmums vēl tiks pieņemts.

2021. gada 2. martā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa amatpersonas nosūtīja izskatīšanai pašvaldību administratīvajām komisijām administratīvo pārkāpumu lietas par iespējamo fizisko un emocionālo vardarbību pret vairākiem bērniem Bauskas un Vecumnieku novados.

FOTOGALERIJA NĀKAMAJĀ LAPĀ

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Lita Štāle 29.03.2021 20:16
Nesaprotu, kādēļ tik ilgi neko nedarīja.
Vecāki visi zināja ka tur ir vardarbība pret bērniem, bet neko nedarīja. Pat ziņās redzēju mammu, kura teica ka tas esot normāli. Viņas bērnu tur sita. Varu iedomāties, kā viņas klopē mājās, ja jau tas ir normāli,ka bērnu sit.
2 0 atbildēt
nemelo, medi' 27.03.2021 22:50
nav dūmu bez uguns - nodomāju sākumā. Lūk, tagad jau valsts institūcijas ir pierādījušas vārmācības atsevišķas epizodes
2 0 atbildēt
Nu re kā 27.03.2021 12:15
Cilvēciņš sasmērējies mediņš
2 0 atbildēt
Skaudības Dievs 22.03.2021 08:04
«Māci mans Svētais Tēvs,
visādiem arodiem.
Kā pareizi zemoties,
augstajiem kundziņiem.»
Ar sarkasmu, Skolnieciņš – Latvju Skaudības Dievs
[Vislatvijas Skaudības Dievība Skolnieciņš]
[Skauģu Skauģis]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
#Skolnieciņš #skaudība #SkaudībasDievs
5 1 atbildēt
Skaudības Dievs 22.03.2021 08:01
«Sanāksim, sadziedāsim baznīcā kopkorī,
balstiņai lūdzoties, naudiņai ripojot.
Lai mūsu Svētais Tēvs, diženi raženi var ar bentliju lielīties.»
Ar sarkasmu, Skolnieciņš – Latvju Skaudības Dievs
[Vislatvijas Skaudības Dievība Skolnieciņš]
[Skauģu Skauģis]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
#Skolnieciņš #skaudība #SkaudībasDievs
5 0 atbildēt
Skolnieciņš no Pokaiņu meža 22.03.2021 07:55
Bērni ir jāaudzina par brīvām, gudrām un atbildīgām personībām (vēlams par ateistiem). Bērnus nedrīkst strādināt kā vergus. Bērnos ir jāinvestē nauda (trūcīgā statuss nav risinājums), lai pēc vidusskolas beigšanas jebkurš jaunietis spētu studēt augstskolā. Latviešu jau tā ir ļoti maz, mēs nevaram atļauties savus bērnus audzināt kā vergus. Latvijas Republika ir brīva valsts, tātad arī bērni ir jāaudzina kā brīvas personības. Bērnos ir jāinvestē nauda, bez naudas jaunietis nevar iegūt labu izglītību, lai iestātos, piemēram, LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē, budžeta vietā un sekmīgi iegūtu bakalaura grādu. Pašās smagākajās dabaszinātņu vai inženierzinātņu programmās studenti studē tikai budžeta vietās, jo par maksu neviens nestudē. Tik diemžēl dažās mācību programmās izkrīt pat 70% budžeta grupas studentu. Trūcīgiem un maznodrošinātiem jauniešiem ir grūti sekmīgi pabeigt studijas, jo kojas ir dārgas un paralēli strādāt nedrīkst. Manuprāt, Bruknas muižā pielietotās audzināšanas metodes 21. gadsimtā ir nepieņemamas! Kādu nākotni spēj sniegt šiem pusaudžiem un jauniešiem Andreja Mediņa jaunatklātās audzināšanas metodes? Ar darba audzināšanu un dzīvi askētiskā nabadzībā dabaszinātņu doktora grādu kādā augstākās matemātikas apakšspecialitātē neiegūt, doktora grādu šajā nozarē var iegūt tikai pabeidzot ar izcilību kādu prestižu ģimnāziju (piemēram, Rīgas 1. ģimnāziju vai RTU inženierzinātņu vidusskolu) un saņemot vecāku finansiālu atbalstu. Vai ‘’ Kalna svētību kopiena’’ ir spējīga nodrošināt šiem sociālā riska grupas pusaudžiem un jauniešiem pienācīgu izglītību un apmaksātu studiju dzīvi? Čakarēt jaunatnes smadzenes ar kristietību nav nekāda lielā māksla. Ticība ir katra cilvēka brīva izvēle. Katram cilvēkam ir tiesības izvēlēties ticēt vai neticēt. Katram cilvēkam ir tiesības izvēlēties kam ticēt (būt par kādas monoteiskās reliģijas pārstāvi vai arī būt par politeistu – pagānu jeb dievturi). Šīs cilvēktiesības ir svētas. “Kalna svētību kopiena’’ laupa jaunatnei ticības brīvību. Dzimtbūšanas laiki ir beigušies. Mūsdienās šādas audzināšanas metodes nav modē. Lai Latvju Dievi piedod Andrejam Mediņam viņa nihilistisko attieksmi pret jaunatni! Lai Latvju Dievi ved Andreju Mediņu pie prāta!
Ar Dabas Mātes atklāsmēm Skolnieciņš no Pokaiņu meža
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
#LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #ZaļāDomāšana #iecietība #sapratne #rituāli #buršanās #pagāni #saticība #auglība #izaugsme #ilgspēja #Senpokaiņi #PokaiņuMežs #Skolnieciņš
6 0 atbildēt
Rita Grieze 22.03.2021 00:26
Nu gan nabadziņi, pa pakausi dabūja.Mums skolā viens skolotājs ar lokanu lineālu aizmugurē stāvēja. Par kļūdām un nemācēšanu dabūjām pa pakausi. Dzīvi esam, labs stimuls bija apgūt uzdoto. Nevienam pat prātā nenāca sūdzēties.
0 3 atbildēt
Jānis Raits 21.03.2021 20:52
Nekādas atšķirības no šobrīd esošās valdības
1 2 atbildēt
Ēriks Kanders 20.03.2021 03:44
Nevar stāt piesieties...
1 3 atbildēt
no Ogres 20.03.2021 03:44
tur jau sākotnēji bija skaidrs, ka vainīgs. Tas, ko pierādīja, ir tikai maza daļiņa. Daudzi tur mutes ciet , jo baidās no sankcijām...
4 1 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV