Traģiski. Mirušā velosportista Čakša brālis gājis bojā līdzīgos apstākļos

Pirms septiņiem gadiem, 2009. gada 24. aprīlī Niklāva vecākais brālis, tobrīd 17 gadus vecais Reinholds gāja bojā velosacensību laikā pie Kuldīgas.
Publicēts: 27.04.2016, Komentāri: 2
Pirms septiņiem gadiem, 2009. gada 24. aprīlī Niklāva Čakša vecākais brālis, tobrīd 17 gadus vecais Reinholds gāja bojā velosacensību laikā pie Kuldīgas. Kāds jaunietis ar auto "Renault" mēģinājis apdzīt citu auto un iebraucis pretējā braukšanas joslā, kur tobrīd atradies Reinholds Čakšs. Pēc sadursmes riteņbraucējs miris notikuma vietā, vēsta portāls Skaties.lv.

Martā kopā ar Latvijas junioru izlasi 17 gadus vecais velosportists piedalījās gandrīz mēnesi ilgā treniņnometnē Spānijā. Pēc tās sacensībās Beļģijā viņš izcīnīja 12. vietu, kas bija labākais rezultāts starp Latvijas sportistiem. Tas Niklāvam nebija nekas neparasts, jo viņš bija nospraudis sev mērķi un neļāva nekam stāties ceļā uz to, vēsta Tv3 ziņas.


Murjāņu Sporta ģimnāzijas treneris Jānis Veide stāsta: "Būdams apaukstējies, viņš pat bija jāraida prom no treniņiem. Viņš ļoti mērķtiecīgi gribēja sasniegt to, ka viņš būtu labākais Latvijā. Šobrīd tā arī viņš ranga tabulā ir pirmajā vietā un ir labākais junioru šosejas riteņbraucējs mums Latvijā."

Niklāvs nelaida garām arī svētdienas posmu SEB MTB velomaratonā. 55 kilometrus garais brauciens no Cēsīm uz Valmieru šāda līmeņa sportistam netiek uzskatīts par pārlieku noslogojošu, un sacensības Niklāvs pabeidza veiksmīgi. Pēc brauciena viņš iegāja dušā, nomazgāja arī divriteni un tad atvilka elpu finiša zonā, sarunājoties ar citiem braucējiem. Maratona rīkotāju noalgoto mediķu mašīna stāvēja tajā pašā stāvlaukumā, tādēļ, kad Niklāvs pēkšņi nokrita  ārsti bija klāt uzreiz, tomēr arī tas izrādījās par vēlu.

"Reanimācijas pasākumi tika uzsākti nekavējoties un notika atbilstoši starptautiskajām vadlīnijām, diemžēl pacienta dzīvību glābt neizdevās," atzīst mediķu pārstāve Laura Titāne.

Pēc tam atbrauca arī neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārsti. Viņi Niklāvu izglābt mēģināja vēl 40 minūtes, bet arī bez rezultātiem.

Kādi bija jaunā sportista nāves iemesli, mediķi pagaidām nevar pateikt, skaidri tas būšot zināms tikai tad, ja tiks veikta ekspertīze.

Šī ir pirmā šāda veida traģēdija visā Murjāņu sporta ģimnāzijas 50 gadu vēsturē. Skolas vadība joprojām ir neizpratnē un šokā, jo skolēnu veselība tiekot nepārtraukti uzraudzīta.

"Mūsu audzēkņi tiek divreiz gadā skatīti padziļināti – ir kardiogrammas, slodzes kardiogrammas, tiek skatīta viņu antropometrija, viņu anamnēze un tās problēmas," stāsta sporta ārsts Ilgonis Zemītis.



Jau rakstijām: MTB velomaratonā mistiski miris Latvijas junioru izlases līderis
Komentāri: 2
Autors: Kaspars Ūdris
Avots: TV3 Ziņas
Foto: Facebook.com/NiklavsCakss
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Ieva 27.04.2016 09:49
Ļoti savāda sakritība... līdzjutība vecākiem un tuviniekiem.
24 0 atbildēt
ja 27.04.2016 08:49
Ļoti dīvaina apstākļu sakritība...
30 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV