Digitālā aģente: mums jāpalīdz cilvēkiem pārvarēt neuzticību elektroniskajai videi

Publicēts: 11.02.2020, Komentāri: 0





Digitālā aģente: mums jāpalīdz cilvēkiem pārvarēt neuzticību elektroniskajai videi

Vineta Sproģe, Brocēnu novada Blīdenes pagasta bibliotēkas vadītāja

Saprotot e-vides sniegtās iespējas, cilvēki arvien vairāk izmanto iespēju dažādas dzīves situācijas atrisināt ar datora vai mobilā telefona starpniecību, netērējot laiku iestāžu apmeklēšanai. Tomēr ir arī daļa iedzīvotāju, kuri joprojām neuzticas drošībai elektroniskajā vidē un tādēļ nevēlas izmantot e-pakalpojumus.


Datorprasmes paver jaunus apvāršņus


Palīdzēt lietot e-pakalpojumus ir mana ikdiena. Blīdenē vienā ēkā ar bibliotēku atrodas pagasta pārvalde un ģimenes ārsta privātprakse. Noslēdzot B grupas darbnespējas lapu, iedzīvotāji dodas uz bibliotēku, jo zina, ka es palīdzēšu elektroniski iesniegt iesniegumu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā slimības pabalsta pieprasīšanai. Vecāka gadagājuma cilvēki, kuriem mājās nav datora, nāk uz bibliotēku un internetbankā apmaksā rēķinus.

Vairāki bibliotēkas klienti jau apguvuši datorprasmes un nu aktīvi izmanto interneta un e-pakalpojumu sniegtās iespējas. Kāda Blīdenes iedzīvotāja ar lielu neatlaidību pusotra gada laikā ne tikai iemācījās lietot datoru un internetu, bet arī pārkvalificējās no pavāra par klientu apkalpošanas speciālistu –ieguva jaunas zināšanas un kardināli mainīja savu nodarbošanos.


Mazs solītis uz priekšu – liela uzvara pašam sev

Pagājis nedaudz vairāk nekā gads kopš kļuvu par digitālo aģentu, mācībās apgūstot daudz jaunas, praktiskas zināšanas. Šobrīd manā viedtālrunī ir lejupielādētas vairākas mobilās lietotnes, kas atvieglo manu ikdienu – Attaisnotie izdevumi, SmartID, Mobilly, Mobile-pocket, CSDD. Sev ērtā un vēlamā laikā varu daudz ko darīt attālināti, taupot resursus un laiku.

Visspilgtākās atmiņas ir par pirmo ievadīto čeku lietotnē Attaisnotie izdevumi - cik tas bija vienkārši! Nav vairs jākrāj čeki gadu līdz deklarācijas iesniegšanai – tiklīdz saņem čeku, ievadi to lietotnē un tas jau ir Elektroniskās deklarēšanās sistēmā. To arī cenšos stāstīt bibliotēkas apmeklētājiem – ir jāsper pirmais solis, jāpārvar sava nedrošība un noteikti viss izdosies!

Mirklis no pasākuma Blīdenes kultūras namā, kurā Blīdenes pagasts un bibliotēka
saņēma pateicību par ļoti aktīvu dalību akcijā "Dienas bez rindām".


Attēlā un fotogalerijā Blīdenes pagasta pārvaldes vadītāja Ligita Berga un bibliotēkas vadītāja Vineta Sproģe.



Fotogalerija nākamajā lapā

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Ziņas

Slavenību veselība

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV