Sabiedrība arhitekta Mailīša autokatastrofu nosaukusi par pašnāvību

Traģiskā avārija Jūrmalas gatvē! Degpunktā
Publicēts: 10.04.2016, Komentāri: 12
Pašnāvība. Tā uzskata liela daļa sabiedrības pēc traģēdijas Jūrmalas gatvē, kur pie atļautā ātruma 50 kilometri stundā, ar mobilo telefonu rokās frontāli sadūrās arhitekta Matīsa Mailīša vadītā Alfa Romeo ar Rīgas Satiksmes autobusu.



Uzziņai:

Traģēdijas māca. Un arī pazīstamā arhitekta Mailīša bojāeja, kurš pats iebrauca nāves rokās, ir šokējusi un satricinājusi visu valsti. Patiesību noskaidros eksperti un policija, tāpēc nespriedelēsim un nelasīsim morāles. Tomēr aculiecinieku novērotais ir ne mazāk šokējošs: auto traucies mežonīgā ātrumā un pēc tam konstatēts, ka bezsamaņā esošā Matīsa Mailīša rokās palicis mobilais tālrunis ar iesāktu rakstītu īsziņu...

Aicināsim tikai vienu: mīļie tautieši un Latvijas iedzīvotāji, ievērosim satiksmes noteikumus. Nerunāsim pa telefonu bez austiņām jeb handsfree sistēmas un nerakstīsim vēstules esot satiksmes plūsmā. Pat apstāšanās ceļmalā vai benzīntankā un avārijas signāluguņu ieslēgšana šim mērķim var aizņemt tikai vienu minūti no mūsu dzīves. No tās īsās dzīves, kuru mums ļauts uz šīs planētas izbaudīt.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Matīsa Mailīša piederīgajiem, draugiem un talanta cienītājiem.

Atgādinām, ka 2016.gada 8.aprīļa rītā Rīgā, Jūrmalas gatvē notika smaga un traģiska avārija, kurā dzīvību zaudēja arhitekts Matīss Mailītis. Aculiecinieki stāsta, kā notikusi smagā avārija.

Kāds tuvējā autoservisā sastaptais darbinieks raidījumam Degpunktā atklāj, ka pēc sadursmes vieglās automašīnas šofera rokās atradies mobilais telefons, tāpēc nevar izslēgt versiju, ka traģiskais negadījums noticis paša autovadītāja neuzmanības dēļ.

Portāls «rus.tvnet.lv» citē aculiecinieku: «Autobuss piebrauca pie pieturas un jau sāka uzsāka braukšanu. «Alfa Romeo» burtiski «ielidoja» autobusa priekšpusē. Mašīnā bija trīs cilvēki, un viss izskatījās ļoti slikti».

«Mēs paskatījāmies videonovērošanas kamerās... Ceļš bija pilnībā tukšs. Viņš [«Alfa Romeo» vadītājs] iebrauca pretējā joslā un ietriecās autobusā,» saka cits aculiecinieks.

«Pašlaik ir zināms, ka automašīna «Alfa Romeo» iebrauca pretējā braukšanas joslā. Iemesls tiks noskaidrots pirmstiesas izmeklēšanas laikā. Vai vadītājs bija alkohola reibumā, vai nē un kāds bija iemesls ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanai,» apliecināja policijas pārstāve. 

Lai arī pagaidām nav precīzu ziņu par avārijas iemesliem, kāds raidījuma «Degpunktā» sastaptais kārtības sargs atklāj, ka, ja vien automašīnas šoferis apzināti un rupji nepārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, liktenīgā kļūda varētu būt saistīta ar šofera kļūdaino pieņēmumu, ka kustība šajā Jūrmalas gatves posmā ir vienvirziena un tādēļ, pat nenojaušot par briesmām, viņš iebraucis pretējā joslā, kur vienlaikus no pieturas izgriezies satiksmes autobuss.

BILŽU GALERIJA NO NOTIKUMA VIETAS

LASIET VĒL: Smagā autokatastrofā bojā gājis jauns arhitekts. FOTO NO TRAĢĒDIJAS VIETAS

Komentāri: 12
Avots: LNT Degpunktā
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Anda Zahovska 10.04.2016 09:59
Liidzjuutiiba gimenei.Nosodiijums nepieklaajiigo komentaaru rakstiitaajiem.
6 0 atbildēt
Sančo 10.04.2016 09:57
Es vienreiz pavēroju garāmbraucošās mašīnas un rezultāts šokēja! Var teikt, ka no katrām 10 mašīnām 6 mašīnās autovadītājs runāja pa telefonu!
Man šādi autovadītāji nemaz nav žēl.Vienīgi, ka tādu neapzinīgu autovadītāju dēļ ciešs citi cilvēki.
7 0 atbildēt
Es 10.04.2016 09:41
Vai nav pārāk daudz goda kārtējām likuma pārkāpējs???????
3 6 atbildēt
tālskatis 10.04.2016 08:30
Nekādas pašnāvības. Pirmkārt, pabeigts labs darbs Dzintaru koncertzālei. Otrkārt, pēdējās 48 stundas nonstopā, līdz pašrocīgai zāles izslaucīšanai. Treškārt, nesen Rīgas Domei nodotais visu Mailīšu kopdarbs - Mežaparka estrādes jaunais projekts ar ilglaicīgu iedvesmu. Ceturkārt, nākamie darbi, kas steidzami un darāmi. Piektkārt, apmierinājums par reto reizi, kad Alfa Romeo nebija remontējama - mākslinieciskā dvēsele nopirkusi auto bez lietošanas vērtības LV apstākļos, vienīgi dizaina dēļ. 6. Iespējamā pārliecība, ka vienvirziena ceļš, mazticama - bieži tur braukts. 7. Noteicošais, izšķirošais un absolūti neatbalstāmais, nepieļaujamais, nāvīgi pamācošais - īsziņu rakstīšana, esot pie stūres, ilglaicīga nelaime.

Visbeidzot - Rīgasgas Domes PR mazzinošo nespēja pabikstīt Ušakovu izteikt līdzjutību Mailīšu ģimenei, kas ilgos gados pilsētai paveikusi daudz interesantu un vajadzīgu darbu.
13 5 atbildēt
Badadzeguze > tālskatis 10.04.2016 08:55
Manai draudzenei X pilsētā nomira vīrs. Bija izcils sētnieks. Nils neizteica līdzjūtību.
7 10 atbildēt
klusi vaidi. > tālskatis 10.04.2016 09:12
Labi,ka bija autobuss,citādi pieturā stāvošajiem būtu beigas.
3 1 atbildēt
nav > tālskatis 10.04.2016 09:58
To ka viņam rokā bija mobilais tel. teica viens liecinieks, nevis apstiprinaja izmeklētāji.tā varbūt nemaz nav patiesība.
Liecinieki redz daudz ko,kas bieži neatbilst realitātei.
citu portālu Rakstos ir rakstīts - ar iesāktu rakstītu sms.
Kā zināja, ka tur ir rakstīta sms? Mirstošam cilvēkam,šis liecinieks gāja nevis palīdzēt, bet telefonu pārbaudit?
1 1 atbildēt
auto busa adītājs 10.04.2016 08:00
Tā ir visas Latvijas nācionālā slimība. Kārtot savas tik neatliekamās darīšanas pa telefonu braucot ar auto.Tas notiek masveidā.Katru dienu. Sodus vajag lielākus.
20 2 atbildēt
Juris 10.04.2016 07:49
Pirmo reizi dzirdu par taadu!Prieksj kam jaacejl taada jezga?
10 4 atbildēt
daiga 10.04.2016 07:25
butu lavis citiem dzīvot veseliem
11 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV