Ko kāds darīja, ko nedarīja, piemēram, 904. autobusa šoferis, kad mežā nomira mūsu piecgadīgais bērns?

Mēs zinām, ka Ivans dzīvoja viens un nomira viens, bet ko mēs izdarījām, lai puika nenomirtu šai drausmīgajā nāvē?
Publicēts: 16.07.2017, Komentāri: 28
LASIET JAUNĀKO: Sirds lūzt pušu. No darba atlaists 904.autobusa šoferis! Ivans mežā mocījies, kamēr nosalis diennakšu garumā

Malvīne Mencis:

"Ivans bija mūsu, Latvijas bērniņš, kurš aizgāja apkārtējo vienaldzības dēļ. Vienaldzības pret vienatnē ceļojošiem, klīstošiem mazuļiem. Tikmēr, kamēr visi, kas vien ir spējīgi uz tuvākā mīlestību, sekoja līdzi piecgadīgā meklējumiem vai pat deva savu tiešu ieguldījumu, par bērnu izglītību, labklājību un drošību daudzas atbildīgās valsts augstākās amatpersonas publiskajā telpā uzskatāmi demonstrēja atklātu neieinteresētību.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis, kam būtu jārūpējas arī par sabiedriskā transporta vadītāju atbilstošu rīcību, par sabiedriskā transporta pieturvietu aprīkošanu ar novērošanas kamerām un iespējām vismaz galapunktos veikt zvanu uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukuma numuru, par sabiedriskā transporta pieejamību visa vecuma un rocības cilvēkiem, bija pamanāms vien KNAB un "oligarhu sarunu" jautājuma skaidrošanā.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš, kas ir arī satiksmes jautājumu parlamentārais uzraugs, publiskajā telpā bija ievērojams vien jautājumā par piecūkotajām vietām.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, kam būtu jārūpējas arī par to, lai iespējami drīz bērnus sāktu izglītot, mācot dzīvei nepieciešamās iemaņas, lai gan publiski cilāja "izglītības reformas" jautājumu, tomēr nekas publiskajā prezentācijā nebija tieši saistīts ar to, ka šis ir gadījums, kas uzskatāmi rāda, ka brīdī, kad bērni sāk rīkoties patstāvīgi, viņiem ir nepieciešama izglītošana, un tas ir bērna interesēs, lai valsts līdztekus ģimenei kopš dzimšanas nodrošinātu vecumam atbilstošu izglītību.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele, aizmirstot par savu tiešo parlamentāro pienākumu, izvēlējās sarīkot kārtējo publisko ažiotāžu, lai stāstītu par ieceri meklēt "nišu".

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards bija pamanāms vien ar kārtējo Microsoft dominēšanas nostiprināšanu. Vai gan būtu jāinteresējas par to, kāpēc pašvaldības nevar nodrošināt to, lai viņu teritorijā, kur taču katrs būtu jāzina kā "raibs suns", ne tikai mazi, bet arī lieli nepazustu un nepaliktu bez palīdzības!

Savukārt parlamentārais uzraugs, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs, spriežot pēc sociālajiem tīkliem, deva priekšroku sakaru dibināšanai Vācijā ar Viktoru Valaini, nevis vismaz jautājumu uzdošanai atbildīgajām valsts un pašvaldības iestādēm.

Būtu gribējies, lai Saeimas priekšsēdētāja, Valsts prezidents, Ministru prezidents uzstātos ar sirsnīgu runu, tomēr viņu vietā nācās uzstāties Liepājas Kriminālpolicijas priekšniekam, pamācot tik pašsaprotamo - būt cilvēcīgiem."

Materiāls pirmoreiz publicēts portālā Pietiek.com .

Lasiet vēl: Latvija sēro. Kā tas varēja notikt un kā šobrīd jūtas 904. autobusa šoferis?

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Marita Gorodniceva 23.07.2017 01:05
Autobusa šoferim tak bija telefons,varēja uzzvanīt policijai,varbūt būtu puisēns dzīvs...
0 0 atbildēt
Kristine 18.07.2017 09:51
Nabaga soferi uztaisija vainigu kapec mati nesauc ne pie kadas atbildibas. Ka nabaga bernins nav majas vairak ka 24 stundas un polcija vina nav griezusies.
4 0 atbildēt
Gunta 18.07.2017 02:18
Kāpēc jāatlaiž altobusa šoveris pus deviņos no rīta mazajam bija jaēd brokastis pusaudzis varētu ass aiziet no mājām kam dzīvē viss ir slikti nejau mazs ķipars tur ir tikai vainīga māte.
6 0 atbildēt
Jānis Raits 17.07.2017 22:40
Autobusa šoferis vadija autobusu..... un pildija autobusa vadītāja pienākumus.....
7 4 atbildēt
es jā 17.07.2017 18:42
bedziet gudri runāt kā būtu ja būtu lausim viņam atpūsties neko jau vairs nevar izmainīt
2 1 atbildēt
Linda 17.07.2017 18:09
Man kā daudzbērnu mammai ir tikai viens jautājums,kāpēc zēna mamma negriezās policijā uz reiz,bet gaidīja nezin ko.
8 0 atbildēt
Malda Ronkauska 17.07.2017 16:14
Nav likumi sakartoti . Kāpēc dzērājģimenēs ļauj ciest bērniem !!!
5 0 atbildēt
LIENE 17.07.2017 12:07
skatos kad ta matīte ir pat prieciga kad viens bēniņs viņai no kakla nost nabaga bēns žēl viņu tiešam bet šadas mātites palaistuves iemest bedre un turet bez ēšanas un dzeršanas lai izbauda to ko izbaudijis nabaga bērniņs
5 2 atbildēt
Inese > LIENE 17.07.2017 14:27
Cien. Liene! No kurienes Jums zinaams, ka maate ir prieciiga? Mees nevaram vinju nosodiit, jo nezinaam vinju apstaakljus. Dziivoklis izskataas sakopts un tiirs. Maate arii neizskataas peec alkoholikjes. Daudzbeernu gjimenees taa ir, ka beerni ir patstaaviigaaki nekaa tur, kur ir viens beerns. Tomeer ir svariigs tas moments, ka neviens nepieveersa uzmaniibu mazajam puikam, kurs staigaaja viens. Soferis jau nu gan vareeja vinju atvest atpakalj, bet izseedinaaja. Diez vai autobusaa uz Dubenjiem sestdienas riitaa plkst. 8:30 bija daudz cilveeku. Iespeejams, ka puika bija vieniigais pasazieris, kas aizbrauca liidz galapunktam. Ceru, ka soferis ilgi nevarees mieriigi guleet.
2 5 atbildēt
Sabīne > Inese 18.07.2017 09:20
Jūs sakāt mēs nezinām apstākļus lai sodītu māti utt... Bet kaut ka man ir daudz bērnu ģimenē katrs ar pāris gadu starpību un kopā četri bērni. Es viņus visus paspēju novāktet un veltīt savu uzmanību visiem viņiem , nevis staigāt apkārt pie kāda vīrieša kamēr bērns 5 gadu vecumā viens staigā pa pilsētu un pārvietojas ar autobusiem. Tas ka daudz bērnu ģimenē bērni ir pastāvīgi nedeva tiesības mātei bērnu 5 gadu vecumā laist vienu uz ielās vazāties apkārt un paziņot par to pēc 24h ,vienkārši ta ir nožēlojama mātes rīcība. Vainīga lielāko ties ir pati bērna māte jo viņas pienākumus ir rūpēties un sargatat savu bērnu, protams šoferis arī nav bez vainas , varēja apjautāties kādēļ bērns viens utt.. tas aizņemtu pāris minūtes un varbūt bērns būtu dzīvs un vesels! Bet pamatā tāpat ir vainīga bērna māte kas bērnu vienu palaida uz ielās pilsēta, ja nebūtu palaidusi vienu un neuzskatitu ka ir normāli ka bērns 5gados viens staigā apkārt brauc ar autobusu un pārvietojas pa pilsētu tad šādas situācijas vispār nebūtu un bērns nebūtu apmaldījies un pazudīs. Nožēlojami, šis viss paliek uz viņa mātes sirds apziņu un tādēļeji arī uz šofera nedaudz bet ganjau viņi savu sodu saņems ja ne no vārās iestādēm tad no ka augstākā dzīves laika.
5 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Ziņas

Slavenību veselība

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV