Belēvičs atkal izceļas. Melis bez kauna, tolerances un cieņas pret vēlētājiem

Izskatās, ka pumpas dēļ Guntis Belēvičs zaudējis arī kauna, tolerances un cieņas pret vēlētājiem, pret sabiedrību īpašības.
Publicēts: 19.07.2016, Komentāri: 20
Tas nozīmē, ka G. Belēvičam nav reālu iespēju panākt kriminālprocesa panākšanu pret žurnālistiem, kuri aprakstījuši viņa privāto vizīti Onkoloģijas centrā, taču šādā veidā viņš varētu mēģināt atriebties tiem informācijas avotiem – trauksmes cēlējiem, kas medijiem bija darījuši zināmus faktus par viņa „pumpas epopeju”.

Tiesa, kāds medicīnas darbinieks Dienai norādīja – arī šajā virzienā bijušajam ministram reālu izredžu nav, jo, kā ziņots publiski, ar savu „pumpu” viņš Onkoloģijas centrā bija ieradies neoficiāli, nekādu oficiālu samaksu nebija veicis, līdz ar to arī neviena persona nebija atbildīga par šīs „pumpu informācijas” glabāšanu – jo tādas oficiāli medicīnas darbinieku rīcībā nemaz nebija.

Pats G. Belēvičs nevēlējās atbildēt uz Dienas jautājumu, vai ar vēršanos tiesībsargāšanas iestādēs par neizpaužamu ziņu izpaušanu saistībā ar viņš "pumpu" tiešām vēlas atriebties trauksmes cēlējiem, kas ziņoja par viņa rīcību, apejot rindu un neveicot oficiālu maksājumu Latvijas Onkoloģijas centram.

Bijušais veselības ministrs nevēlējās atbildēt arī uz viņam uzdoto jautājumu – vai šis iesniegums liecina par to, ka pretēji publiskajam 10.jūnija paziņojumam viņš patiesībā tomēr nesaskata savas toreizējās rīcības nepieņemamību un to nenožēlo un attiecīgi arī viņa atvainošanās bijusi tikai formāla.

Vēršanās policijā ar iesniegumiem un citās tiesībsargāšanas iestādēs gan arī ministra pilnvaru laikā ir bijusi G. Belēviča aizraušanās. Tā, piemēram, pagājušajā rudenī Valsts policijā tika izvērtēti vismaz trīs toreizējā veselības ministra iesniegumi, pēc kuru izskatīšanas tika atteikts sākt kriminālprocesus.

Tajos bija izteikta pārliecība, ka mediju publikācijas, kurās atspoguļots Belēviču ģimenes apjomīgais farmācijas tirdzniecības bizness, ģimenes galvas vēsturiskā saistība ar šo biznesu un vēlākie interešu konflikti, esot mērķtiecīgs nelabvēļu darbs, lai nepieļautu veselības ministra valstisko nodomu īstenošanu.

Trauksmes cēlēju aizsardzības jautājums ir politiskajā dienas kārtībā jau ilgi un nesekmīgi. Piemēram, 2014. gada decembrī sabiedrība par atklātību Delna un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs publiski paziņoja par sadarbību šajā jautājumā, taču pusotru gadu vēlāk nekādi praktiski rezultāti šai sadarbībai nav bijuši.

2014. gadā gan tika izveidota īpaša darba grupa, 2015. gada sākumā tika parakstīts memorands par trauksmes cēlēju aizsardzību, bet decembra beigās Valsts kanceleja paziņoja, ka esot pabeigusi darbu pie Trauksmes cēlēju likumprojekta, taču ar to visas aktivitātes pagaidām arī ir aprobežojušās.

Raksts pirmoreiz publicēts laikrakstā Diena.
Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Lasītāja 21.07.2016 11:26
šis kungs jau tikko sākot būt par ministru steidzīgi devās ceļojumā. Laikam zināja.ka ilgi šajā amatā nepaliks.
0 0 atbildēt
ko ludz 21.07.2016 01:39
ok.šo nolikāt,bet problēma palika!tie jau sen visu izplānojuši.tikai mēs te rejam komentos,a jēga kā da.es nezinu!!!!
0 0 atbildēt
Zin 20.07.2016 21:40
Inga, kas augstu kāpj, tas zemu krīt...
1 0 atbildēt
aija 20.07.2016 19:34
gan jau grusi palika ka kabataa 1000si neieripo tagad aizdomajies vel kadu taukski dabut par noslepuma izpausanu
1 0 atbildēt
ai 20.07.2016 09:45
vispār nekauņa ar lielo burtu,tā tas arī,kam tās naudas daudz,tas ir vēl nekaunīgāks,bet tam cilvēkam kuras tās naudas tiešām nav viņš ar savu slimību sarod un cikiem tādas pumpas vajadzētu likvidēt,domāju vairākiem tūkstošiem un ar kādām kaitēm cilvēki tik nesadzīvo,mugursāpes,gūžu sāpes,vēnas un zobi,jee tur vispār runāt negribās,katram otrajam Latvijas iedzīvotājam ir problēmas ar zobiem.VNK CILVĒKI NEVAR ATĻAUTIES LABOT IET PIE ĀRSTA,BET KUNGAM NAUDA PILNA PAKAĻA,BET NEKAUNĀS IET PAR VELTI UN BEZ RINDAS-NEKAUŅA!!!!
11 0 atbildēt
Ints 20.07.2016 01:04
Tadi idioti ir atrodami ZZS rindas,nav Vienigais!
10 0 atbildēt
Ints 20.07.2016 01:01
Galvu amputet
7 1 atbildēt
Zita 20.07.2016 00:44
Vinam laikam nav skaidrs.Jo vairak sudu cila,jo nepatikamak tas smird.Ja jau raks, tad drosi vien ari kautko izraks ar piebildi, ja gribes. Mes jau nezinam cik stipra ir si kungas aizmugura varu turosa saprindas
7 0 atbildēt
Aldis, balsoju ZZS 19.07.2016 23:10
Belēviču vajag izraidīt no valsts, viņš nav cienīgs būt par latvieti un šīs valsts piederīgo!
76 0 atbildēt
gunis 19.07.2016 23:01
Laikam lielāku stulbumu no daudz maz inteliģenta cilvēka nevar sagaidīt.
51 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV