Kā mainās pasaules kultūras un izklaides industrija pandēmijas ietekmē?

Atceltas "mega slavenību" pasaules koncerttūres: Metallica, Billija Ailiša, Alanisa Morisete un citi. Taču mūzikas industrijas pārstāvji ir gājuši vēl tālāk...
Publicēts: 19.10.2018, Komentāri: 5

Kā mainās pasaules kultūras un izklaides industrija pandēmijas ietekmē?

Globālā pandēmija ir ievērojami mainījusi cilvēku dzīves un ikdienas paradumus visā pasaulē. Izaicinājums ierastās kārtības maiņai tiek mests ne tikai uzņēmumiem un institūcijām, bet arī industrijām kopumā. Kultūras un izklaides industrija ir viena no industrijām, kura ne tikai tika skarta vissmagāk, bet arī pierāda, ka spēj sekmīgi rast jaunus veidus, kā pielāgoties jaunajai pasaules kārtībai. Šajā raksta apskatīsim dažus no piemēriem, kā kultūras un izklaides industrijas pārstāvji visā pasaulē sniedz mums iespēju turpināt baudīt kino, mūziku un sporta sacensības!

Kino - tiešsaistes satura un izklaides platformu uzvaras gājiens

Globālās pandēmijas ietekme uz kino industriju ir ievērojama visos filmu izstrādes un realizācijas posmos. Aizrautīgākie kino fani noteikti atzīmēs kino apmeklējumu un jaunu filmu izlaišanas trūkumu. Pirmizrāžu atlikšanu vairākkārt piedzīvojuši tādi lielbudžeta kino grāvēji kā jaunākā Džeimsa Bonda filma "Nav laika mirt" ("No Time To Die"), Volta Disneja kinostudijas filma “Mulana” (“Mulan”) un Toma Henka trilleris „Operācija Greyhound” („Greyhound”). Neskatoties uz to, ka 2020. gads kino industrijai visā pasaulē ir bijis drūms, nozares pārstāvji ir centušies pielāgoties jaunajai realitātei, aizvien plašāk izmantojot filmu straumēšanas platformu sniegtās iespējas. Aizvien vairāk un vairāk jauno filmu visā pasaule ir pieejamas tādās platformās kā Netflix, Amazon, FandangoNow, Vudu un Disney Plus.

Mūzika – no pasaules koncerttūrēm uz tiešsaistes koncertiem

Arī mūzikas cienītājiem 2020.gads ir nesis ievērojamus ierobežojumus savu iecienītāko mākslinieku daiļrades baudīšanai. Visā pasaulē tikuši atcelti vai pārcelti neskaitāmi mūzikas pasākumi - festivāli, koncertturnejas un šovi, kas negatīvi ietekmēja ne tikai izpildītājus, bet arī citus nozarē strādājošos. Līdzīgi kā kino gadījumā, arī mūzikas spožākās (un uzlecošās) zvaigznes sniedz koncertus tiešsaistē.

Atceltās koncerttūres tiešsaistē pārcēlušas, piemēram, Metallica, Billija Ailiša un Alanisa Morisete. Taču mūzikas industrijas pārstāvji ir gājuši vēl tālāk un piedāvā atgūt šajā vasarā atceltajos festivālos nokavēto ar tiešsaistes mūzikas festivāliem. Šādi mūzikas festivāli nav pandēmijas radīts jaunievedums. Piemēram, RCM Hangout festivāls uzsāka festivāla translēšanu jau no 2013. gada. Taču globālā pandēmija šāda formāta pasākumu nepieciešamību ir tikai aktualizējusi.

Sports – radoši risinājumi pandēmijas radītajiem ierobežojumiem

Arī sporta industrija nav izņēmums, un ierastā sporta spēļu un sacensību rīkošanas kārtība ir būtiski mainījusies visā pasaulē. Sporta līdzjutējiem, līdzīgi kā kino un mūzikas faniem, tiek piedāvāti dažādi risinājumi sporta spēļu vērošanai tiešsaistē. Savukārt sportistiem, tāpat kā mūziķiem, ir mainījies saskarsmes daudzums ar faniem sacensību laikā. Dažādas pasaules vietās spēļu norisei tiek meklēti atšķirīgi risinājumi, sākot no spēlēm bez faniem un skatītājiem tribīnēs, līdz pat sezonas noslēguma burbuļiem, kurā tiek sapulcētas un no apkārtējās pasaules izolētas spēcīgākās komandas, lai izspēlētu izslēgšanas spēles un pabeigtu sezonu. Dažādi risinājumi sporta maču nepārtraukšanai turpina ļaut līdzjutējiem sekot līdzi notikumiem laukumā arī ārpus datora vai TV ekrāna.

Piemēram, sporta totalizators ir veids, kā turpināt sekot līdzi populārākajiem mačiem un līgām, kuros spēles nav tikušas atceltas. Neskatoties uz to, ka sporta industrijas pārstāvji visā pasaulē ir centušies meklēt risinājumus, 2020. gads ir arī atcēlis vai pārcēlis vairākus patiesi nozīmīgus sporta notikumus un ierobežojis sportistu iespējas gatavoties tiem.

Tokijas Olimpiskās spēles šobrīd ir pārceltas uz 2021. gada vasaru, taču par to norisi tāpat kā par 2022. gada Pekinas OS ir daudz neskaidrību.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Lietuvā 7 TK basītī un simtiem saslimušo 23.10.2020 18:15
slavenības iet sviestā pilnigā sakarā ar šo te visu
26 2 atbildēt
fak pirms seima vēlēšanas viļņā > Lietuvā 7 TK basītī un simtiem saslimušo 23.10.2020 18:30
tapeec jau ir 500 saslimušo ikdienas LT
14 0 atbildēt
kad pofig uz visu > Lietuvā 7 TK basītī un simtiem saslimušo 25.10.2020 21:44
slavenības arī mirst.. ierobežojumu vienaldzības dēļ
1 1 atbildēt
kaža 23.10.2020 17:44
Un Ingus Pētersons vēl arī Latvijā atcēla koncertūri.
29 0 atbildēt
Alina > kaža 23.10.2020 18:00
Ingum bija sirds problēmas, bet tas vēl pirms kovida 2019 beigās, tāpēc atcēla tūri
19 1 atbildēt

Pievienot komentāru

Ziņas

Slavenību veselība

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV