Nekur no tautas nespruksi! Prokuratūra ceļ apsūdzību veselības ministrei Ilzei Viņķelei par iespējamiem noziegumiem

Par noziedzīgiem nodarījumiem pret latviešu tautu.
Publicēts: 15.02.2022, Komentāri: 19

Prokuratūra cēlusi apsūdzību bijušajai veselības ministrei Ilzei Viņķelei (Attīstībai/Par) par bezdarbību Covid-19 vakcīnu iepirkšanā, neoficiāli Latvijas Televīzijai apstiprinājuši vairāki avoti.

Latvija 2020.gada nogalē lēma iegādāties krietni mazāk vakcīnu nekā bija pieejams, un līdz ar to kavējās vakcinācijas process. Viņķele cer uz ātru atrisinājumu lietā.

Fotogalerijā: kā Ilze Viņķele ignorēja preses fotogrāfus ierodoties uz Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijas ceremoniju.

2020.gada novembrī Eiropas Savienība piedāvāja dalībvalstīm centralizētā iepirkumā iegādāties Pfizer/Biontech ražotās vakcīnas pret Covid-19. Kā liecina Veselības ministrijas disciplinārkolēģijas atzinums, Latvija varēja pieteikties 841 342 devām, taču lēma iegādāties tikai 97 500. Savukārt nākamajā kārtā pieejamo 420 707 vakcīnu vietā Latvija lēma iegādāties 100 000. Rezultātā Latvijā vakcinācija pret Covid-19 sākta krietni gausāk nekā citās Eiropas Savienības valstīs.

Kad atteikšanās no vakcīnām nāca gaismā pagājušā gada sākumā, premjers Krišjānis Kariņš pieprasīja Viņķeles demisiju. Vēlāk prokuratūra sāka izmeklēšanu, un šobrīd Viņķelei ir uzrādīta apsūdzība par valsts amatpersonas bezdarbību.

LASIET ARĪ: Lūk, augstākās klases ētika! Veselības ministre Viņķele publiski tautai parāda dubulto FUCK YOU. FOTO/VIDEO

Skandalozais Kivičs: Šī dziesma ir lipīgāka par koronavīrusu! VIŅĶELE, KO TU DARI ar Latvijas cilvēkiem!?!

'Fakuču' ministre, vēlētāju visvairāk svītrotā kandidāte Saeimai. Ilze Viņķele patriekta no politikas

Brēka sabiedrībā! Neizdarīgās un nolaidīgās ministres Viņķeles dzīres mēra laikā

Murgi. Apaļīgā ministrele Viņķele pavēl: pēc pusnakts cilvēkiem ir jāēd, nevis jādejo!

Lietas prokurors Gints Bērziņš gan apsūdzības uzrādīšanu atteicās apstiprināt: "Jautājums par apsūdzības esamību šajā krimināllietā pašreiz ir saistīts ar būtiskām kriminālprocesuālām darbībām, līdz kuru pabeigšanai ir saglabājams izmeklēšanas noslēpums tālākai kriminālprocesa virzībai.”

Pēc Veselības ministrijas iekšējās izmeklēšanas par atteikšanos no vakcīnām disciplinārsodus saņēma bijušais Zāļu valsts aģentūras vadītājs Svens Henkuzens un bijusī ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško.

Tomēr informācija no drošiem avotiem liecina, ka šobrīd Viņķele ir vienīgā, kurai prokuratūra cēlusi apsūdzību.
Viņķele savu pozīciju par kriminālprocesu komentēt nevēlējās, vien norādot, ka viņai ir piemērots statuss kā personai, kurai ir tiesības uz aizstāvību. “Sadarbošos ar prokuratūru, kā to arī apliecināju tad, kad prokurors rosināja kriminālprocesu. Un ceru, ka tā lieta tiks virzīta pietiekami raiti uz priekšu un tiksim skaidrībā,” sacīja Viņķele.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pagājušā gada 9.martā atteicās uzsākt kriminālprocesu par vakcīnu iepirkumu. Tomēr pēc ģenerālprokurora Jura Stukāna iniciatīvas iepirkumu vēlreiz izvērtēja prokurors, un krimināllieta tika ierosināta.

FOTOGALERIJA NĀKAMAJĀ LAPĀ

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Guntars Gailis 06.03.2022 15:23
Natālij, ko Tu ar piedalīšanos Saeimas vēlēšanās esi mainījusi? 30 gadus ir brīvā Latvija, bet vieni un tie paši mērgļi sēž tur augšā. Pamaina tik nosaukumus un gremdē tik nost to mūsu kalpu valstiņu
0 1 atbildēt
Margarita Taiwan 26.02.2022 20:06
Ieteicams kopā ar partiju, kura ir viņu bīdījusi. Vai nepietika ar ar paziņojumu pensionāriem, ka viņi tik slikti dzīvo, jo strādāja nepareizai valstij Civilizētā sabiedrībā tas būtu krusts uz viņas politiskās karjeras, Pievākt šīs paaudzes radītus labumus veiklības pietika, bet samaksāt pēc sirdsapziņas - gan nē. Pirms tam bija "čuriku" partija^ zināja ka darīja nelietības, balsojot par necilvēcīgiem likumiem, bet aizmugurē turēja ´čurikus´ : Gan jau karma viņai vēl nav atspēlējusies pilnībā par viņas dēlu jau visa Latvija informēta
1 0 atbildēt
nosodu!! 19.02.2022 15:45
Pēdējā pretekle!
1 0 atbildēt
Penža 19.02.2022 15:45
Liekat tak tam Ilžukam mieru!!!
0 0 atbildēt
kā tad 19.02.2022 15:44
vispār jau hren huizenam...vinķele neport atrast komandu
0 0 atbildēt
Muh 19.02.2022 15:43
Visi aizmirsuši , ka tajā laikā bija uzstādījums, ka vakcinācija būs tikai brīvprātīga (un tas tika pausts publiski) un nav paredzēts vakcinēt nepilngadīgos. Šā uzdevuma veikšanai tajā laikā jau pasūtīto vakcīnu pietika ar uzviju un Viņķele vadījās ņemot vērā likumu par naudas izšķērdešanas nepieļaušanu, kas būtu bijusi pērkot vairāk vakcīnu. Tas, ka PĒC TAM jau nāca citi uzstādījumi (vakcinēt bērnus, obligātā vakcinācija un absolūta nerēķināšanās ar naudas tēriņiem, ka rezultāta pašlaik ir 4 miljoni faktiski lieku vakcīnu) ir cits jautājums pēc kura nevar vērtēt Viņķeles periodu.
0 0 atbildēt
Lauķis 19.02.2022 15:43
Tieši šīs bezatbildīgās sievietes "veselības ministres" dēļ mums Latvijā tik švaki iet ar vakcinēšanos, jo tad, kad visi gribēja vakcinēties un vēl nebija uzdarbojušies zemās pierītes antivakceri, mums nebija vakcīnu. Viņai jānes vislielākā atbildība par vakcinēšanās izgāšanu savas bezdarbības un muļķības dēļ.
0 0 atbildēt
franks 19.02.2022 15:42
Šī jau nu galīgi nav taisnīga lieta,tas ir pēdējais nonsens,Viņķele varbūt izglāba daudziem dzīvības,neiepērkot tos sūdus,kas ir izmēģinājumu stadijā,jāsoda būtu Kariņš,Pauļuks,TROJNIEKS un Rācenis,Skride,tie miljonīem sapirka gan potes,gan nederīgus testus...
0 0 atbildēt
Skolnieciņš 19.02.2022 15:41
Apmēram pirms 10 gadiem iesākās ”Simtlatnieku programma”. “Simtlatnieku programma” ilga n-tos gadus. Pa šo laiku “Simtlatnieku programmā” mainījās gan tās nosaukums, gan norises nolikums. Pirmie simtlatnieki strādāja pilnas slodzes darbu (8 stundas 5 dienas nedēļā) par 100Ls mēnesī. Strādāt “Simlatnieku programmas” ietvaros drīkstēja vien 6 mēnešus gadā. Sākumā var šķist, ka 100Ls uz rokas ir laba alga, jo minimālā alga neto bija apmēram 130Ls (minimālā bruto alga bija 200Ls). Priekš bezdarbnieka tā var šķist labdarība. Tomēr patiesība izrādās krietni skaudrāka, jo no šiem 100Ls nodokļi nav maksāti. Rezultātā simtlatnieki nonāca krietni bēdīgākā situācijā nekā minimālās algas saņēmēji. Par simtlatniekiem netika veiktas sociālās iemaksas. Pēc kāda laika, aizbildinoties ar akūtu naudas trūkumu Valsts kasē, mūsu noziedzīgā valdība simtlatnieku atalgojumu no 100Ls samazināja līdz 80Ls. Mūsu noziedzīgā valdība simtlatniekus dēvēja par stipendiātiem, taču pēc būtības simtlatnieki bija vergi. Tikai alkatīgi vergturi verdzību spēj nosaukt par labdarību. Es vergturus necienu, es vergturus nīstu. Tajā pašā laikā, kad notika “Simtlatnieku programma”, mūsu politiķi saņēma n-tās reizes lielākas algas. Piemēram, pašvaldību domju priekšsēdētāju (mēru) alga bija no tūkstoša līdz diviem tūkstošiem latu neto mēnesī (dažiem pat lielāka). Par laimi, VID Publiskajā datu bāzē var atrast valsts amatpersonu deklarācijas, kur norādīta informācija par ierēdņu un politiķu ienākumiem.
Lai Latvju Dievi piedod mūsu noziedzīgajai valdībai – alkatīgajiem uzņēmējiem, politiķiem un augsta ranga ierēdņiem – noziegumus pret savu tautu! Aizlūgsim Latvju Dievus, lai mūsu valdība nožēlo paveikto! Māras - Veļu Mātes sirpis ir ass. Augstākā labuma vārdā Māra - Veļu Māte izpļaus katru alkatīgo dvēseli, kura apdraud Latvijas un latvju tautas nākotni. Karmas rats ir iegriezts!
Ar Māras - Veļu Mātes atklāsmēm, Skolnieciņš – Dieviete Māras priesteris
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
#simtlatnieki #SimtlatniekaDēls #SimtlatniekuProgramma #NoziedzīgāValdība #SilesVepri #BadaSkartāLatvija #krīze #Skolnieciņš #SkaudībasDievs #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #DabasMāte #VeļuMāte #karma #nabadzība #bezspēcība
P.S. Augstākie spēki (Latvju Dievi) agri vai vēlu visu saliks pa vietām. Karmiskais sods ir neizbēgams. Neviens mirstīgais no tā nevar izvairīties…
0 0 atbildēt
tas pats 19.02.2022 15:40
Nu jau visi savus sodus saņēmuši,vanojamie noskaidroti.Vienīgi uzpūstā VM "virsvadītāja" Viņķele pagaidām izsprukusi sveikā...Un tā tas turpināsies līdz vēlēšanām,pēc kurām visi kārtējo reizi "ar sapratni" konstatēs,ka viss notikušais ir bijusi tikai "kļūda",par kuru neviens neatbildēs. Vemt gribas par šo darboņu radīto šķietamajām aktivitātēm.Un kā gan savādāk,jo Tieslietu ministrs ir "dieviņš",kurš spēj ietekmēt visu un visus "savā saimniecībā". Gluži tāpat kā Aizsardzības ministrs.Visu cieņu viņam-vismaz nejaucas "ne savās darīšanās",un arī viņam neviens netraucē.Bet Bordāna k-gam arī visu cieņu,jo viņš ne tikai "tur roku uz pulsa" savā ministrijā,bet "pulsē" arī valdības darbu,tās vadītāju ieskaitot.Nu,gluži kā tāds "īstens kolchoza priekšsēdis".Vajadzēja tomer uzspļaut uz citām visām valdības prioritātēm un vēju pilsētā uzbūvēt to cietumu.Kas zin-varbūt pašiem noderēs,kur paslēpties no pandēmijas viļņiem nogurušajiem tautiešiem...
0 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV