Kādu auto es varu atļauties?

Noderīgi padomi ikvienam auto iegādes izvēlē.
Publicēts: 09.03.2018, Komentāri: 8

Kādu auto atļauties?

Mūsdienās var šķist grūti izvēlēties auto, kad tirgū konstanti tiek ieviesti jauni modeļi. Daļai cilvēku tas liek apjukt, ka tie labprātīgāk izvēlas nopirkt tādu pašu modeli, kāds īpašumā bija iepriekš, nevēloties atklāt jaunas un labākas izvēles iespējas. Citi ņem vērā draugu ieteikumus vai iegādājas kaut ko tādu, kas aizrauj ar piesaistošu virsbūvi vai skaļu reklāmu.

Lielākoties, automobilis ir otrais lielākais pirkums pēc nekustamā īpašumā iegādes, ko jūs kādreiz veiksiet, tāpēc būtiska ir pareizā izvēle. Šeit ir vissvarīgākās lietas, kas jāņem vērā, lai pārliecinātos, ka jūs galu galā izvēlēsieties sev piemērotu automašīnu.

Budžeta noteikšana

Budžeta lieluma izvēle ir pirmā lieta, kas jums jādara - galu galā jūsu automašīnas izvēle būs ierobežota ar to, ko jūs varat atļauties. Tas attiecas arī uz auto pievienotajiem ikmēneša maksājumiem - degvielas, nodokļu un apdrošināšanas izmaksas var kļūt par lielu pārsteigumu, ja pirms tam tās nav pienācīgi apsvērtas.

Visdrīzāk, jums nāksies izmantot aizdevumu. Veltiet laiku, lai izpētītu, kuras kompānijas piedāvā auto kredīta pieteikumus. Ieteicams,lai ikmēneša automašīnas izdevumi (maksājumi, tehniskā apkope, apdrošināšana, degviela, remonts, reģistrācija) nepārsniegtu piekto daļu no jūsu ikmēneša mājsaimniecības ienākumiem. Pieteikties aizdevumam var arī internetā un labākie bezprocentu kredīti 24 stundas diennaktī ir viegli pieejami. Izvairieties no kārdinājuma parakstīt aizņēmuma līgumu, kas pārsniedz piecus gadus, lai tikai iegādātos dārgāku automašīnu.

Būtiskāko faktoru apsvēršana

Automašīnas parasti ir mūsu personību papildinājumi, tādēļ jūs, iespējams, pievērsīsieties automašīnām, kas piemērotas vajadzībām. Lielākā daļa automobiļu pircēju zina, kas viņiem nepatīk, tādēļ tas jau mazliet atvieglo izvēli.

Vai jums ir svarīga vides aizsardzība - attiecīgi zaļā automašīna vai arī pirmajā vietā jums drošība? Esiet godīgi pret sevi un kādiem kompromisiem jūs varat piekrist.

Atlasiet savas vajadzības un uzrakstiet tās uz papīra. Ja sekosiet saraksta kritērijiem, tās jums norādīs uz pareizo automašīnu.

Ja jums ir liela ģimene un jums ir nepieciešams pārvietošanās līdzeklis pieciem pasažieriem, izvēle var būt diezgan skaidra. Ja jūs esat viens un gribat doties pa meža ceļiem nedēļas nogalē, būs skaidrs, ka jums ir nepieciešama četru riteņu piedziņa.

Benzīns vai dīzeļdegviela?

Piemēram, ja jums ir nepieciešams veikt mazāk par 20 000 kilometriem gadā, labākā izvēle ir benzīna dzinējs. Dīzeļdzinēju automobiļu cena ir lielāka nekā benzīna ekvivalenti, un jums būs nepieciešams veikt iespaidīgus attālumus, lai kompensētu degvielas ietaupījumu atšķirību. Lietotu automobiļu tirgū bieži vien lielāka vērtība tiek piešķirta dīzeļdzinējiem, nevis benzīna dzinējiem, sakarā ar pieaugošajām benzīna dzinēju uzturēšanas cenām.
Kā arī, lielākajai daļai benzīna hibrīda modeļu ir zemākas ekspluatācijas izmaksas nekā automašīnām, kas darbojas tikai ar benzīnu.

Jums jāņem vērā arī braucienu veidi, kādus mērosiet ar auto. Ja galvenokārt veicat īsus braucienus, domājams, ka dīzeļdegviela jums nav paredzēta,jo dīzeļdzinējiem regulāri jātērē ātrums, lai sadedzinātu kvēpu, kas savāktu dīzeļdegvielas daļiņu filtru. Ja jūs laiku pa laikam nedodat dīzeļdzinējam iespēju to darīt, varat attapties ar bloķētu dīzeļa daļiņu filtru un lielu remonta rēķinu.

Kompromisu meklēšana

Automašīnas izvēlē bieži nākas iziet uz kompromisiem. Var domāt par atteikšanos no jaunākajām iebūvētajām izklaides tehnoloģijām vai ietaupīt tūkstošiem eiro, pērkot lietotu automašīnu nevis jaunu.

Nopērkot jaunu, jums būs vismaz 3 gadu garantija no ražotāja. Tāpat arī ir iespēja aprīkot automašīnu tieši savai gaumei un vajadzībām Varat arī ietaupīt naudu, iegādājoties aprīkojumu atsevišķi. Tā vietā, lai iegādātos, piemēram, aizmugures sēdekļu izklaides paketi, nopērciet pārus iPadus. Ir daudzas aprīkojuma funkcijas, kuras varat izlaist vai arī nopirkt tās lētāk no pēcpārdošanas piegādātājiem. Ja tomēr vēlaties visu jaunu, tad jums nāksies rūpīgi izsvērt izdevīgākos aizdevumu piedāvājumus.

Vai jūs to apzināties vai ne, emocijas un intuīcija būtiski ietekmēs jūsu izvēli. Un šajā apstāklī nav nekas slikts. Bet neļaujiet savām izjūtām pilnībā ietekmēt lēmumu. Vispirms apsveriet praktiskos aspektus un pēc tam domājiet par savām emocijām, līdz būs nonākts līdz kopsaucējam! Tad jums būs automašīna, kas jums gan patiks, gan atbildīs jūsu vajadzībām.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Tapers 13.03.2018 21:20
Jābrauc ar autobusu uz Vačiju - atpakaļ ar nopirkto auto - ekonomija trīsreiz vismaz
1 0 atbildēt
Saša 11.03.2018 17:02
ar kasiera algu 459 eur mēnesī nekādu auto nevaru atļauties. Varbūt vien ziemā nepiedarbināmu žiguli
1 0 atbildēt
neuztraucos 10.03.2018 01:24
man vecmāmiņa uzdāvināja auto
0 2 atbildēt
ir pieredze 09.03.2018 18:40
auto visi tais melnajos Rumbulas tirgos. nekādi čeki, nekādas garantikas. laikam tiešām labāk pirkt pie oficiālajiem dīleriem
1 0 atbildēt
koks ar diviem galiem 09.03.2018 18:34
Labāk sakrārt. N otras puses, kamēr krāj tikmēr caur šādu līzingu jau vizinies uz darbu un kaut ko nopelni
1 0 atbildēt
a ja nu kas 09.03.2018 18:16
tomēr man ir bail ņemt to kredītu. Ja nu kaut kas notiek un es nevarēšu atdot....
1 0 atbildēt
Janka 09.03.2018 15:02
Diemžēl 99% Latvijas iedzīvotāju jaunu auto nevar atļauties , pat ar kredītu
3 0 atbildēt
Valdis > Janka 09.03.2018 17:23
Nespriediet pēc sevis. Ja iemaksa, kā man ir 99 eur mēn, tad var. Protams, nav runa par luxusauto
1 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Ziņas

Slavenību veselība

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV